Is BMW M235i een goede auto?

Is BMW M235i een goede auto?

De BMW M235i coupé oogt sportiever en stijlvoller dan zijn sedan broers en zussen. Ook de besturing en wegligging zijn beter dan die van de meeste tegenstrevers. Maar is de BMW M235i een goede auto?

Als u op zoek bent naar een elegante auto met veel beenruimte op de voorste rij en uitstekende rijeigenschappen en besturing, dan is de BMW M235i een prima auto om te overwegen. Aan de andere kant, als u een ruime, geavanceerde, betrouwbare, en betaalbare auto wilt, is de M235 geen goede optie.

Geschiedenis van de BMW M235i

De BMW M235i is een subcompacte executive auto die ook deel uitmaakt van de BMW 2-Serie en niet van de M-lijn van auto’s. BMW biedt dit model aan in de opties coupé en gran coupé. Net als de meeste BMW 2-Series, is de BMW M235 sinds 2014 in productie. Tijdens de introductie bood BMW dit model alleen aan in de coupé uitvoering.

Verrassend genoeg is BMW gestopt met het maken van de BMW M235i, en in plaats daarvan heeft het de M240i omgebouwd tot M240i met een nieuwe en geavanceerde B58 motor van de N55 motor. Niettemin, BMW M235i heeft een comeback gemaakt als een gran coupe, te beginnen met het modeljaar 2020 tot nu toe.

Kenmerken van de BMW M235

Uiterlijk

De BMW M235i heeft een zeer aantrekkelijk uiterlijk, waarbij de coupé een sportiever design heeft dan de gran coupé. De coupé is een tweedeurs auto, terwijl de gran coupé een vierdeurs auto is. Beide zijn voorzien van high-end en geavanceerde functies, maar het interieur is nogal gebrekkig in vergelijking met zijn concurrenten.

  Is de BMW X6 een betrouwbare auto?

Prestaties

De BMW M235i is een hoog presterende auto omdat hij wordt geleverd met twee aandrijflijn opties. Hij heeft de M235i en M235i xDrive. De xDrive biedt een vierwielaandrijving, terwijl het basismodel een achterwielaandrijving heeft. De coupé is uitgerust met een krachtige 3,0-liter inline-6 gasmotor met automatische 8-versnellingsbak en levert een maximum van 320 pk en 330 lb-ft aan koppel.

De gran coupé daarentegen is uitgerust met een 2,0-liter inline-4 benzinemotor met automatische 8-versnellingsbak en levert een maximum van 301 pk en 332 lb-ft koppel.

Comfort en laadruimte

Zoals verwacht zijn coupés vrij kleiner dan sedans. De M235i is daarop geen uitzondering, want hij heeft een kleine cabine. Toch passen er comfortabel twee volwassenen op de voorste rij, maar de tweede rij is vrij krap voor volwassenen om comfortabel te zitten.

Bovendien biedt de coupé plaats aan maximaal vier personen, terwijl de gran coupé plaats biedt aan maximaal vijf personen. In tegenstelling tot de meeste coupés beschikt de M235i over een ruime kofferbak, zodat u een aantal spullen voor uw reis kunt vervoeren. Hij heeft een kofferbakvolume van 13,8 kubieke meter, terwijl de gran coupé iets kleiner is met een totaal van 12 kubieke meter ruimte.

Brandstofefficiëntie

Of u nu kiest voor de oudere coupé of het nieuwste model van de Gran Coupé M235i, u krijgt toch een zuinige auto. Hoe dan ook, de Gran Coupe is zuiniger dan de coupé met een EPA score van 23 mpg in de stad en 32 mpg op de snelweg, terwijl de coupé een score heeft van 20 mpg in de stad en 31 mpg op de snelweg. Dankzij de efficiënte N55 motor.

  BMW VS Ferrari betrouwbaarheid - wat is beter?

Prijs

BMW M235i is geen goedkope auto. Hij heeft een basisprijs van ongeveer $44.100 voor de 2014 tot 2016 coupé en $45.400 voor de 2021 Gran Coupe. Merk op dat de prijs kan variëren afhankelijk van de locatie. Bovendien, als u op zoek bent naar een kwalitatief goede gebruikte coupé, kunnen de prijzen variëren vanwege verschillende factoren, zoals de staat van de auto.

FAQ

Met welke motor wordt de BMW M235 geleverd – N55 of B58?

De BMW M235i is uitgerust met een N55 motor. Dit is een enkelvoudige, dubbelloops turbobenzinemotor die goedkoper in onderhoud en zuiniger in verbruik is. Anderzijds is de B58 motor de opvolger van de N55 motor.

Toen BMW aankondigde dat ze van de M235i overgingen naar de M240i, veranderden ze ook de motor van de N55 naar de B58 motor. Kortom, de M235i werd omgebouwd tot de M240i met een nieuwe motor die efficiënter, krachtiger, stiller en soepeler is.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW M235i?

Voordat u een tweedehands BMW M235 auto koopt, moet u een aantal problemen kennen die u waarschijnlijk zult tegenkomen. Veel voorkomende BMW M235 omvatten motorstoring, kleppendeksel olielekkage, transmissie problemen, waterpomp storing, slechte remblokken, elektrische problemen, VANOS Solenoid storing, kleppendeksel olielekkage, en lekkende oliefilterhuis pakking, om er maar een paar te noemen.

Hoe snel is de BMW M235?

De BMW M235 heeft een krachtige zescilinder turbomotor die voor snelle prestaties zorgt. Hij heeft een topsnelheid van 155 mph en kan van 0 naar 60 mph accelereren in slechts 5,0 seconden met de handgeschakelde transmissie en 4,8 seconden met de 8-traps automatische transmissie.

  Zijn BMW's met achterwielaandrijving goed in de sneeuw?

Houdt de BMW M235 zijn waarde?

Nee, de BMW M235 behoudt zijn waarde niet. Geschat wordt dat deze auto na 5 jaar bezit 48% in waarde is gedaald. Dit betekent dat als u vandaag een gebruikte 2016 BMW M235i koopt, u mogelijk rond de 24.000 dollar moet uitgeven. Al met al houdt dit model zijn waarde niet goed vast zoals de meeste van zijn concurrenten.

Hoe lang gaat de BMW M235 mee?

Dat hangt af van de locatie, de rijgewoonten en hoe goed u voor de auto zorgt. Sommige mensen leven in een streng klimaat, waardoor de auto sneller wordt afgeschreven, terwijl anderen slechte rijgewoonten hebben die de auto uiteindelijk beschadigen.
Met de juiste zorg en onderhoud, gaat de BMW M235 meer dan 150.000 mijl mee. Niettemin hebben sommige eigenaren gemeld dat ze meer dan 250.000 mijl hebben afgelegd.

Samenvatting

Het kopen van een nieuwe of gebruikte auto is nooit gemakkelijk geweest. Maar als u veel kleine details over de auto weet, kunt u een betrouwbare en duurzame auto in handen krijgen. De BMW M235i heeft zijn problemen, net als elke andere auto, maar hij wordt ook geleverd met een betrouwbare, efficiënte en krachtige motor.

De BMW M235i is ook praktisch, luxueus, en met veel high-tech functies. De aanschafprijs is echter vrij hoog en hij heeft regelmatig onderhoud nodig om optimaal te functioneren en langer mee te gaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts