Gaan Volvo’s langer mee?

Volvo’s zijn zeker gebouwd om lang mee te gaan, met een gemiddelde levensduur van 20 jaar of 200.000 mijl. Ze zijn behoorlijk duurzaam en gaan lang mee.

Volvo’s worden soms zelfs “bakstenen” genoemd. Ze hebben een gemiddelde levensduur van 18,7 tot 20,7 jaar, wat vrij veelzeggend is. Ze komen alleen achter Mercedes als het gaat om de levensduur van luxe auto’s. Om lang mee te gaan, moet uw Volvo natuurlijk goed worden onderhouden en moet de olie op tijd worden ververst.

Volvo’s zijn gemaakt om lang mee te gaan

Volvo is vanaf het begin in 1923 begonnen met het maken van sterke auto’s. Sindsdien hebben ze enkele van de sterkste auto’s geproduceerd. Volvo is er trots op sterke auto’s te maken, dat zit echt in hun kernwaarden. De veiligheidsmaatregelen, zelfs in hun oude auto’s, vertellen de technische inspanningen die zij in het maken ervan hebben gestoken.

Volvo’s zijn een handelsmerk voor veiligheid en auto’s met een lange levensduur. Zij maken enkele van de meest duurzame en sterkste auto’s. Het geheim achter hun sterke en duurzame kwaliteit is de hoge kwaliteit van de materialen waarvan ze zijn gemaakt. Ze hebben letterlijk het alchemistische teken voor ijzer in hun embleem.

Met de juiste zorg en tijdig onderhoud rijden mensen zelfs langer dan 20 jaar met hun Volvo’s. Volvo biedt zijn klanten veel middelen om de auto’s en andere prestaties met hoge kilometrage te onderhouden.

De eigenaar van een Volvo P1800-S uit 1966 heeft het record van de langste levensduur met 3,2 miljoen mijl in handen van het Guinness Book World-Record. Ook de derde plaats is in handen van een Volvo-eigenaar. Dit bewijst duidelijk hun lange levensduur.

  Is Volvo of Audi beter?

Betere motoren

Een van de geheimen achter hun succes zijn de duurzame motoren die Volvo maakt. De motoren zijn altijd rechte lijnmotoren geweest. Het materiaal dat Volvo gebruikt en de plaatsing van de onderdelen tonen echt de superieure engineering achter het maken van de motoren. Gewoonlijk hebben Volvo motoren minder cilinders, maar ze presteren even goed vergeleken met andere motoren.

De motoren die Volvo produceert kunnen gemakkelijk tot 20 jaar meegaan met het juiste beheer en onderhoud. De levensduur van de motor kan worden beïnvloed door het soort gebruik, maar ze werken nog steeds prima onder de meeste omstandigheden. Sterke Volvo-motoren zorgen ervoor dat Volvo’s zelfs langer mee kunnen gaan, vandaar dat we nog steeds een aantal Volvo’s uit de jaren ’80 of ’90 op de weg kunnen zien.

Er zijn verschillende platforms en forums waar mensen anderen hebben geïnformeerd over de staat van hun 15- of zelfs 20 jaar oude Volvo’s die erin geslaagd zijn om zonder grote reparaties te rijden. Het geheim is gewoon om de motor regelmatig te laten controleren door authentieke Volvo servicestations.

Superieure onderhoudsdiensten

Volvo biedt zijn klanten de beste zorg. Het Lifetime Parts & Labor Warranty-programma is een van de beste. Deze service houdt in dat u slechts één keer voor het vervangen onderdeel hoeft te betalen, en daarna nooit meer.

Er is ook een Volvo Heritage Club, die echt premium service biedt aan klanten die al lang klant zijn. Dit is voor de klanten die meer dan 100.000 originele mijlen hebben afgelegd of die in het verleden deel hebben uitgemaakt van de Volvo Heritage Club. Dit is een voorbeeld van Volvo’s betrokkenheid bij zijn trouwe klanten.

  Waarom is Volvo gestopt met het maken van de xc70?

De kenmerken die een klant krijgt als hij deel uitmaakt van de Heritage Club zijn een medaillon op zijn Volvo, speciale uitnodigingen voor Volvo-evenementen, en speciale kortingen en aanbiedingen. Volvo biedt ook Service 2.0 aan, dat veel nieuwe servicefuncties omvat om het leven van zijn klanten te vereenvoudigen.

Sterke carrosserie

Het materiaal en de structuur van de carrosserie zijn ook van groot belang voor de levensduur van de auto. Volvo gebruikt voor de carrosserie het warmgevormde Boron-staal, de beste en sterkste staalsoort die er te vinden is. Volvo’s bestaan tegenwoordig voor ongeveer 40% uit dit soort staal.

Gemaakt om lang mee te gaan

Dit alles maakt Volvo’s echt sterk en duurzaam. De levensduur van een auto hangt af van interne en externe factoren, en Volvo richt zich op beide aspecten. Bovendien hangt het ook van de mensen af of ze geld willen blijven uitgeven aan een oude auto of dat ze een nieuwe auto willen kopen. In beide gevallen zullen Volvo’s echter nog steeds behoorlijk goed blijven rijden.

FAQ

Wat rijden sommige oude Volvo’s nog?

Door hun bouw en rijervaring zijn sommige oude Volvo’s nog steeds bij sommige mensen in gebruik. De modellen van na 2000 zijn vrij goed in doorverkoop, maar de modellen uit de jaren 90 zijn zeldzaam. Dit zijn enkele van de oudere nog rijdende Volvo’s die u kunt vinden:

 • 2004 Volvo S80
 • Volvo V70
 • 1995 Volvo 850r
 • 1980 Volvo 245 DL

Wat zijn enkele van de auto’s met de langste levensduur?

De levensduur van een auto is vooral afhankelijk van de fabrikant en ook van de gebruiker. Hoe meer een gebruiker aan onderhoud besteedt, hoe langer een auto kan meegaan. Dit zijn enkele auto’s die het langst meegaan, gebaseerd op de kans dat ze een lange levensduur hebben:

 1. Toyota Land Cruiser met een kans van 16,3%
 2. Toyota Sequoia met een kans van 11,2%
 3. Chevrolet Suburban met een kans van 5,1%
 4. Ford Expedition met een kans van 4,9%
 5. Toyota 4Runner met 4,1% kans
  Welke Volvo heeft 3 rijen?

Wat zijn enkele van de nieuwere auto’s met een lange levensduur?

Er zijn veel betrouwbare auto’s die langer meegaan dan andere auto’s. Dit is te danken aan het gebruik van onderdelen en producten van goede kwaliteit in een auto door het bedrijf. Het kopen van een auto die lang meegaat kan u zelfs geld besparen. Dit zijn enkele recentere modellen die zeker lang mee zullen gaan:

 • 2019 Toyota Camry
 • 2019 Honda Accord
 • 2019 Toyota Prius
 • 2019 Honda Civic
 • 2019 Toyota Corolla
 • 2019 Lexus ES
 • 2018 Hyundai Elantra

Gaat een auto tot 300.000 mijl mee?

Er zijn veel auto’s die meer dan 300.000 mijl hebben meegedaan. Dit is mogelijk met maximale zorg en liefde voor uw voertuig. Er zijn mensen die erin geslaagd zijn om hun auto zo veel langer te onderhouden. Verwacht wordt echter dat elektrische auto’s zelfs meer dan 300.000 mijl zullen meegaan.

Dit is te danken aan het feit dat ze geen draaiende onderdelen of conventionele motoren hebben. De accu en de elektromotor in de auto zijn de enige belangrijke onderdelen. De accu is het enige dat na enkele jaren moet worden vervangen, maar dit is op geen enkele manier schadelijk voor uw auto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts