Beste jaar voor Audi SQ5

Is de Audi SQ5 een goede auto?

De Audi SQ5 is een middelgrote luxe familie-SUV voor wie de gewone Q5 iets te gewoontjes vindt. De SQ5 is het summum van het Q5-gamma, omdat hij een meer prestatiegerichte luxe-ervaring biedt in combinatie met een betere uitrusting en een mooier interieur/exterieur.

Niet alle SQ5-modellen zijn echter gelijk, want sommige modellen lijken veel betrouwbaarder dan andere. Als je dat koppelt aan de algemene klanttevredenheid, krijg je veel verschillen tussen bepaalde modeljaren. Je kunt ook het prijspunt niet negeren, want er zijn deals te maken met sommige modeljaren, terwijl andere op dit moment beter vermeden kunnen worden.

Als zodanig zou de 2017 Audi SQ5 net zo goed de beste van allemaal kunnen zijn, omdat hij waarde, prestaties, betrouwbaarheid en algemene klanttevredenheidsresultaten heel goed in evenwicht brengt. Als u de post-facelift 2e generatie van de SQ5 wilt, moet u uw aandacht richten op het modeljaar 2021 als de 2021 lijkt degene te zijn om te krijgen.

Ten slotte, als u iemand bent zoals ik die vindt dat de 1e-gen post-facelift Q5 het best uitziende Q5-model tot nu toe is, moet u zeker overwegen om de 2016 SQ5 te kopen, omdat die er niet alleen het best uitziet, maar ook een stuk goedkoper is dan de 2017 en de 2021. Zoveel dat het tegenwoordig een beetje een koopje is.

2017 Audi SQ5

De Audi Q5 modelreeks kreeg voor modeljaar 2017 een upgrade toen Audi de Q5 volledig opnieuw ontwierp. Het 2017 modeljaar van de SQ5 is de goedkoopste manier om in de 2e generatie van de SQ5 te stappen. Dit komt echter niet met zijn set van offers, want de 2017 SQ5 lijkt ook een echt betrouwbare auto te zijn.

  Veelvoorkomende problemen met Audi A4 B8

Zeker, er zijn wat problemen te noemen, maar dat is het geval met vrijwel alle auto’s die er bestaan, vooral die zo goed zijn ingericht als de SQ5. Deze auto’s krijgen vanuit de fabriek een enorme hoeveelheid voorzieningen en die kunnen na verloop van tijd allemaal stuk gaan. Dat hoort er gewoon bij, zeker als je de auto niet goed onderhoudt.

De 2017 SQ5 is een echte aanrader, want hij is een stuk goedkoper dan zijn nieuwere broers en zussen. U krijgt nog steeds de moderne ervaring van Audi met nieuwe MMI-functionaliteiten zoals het mooie Audi Virtual Cockpit-meetclustersysteem.

2021 Audi SQ5

Als je het nieuwste en het beste van Audi’s Q5 line-up wilt, is de 2021 SQ5 de manier om te gaan, omdat het je het meeste voor je geld geeft van alle 2e generatie post-facelift Audi Q5 modellen. Naar mijn mening zag de pre-facelift 2e generatie van de Q5 er nooit echt zo goed uit, maar Audi heeft dat met het huidige model weten op te lossen.

Voor mij is de SQ5 van 2021 de perfecte culminatie van wat de SQ5 zo bijzonder maakt. Het ziet er van binnen en van buiten geweldig uit, het rijdt als een gek, en het onderbiedt het 2022 model met ten minste 10-15%. Betrouwbaarheid is sterk bij alle post-facelift 2e generatie SQ5 modellen, wat betekent dat je je daar geen zorgen over moet maken.

De meeste van deze auto’s hebben nog steeds relatief weinig kilometers en vallen nog steeds onder de garantie, wat betekent dat het kopen van een gebruikte auto geen groot probleem zou moeten zijn. De meeste klanten zijn meer dan tevreden met hun 2021 SQ5 modellen omdat ze echt geweldig zijn.

  Audi RS5 betrouwbaarheid

2016 Audi SQ5

Als u een van die mensen bent die geloven dat de 1e generatie post-facelift SQ5 het best uitziende SQ5-model tot nu toe is, zult u blij zijn om te weten dat de 2016 Audi SQ5 nu een luxe prestatie compacte SUV koopje van het decennium is. De 2016 SQ5 heeft het grootste deel van zijn waarde verloren in de tijd, maar hij behield alles wat hem in de eerste plaats bijzonder maakte.

Om te beginnen is de 2016 SQ5 fatsoenlijk betrouwbaar omdat het het allerlaatste modeljaar is van de 1e generatie van de Q5. Ten tweede beoordelen de meeste klanttevredenheidsonderzoeken de 2016 SQ5 echt hoog, wat betekent dat de meeste mensen die de SQ5 bezitten/bezaten er meer dan tevreden over zijn/waren.

Tot slot, de reden waarom de 2016 SQ5 nu zo’n goede deal is, is de prijs. U kunt een 2016 SQ5 krijgen voor een echt haalbaar prijspunt dat niet echt veel verschilt van de reguliere Q5. Dit betekent dat je een range-topping Audi mid-size luxe performance SUV voor veel minder geld dan een reguliere diesel-aangedreven 2017 Audi Q5.

FAQ

Moet ik de Audi SQ5 kopen?

De Audi SQ5 is een van die auto’s die ongelooflijk gemakkelijk aan te bevelen is omdat het zo’n veelzijdige auto is. De SQ5 is een ruime auto die alle moderne technologie en veiligheidsvoorzieningen biedt zonder te lijden onder de wenselijkheid of de prestaties. De SQ5 is een geweldige stadsauto, een geweldige snelwegcruiser en zelfs een geweldige prestatie-SUV.

  Welke Audi heeft een V12 motor

Er is werkelijk niets wat de SQ5 niet kan, waardoor het een perfecte alles-in-één auto is. Als u niet van SUV’s houdt en niet om prestaties geeft, dan bent u misschien niet zo geïnteresseerd in de SQ5 als de meeste mensen.

Welk Audi SQ5-model is het beste?

De Audi SQ5 is verkrijgbaar in twee verschillende varianten. Afhankelijk van waar u woont, kunt u een SQ5 met dieselmotor of een SQ5 met benzinemotor krijgen. Als je de mogelijkheid hebt om tussen deze twee te kiezen, ga dan voor de diesel als je vooral snelwegkilometers maakt, want dat gaat je veel geld besparen in het brandstofverbruik.

Anderzijds, als u op zoek bent naar opwindende prestaties, kan een benzinemotor simpelweg niet wedijveren met een diesel.

Is de Audi SQ5 beter dan de Audi Q5?

De Audi SQ5 is eigenlijk een gewone Audi Q5 met veel extra functies. De motor is de belangrijkste troef van de SQ5 ten opzichte van de Q5, wat betekent dat als u van krachtige motoren houdt, de SQ5 de voor de hand liggende keuze is. Het is veilig om te zeggen dat de SQ5 objectief gezien de betere auto is dan de Q5, maar sommigen geven misschien de voorkeur aan de Q5 boven de SQ5 omdat ze niets geven om prestaties, uiterlijk of wenselijkheid.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts