Fiat 2.4 MultiAir TigerShark motorproblemen

Jeep Compass Problemen

De Fiat 2.4 multiair motor is een hydraulisch gestuurde motor met variabele kleptiming en variabele kleplift. Het is een van de beste Fiat-motoren en Fiat Chrysler Automobiles introduceerde hem in 2013. Maar zoals de meeste motoren heeft ook deze motor een aantal problemen. Wat zijn de problemen met de Fiat 2.4 multiair motor?

Enkele veel voorkomende problemen met de Fiat 2.4 multiair TigerShark motor zijn een hoog olieverbruik en olielekkages. Ondanks de vele problemen is deze motor zeer duurzaam en levert hij efficiënte prestaties. Bovendien kunnen deze problemen worden voorkomen met de juiste zorg en onderhoud.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met Fiat 2.4 multiair motor?

Hoog olieverbruik

Dit is het grootste probleem met de Fiat 2.4 multiair Tigershark motor. Veel gebruikers van deze motor hebben geklaagd dat ze veel geld uitgeven aan olie. Als je snel op Google zoekt naar problemen met olieverbruik bij de 2,4-liter multiair motor, word je gebombardeerd met een heleboel resultaten. Dit laat alleen maar zien hoe deze motor overmatig veel olie verbruikt.

Sterker nog, er loopt een collectieve rechtszaak over overmatig olieverbruik bij de 2.4 multiair motor. De meeste mensen hebben herhaaldelijk gezegd dat hun motor meer dan 1 kwart olie per 1000 mijl verbruikt. Dit is belachelijk omdat het aanbevolen gemiddelde 1 liter olie of minder per 1000 mijl zou moeten zijn.

Na een grondig onderzoek van het probleem hebben de meeste monteurs verklaard dat het overmatige olieverbruik te wijten is aan de zuigers of zuigerveren. Er wordt gezegd dat er te veel olie door de ringen gaat, in de verbrandingskamer terechtkomt en wordt weggebrand. Hoewel een teveel aan olie de duurzaamheid of betrouwbaarheid van de motor niet schaadt, kan een te laag oliepeil ernstige problemen veroorzaken.

  Fiat 1.2 Motorproblemen

Enkele effecten van een te laag oliepeil zijn kloppende, knarsende en bonkende geluiden. Andere gevolgen zijn slechte prestaties, oververhitting van de motor, brandlucht, afslaan van de auto en een laag brandstofverbruik. Het motorcontrolelampje gaat zelden branden als de olie bijna op is. Je moet dus controleren of je het juiste oliepeil hebt voordat het te laat is.

Het wordt aanbevolen om je olie elke 1000 mijl bij te vullen. Dit kan duur zijn, maar het is beter dan veel geld uitgeven aan het repareren of vervangen van onderdelen door een te laag oliepeil. Omdat het probleem met de zuigers te maken heeft, is het bovendien cruciaal om dikkere olie te gebruiken, omdat dit helpt om het olieverbruik als gevolg van de ontwerpfout te minimaliseren.

Olielekkages

Een ander probleem waar gebruikers van de Fiat 2,4-liter multiair Tigershark-motor melding van hebben gemaakt, is olielekkage. Dit probleem komt niet alleen voor bij de Fiat 2.4 multiair motor, maar bij alle Fiat motoren. Het komt meestal voor bij oudere motoren. Bovendien zijn er verschillende pakkingen en andere onderdelen van de motor die broos worden door ouderdom, hittecycli en het aantal kilometers.

Enkele van de onderdelen die defect raken en tot olielekkage leiden, zijn oliepanpakkingen, kleppendekselpakkingen en hoofdafdichtingen. Maar bij de Fiat 2.4 multiair Tigershark motor zijn falende kleppendekselpakkingen de grootste boosdoeners. De kleppendekselpakking zit bovenin de motor en krijgt in de loop der jaren heel wat te verduren.

De kleppendekselpakking, een rubberachtig deel, is echter gevoelig voor slijtage met de jaren en het aantal kilometers. Enkele tekenen van olielekkage zijn zichtbare lekkage, lichte rook, brandlucht en een laag oliepeil. Toch beginnen lekkages klein als kleppendekselpakkingen beginnen te degraderen en te barsten.

  Auto's vergelijkbaar met Fiat 124 Spider

Om dit probleem te verhelpen, moet je de beschadigde of defecte onderdelen repareren of vervangen. Hoewel het vervangen van de kleppendekselpakking goedkoop is, kan het tijdrovend zijn en kunnen de arbeidskosten behoorlijk oplopen.

FAQ

Is de Fiat 2.4 multiair motor betrouwbaar?

Ja, de Fiat 2.4 multiair Tigershark motor is behoorlijk betrouwbaar. In tegenstelling tot de meeste Fiat motoren heeft deze motor een paar problemen. Het grootste probleem is het hoge olieverbruik en olielekkage. Afgezien van deze twee zijn de andere problemen klein en kunnen worden voorkomen door de auto goed te onderhouden.

Aan de andere kant kunnen de reparatiekosten hoog oplopen omdat de prijs van reserveonderdelen ook aanzienlijk hoog is.

Is de Fiat 2.4 multiair motor goed?

Ja, het is een van de beste motoren op de markt. Dat komt omdat hij wordt geleverd met een multiair systeem dat zeer efficiënt is qua prestaties. Dit systeem zorgt voor een optimale timing van de werking van de inlaatkleppen. De multiair technologie verhoogt het vermogen met 10% en het koppel met 15%. Bovendien is deze motor ook zeer duurzaam.

Hoe lang gaat de Fiat 2.4 multiair motor mee?

Zoals de meeste Fiat-motoren gaat de Fiat 2.4 multiair-motor meer dan 200.000 kilometer mee als de motor goed wordt onderhouden. Hiervoor moet de gebruiker goed voor de auto zorgen en zich houden aan de door de fabrikant aanbevolen onderhoudsbeurten.

Hoeveel olie heeft de Fiat 2.4 multiair motor?

Zoals eerder gezegd verbruikt de Fiat 2,4-liter multiair Tigershark-motor veel olie. Gemiddeld verbruikt deze motor minstens 6 liter volsynthetische Duitse RAVENOL ECS 0w20 motorolie. Hij verbruikt niet alleen veel olie, maar de olie is ook erg duur omdat het volsynthetische olie is.

  Auto's vergelijkbaar met Jeep Patriot

Welke Fiat-modellen zijn uitgerust met de Fiat 2.4 multiair motor?

De Fiat 2.4 multiair motor levert tussen 178 pk en 184 pk. Daarnaast is deze motor in meerdere Fiat-modellen ingebouwd. Hij is te vinden in 2016 tot en met de huidige Fiat 500X en 2017 tot en met de huidige Fiat Toro. Behalve in Fiat is deze motor ook te vinden in de Dodge Dart, Jeep Compass, Jeep Cherokee, Ram ProMaster City en Chrysler 200.

Auto’s met Fiat 2.4 TigerShark multiair motor

De Fiat 2.4 Tigershark Multiair motor wordt voornamelijk gebruikt door de Fiat Chrysler Automobiles (FCA) groep, waar merken als Fiat, Chrysler, Dodge en Jeep onder vallen. Hier zijn enkele voertuigen van die merken waarvan bekend is dat ze de 2.4 Tigershark Multiair motor hebben:

  1. Fiat Freemont (op sommige markten ook bekend als Dodge Journey)
  2. Chrysler 200
  3. Dodge Dart
  4. Jeep Cherokee (modeljaren 2014-2018)
  5. Jeep Renegade (Limited en Trailhawk uitvoeringen)
  6. Jeep Compass (modeljaren 2017-2020)
  7. Dodge Avenger (gestopt na modeljaar 2014)
  8. Dodge Journey (bepaalde uitvoeringen, afhankelijk van de markt)
  9. Dodge Caliber (gestopt na modeljaar 2012)

Conclusie

De Fiat 2.4 multiair Tigershark motor is ontworpen om meer vermogen en koppel te leveren en tegelijkertijd de uitstoot te verlagen. Hij is ook zeer efficiënt en duurzaam. Toch zijn er ook een aantal problemen die voorkomen kunnen worden als de eigenaar goed voor de auto zorgt. Met de juiste zorg en het juiste onderhoud kan de Fiat 2.4-liter multiair motor meer dan 200.000 km afleggen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts