Beste tweedehands auto’s met botsingvermijding

Advanced driver assistance systems (ADAS) zijn een essentiële factor geworden als het gaat om de veiligheid van het moderne autovervoer. Dit betekent dat ze nu beschikbaar zijn in auto’s uit alle prijsklassen, wat betekent dat u niet veel geld hoeft te betalen om van deze voorzieningen te genieten.

Systemen zoals deze omvatten adaptieve cruise control, lane keep assist, automatisch remmen, systemen voor het vermijden van botsingen, en dode hoek monitoring. Van al deze, botsing te vermijden systemen zijn misschien wel het belangrijkste, omdat ze zijn ontworpen om botsingen te voorkomen en het aantal slachtoffers in verband met auto-ongelukken te minimaliseren.

Als zodanig, is het gunstig voor u om te kiezen voor auto’s die wel komen met botsing vermijdingssystemen en het beste deel van dit alles is dat deze auto’s nu kunnen worden gehad voor een relatief haalbare prijs. De 2015-of nieuwere Mazda 3 is een perfect voorbeeld van een dergelijke auto en zo is de 2017-of nieuwere Toyota Corolla.

Als u wilt dat een grote gebruikte hybride voertuig dat ook wordt geleverd met botsing vermijding systemen, zorg ervoor om te controleren of de 2016-of nieuwere Toyota Prius. Als compacte SUV’s zijn uw kopje thee, de 2017-of nieuwere Toyota RAV4 is degene om te krijgen. Tot slot, als je wilt een geweldige gebruikte truck met botsing vermijding van systemen, moet u zeker om te controleren op de 2015-of nieuwere Ford F-150.

2015-or newer Mazda 3 – Een geweldige all-around gebruikte hatchback

De 2015 en latere generaties van de Mazda 3 worden algemeen beschouwd als enkele van de beste hatchbacks op de markt, omdat ze veel waarde combineren met veel praktisch nut, efficiëntie, en styling. Mazda noemt hun botsing vermijding systemen “Smart City Braking Support” en om ze te krijgen moet je de top-of-the-line GT trim te vinden.

  Beste tweedehands auto's met open dak

U kunt een van deze voor ongeveer $ 15k, dat is een geweldige prijs voor de Mazda 3, omdat de Mazda 3 punches ver boven zijn gewichtsgrens. Als je dat koppelt aan superieure betrouwbaarheid en een opwindende rijervaring, maakt de Mazda 3 zijn reputatie zeker waar.

2017-of nieuwere Toyota Corolla – Een geweldige all-around gebruikte sedan

Het mooie van de 2017 en nieuwere Corolla modellen is dat ze allemaal werden geleverd met Toyota’s “Toyota Safety Sense” systemen die ook botsingvermijding omvatten. De Corolla wordt technisch aangeduid als een compacte auto, maar je zou verbaasd zijn over de hoeveelheid lading en passagiers ruimte die het biedt van zo’n kleine voetafdruk.

De Corolla is niet alleen veilig en goedkoop, want je kunt er nu een krijgen voor minder dan $15k, het is ook een ongelooflijk betrouwbare auto die ook een van de goedkoopste auto’s is om te repareren als er ooit iets misgaat. Als zodanig, de Corolla is echt een betrouwbare auto die nogal voor de hand liggende gezien het feit dat het een van de best verkochte auto’s op de planeet.

2017 of nieuwer Toyota Prius – Een geweldige all-around tweedehands hybride

Voortzetting van de Toyota-thema-artikel, de volgende superieure Toyota product dat ook is uitgerust met Toyota’s “Toyota Safety Sense” als standaard is de nu iconische Toyota Prius. Hoewel de meeste mensen de Prius als saai en levenloos beschouwen, kan niemand ontkennen dat hij een overvloed aan kwaliteiten biedt voor een vrij lage prijs.

U kunt een lage kilometerstand voorbeeld van de Toyota Prius voor ongeveer $ 20k of minder, wat betekent dat je een veilige auto die ook efficiënt en betrouwbaar, die zijn de drie hoekstenen van de huidige nogal succesvolle Toyota product placement strategie.

  Beste tweedehands Mercedes Hatchback

2017-of nieuwere Toyota RAV4 – Een geweldige all-around compacte SUV

Het is bijna onmogelijk om een artikel over veilige tweedehands auto’s te schrijven zonder ten minste een stel Toyota-modellen op te nemen. Alle RAV4-modellen gemaakt in 2017 en later kwamen standaard met de eerder genoemde “Toyota Safety Sense” pakket, wat betekent dat alle 2017-of nieuwere modellen van de RAV4 komen met botsing te vermijden systemen.

Zoals het geval is met alle andere Toyota-modellen die in dit artikel worden vermeld, combineert ook de RAV4 veiligheid, efficiëntie en betrouwbaarheid tegen een vrij betaalbaar prijskaartje. Het extra gemak van een verhoogde rijpositie in combinatie met veel ruimte maakt de RAV4 een concurrerende auto voor rond de $ 20k of minder.

2015 of nieuwer Ford F-150 – Een geweldige all-round pick-up truck

De Toyota RAV4 was de bestverkochte auto in de VS voordat hij snel werd ingehaald door de Ford F-150, die nu al geruime tijd de titel van de bestverkochte auto in de VS heeft. De 2015 F-150 is verkrijgbaar met een groot aantal verschillende veiligheidssystemen, maar de meeste daarvan maakten deel uit van extra uitrustingspakketten.

De overstap naar het 2015 F-150 model is een van de grootste upgrades ten opzichte van voorgaande en opeenvolgende F-150 modellen. Let echter wel op of de truck waarin u geïnteresseerd bent werd teruggeroepen voor de 2015 adaptieve cruise control-gerelateerde problemen. Als dergelijke problemen werden opgelost, de 2015 F-150 is een geweldige koop op ongeveer $ 18k.

FAQ Sectie

Zijn geavanceerde rijhulpsystemen de moeite waard?

U kunt inderdaad ADAS in bijna elke prijscategorie krijgen, maar als u ze allemaal wilt hebben die de veiligheid van uw voertuig zouden moeten verhogen, moet u veel geld betalen. De vraag of het de moeite loont om dergelijke premies voor ADAS te betalen, hangt dus af van uw rijgewoonten en de prijzen die ermee gepaard gaan.

  Beste tweedehands BMW 5 Reeks om te kopen

Meer dan 94% van de aanrijdingen wordt echter veroorzaakt door een fout van de bestuurder, en systemen zoals deze kunnen die aanrijdingen in meer dan 50% van de situaties voorkomen. Dus ja, deze systemen zijn de moeite waard als u veel tijd achter het stuur doorbrengt en als ze niet buitensporig veel geld kosten.

Hoe geavanceerd zijn systemen om botsingen te vermijden?

Hoewel de meeste autoconstructeurs deze systemen promoten als ongelooflijk geavanceerd, is de waarheid dat ze dat niet zijn. Er zijn ontelbare gevallen waarin dergelijke systemen niet snel genoeg konden reageren om een aanrijding te voorkomen.

In de meeste gevallen slagen ze er echter wel in, wat betekent dat u zich altijd bewust moet zijn van uw omgeving. Als u wakker blijft achter het stuur en deze systemen hebt ingeschakeld, is de kans dat u bij een ongeval betrokken raakt vrij klein.

Welke auto veiligheidssystemen zijn het belangrijkst?

Auto veiligheidssystemen zijn een belangrijke reden geworden om uw oudere auto te upgraden naar een nieuwere. Dergelijke systemen omvatten allerlei softwareoplossingen zoals ADAS, maar ook gesofisticeerde crashstructuren die de botsenergie uit de passagiersruimte moeten afleiden.

Het belangrijkste veiligheidssysteem voor een auto is dan ook de aangewezen bestuurder. Naast het menselijke aspect zijn kreukelzones, airbags en veiligheidsgordels nog steeds de belangrijkste veiligheidssystemen in een auto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts