Is de Ford Mustang Ecoboost een goede auto?

Ford Mustang Ecoboost

Ford is een van de oudste autobedrijven ter wereld. Bovendien bieden ze enkele van de beste automerken en modellen op de markt. Je kunt dus niet fout gaan met een van hun auto’s, waaronder de Ford Mustang Ecoboost. Maar is de Ford Mustang Ecoboost een goede auto?

Natuurlijk, ja. Ford Mustang is een van de beste compacte auto’s op de markt. Het is Amerika’s best verkochte sportwagen voor de laatste 50 jaar. Deze auto is gestroomlijnd, krachtig, wendbaar, zeer geavanceerd, efficiënt en betrouwbaar. Maar zoals verwacht, heeft hij ook een aantal veelvoorkomende problemen waar geïnteresseerde kopers van op de hoogte moeten zijn.

Geschiedenis van de Ford Mustang Ecoboost

In tegenstelling tot de Ford Mustang Ecoboost, is de originele Ford Mustang al sinds 1965 op de markt. Niet alleen is deze auto gemaakt door Ford, maar het is ook het langst geproduceerde Ford automerk. Op dit moment is de Ford Mustang aan zijn 6e generatie toe, en dat is fantastisch.

De Ford Mustang Ecoboost is ontstaan in 2015, na de introductie van de 2.3 Ecoboost motor. De Ecoboost motor is anders dan de traditionele atmosferische motor, omdat hij krachtiger en efficiënter is, en niet zo milieuvervuilend.

Kenmerken van de Ford Mustang Ecoboost

Uiterlijk

Qua looks is de Ford Mustang Ecoboost Fastback goed ontworpen met een moderne uitstraling. Dat is een van zijn sterkste verkoopargumenten. Auto’s als de Chevrolet Camaro en Dodge Challenger hebben de Ford Mustang geïmiteerd. Ook het interieur is elegant met hightech voorzieningen. Het enige probleem is dat het interieur wat krap is.

Enkele opvallende exterieur- en interieurkenmerken zijn kuipstoelen, cruise control, lederen stuurwiel, keyless start, LED-koplampen & LED signature lighting, onafhankelijke achterwielophanging, en 17-inch sparkle silver-gelakte aluminium wielen.

  Veelvoorkomende problemen met de Ford B Max

Prestaties

De Ford Mustang Ecoboost Fastback is een high-performance auto. Hij wordt geleverd met een 2,3-liter inline-4 gasmotor met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of een optionele 10-traps automatische transmissie. De motor levert een maximum van 310 pk en 350 lb-ft koppel.

Hoewel de Ford Mustang Ecoboost een sportwagen is, is hij niet erg snel. Hij heeft een topsnelheid van 145 mph en hij kan ook van 0 naar 60 accelereren in slechts 5,8 seconden, wat uitstekend is. Toch zijn de meeste van zijn concurrenten sneller.

Comfort en laadruimte

Met al het moois en vermogen dat de Mustang Ecoboost te bieden heeft, komt hij tekort als het gaat om puur comfort en laadruimte. De voorzetels zijn comfortabel, maar de achterzetels zijn krap. Bovendien heeft hij 13,5 kubieke meter laadruimte, terwijl de Dodge Challenger 16,2 kubieke meter laadruimte biedt.

Als sportwagen beschikt de Ford Mustang over tal van geavanceerde voorzieningen die het rijden leuk maken. Enkele van de belangrijkste interieurkenmerken zijn een met leder bekleed stuurwiel, een bestuurdersstoel met 4 standen, en nog veel meer.

Brandstofefficiëntie

Een van de voordelen van het bezitten van een Ford Mustang Ecoboost is dat u brandstof bespaart en de uitstoot in het milieu vermindert. De Ford Mustang Ecoboost wordt geleverd met een EPA rating van 21 mpg in de stad, 29 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 24 mpg. Dit is beter dan zijn beide concurrenten.

Dit komt omdat de Chevrolet Camaro een EPA rating heeft van 19 mpg in de stad, 29 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 22 mpg. Aan de andere kant, de Dodge Challenger heeft een EPA rating van 18 mpg in de stad, 27 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 21 mpg.

  Ford Transit Connect Betrouwbaarheid

Prijs

De Ford Mustang Ecoboost is betaalbaar maar niet goedkoop. Dit komt omdat hij meer kost dan de meeste van zijn concurrenten, zoals de Chevrolet Camaro. Terwijl de Mustang Ecoboost voor $27.200 gaat, heeft de Camaro een startprijs van $26.100. Aan de andere kant is de Dodge Challenger duurder, want hij heeft een vanafprijs van $38.200.

FAQ

Is de Ford Mustang Ecoboost het kopen waard?

Ja, de Ford Mustang Ecoboost is het kopen waard. Dat komt omdat hij goed presteert, duurzaam, betrouwbaar, efficiënt, geavanceerd, veilig is en een mooie doorverkoopwaarde heeft. Maar als je een praktische, snelle, en makkelijk te onderhouden auto wilt, kijk dan uit de buurt. De achterbank is krap en niet ideaal voor volwassenen of lange mensen.

Hoe lang gaat de Ford Mustang Ecoboost mee?

Bij goed onderhoud kan de Ford Mustang Ecoboost meer dan 200.000 mijl meegaan. Maar omdat de Ford Mustang Ecoboost nog een nieuwe auto is, is dat moeilijk te zeggen. Maar gebruikers van de originele Ford Mustang hebben verklaard meer dan 300.000 mijl te hebben geklokt. De duurzaamheid van deze auto zal dus afhangen van hoe goed u voor hem zorgt.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Ford Mustang Ecoboost?

De Ford Mustang Ecoboost is een van de krachtigste en elegantste sportwagens op de markt. Niettemin, het komt ook met verschillende problemen die gebruikers moeten weten over. Enkele van deze problemen zijn oververhitting van de motor, defecte koppakking, de auto die trilt tijdens het rijden, motorolielekkage, en koolstofopbouw.

  Veel voorkomende problemen met Ford Puma

Houdt de Ford Mustang Ecoboost zijn waarde?

Ja, dit is een van de meest geliefde auto’s op de tweedehandsmarkt. Ford Mustang zal zijn waarde goed houden, zelfs na 3 of 5 jaar van eigendom. Naar schatting zal de Ford Mustang Ecoboost in de eerste 3 jaar van bezit met 47,2 procent afschrijven. Na 5 jaar heeft Ford een afschrijving van 43 procent, wat verbazingwekkend is.

Wat is het meest betrouwbare Ford Mustang modeljaar ooit?

De Ford Mustang is een stijlvolle en goed uitziende auto. In de loop der jaren heeft Ford verschillende Mustang-modellen geproduceerd, maar ze waren niet allemaal even indrukwekkend of slecht. De uitstekende modellen overtreffen echter de slechte. Het meest betrouwbare Ford Mustang model ooit zijn de modeljaren 2008 en 2011. Deze modeljaren hebben minder klachten dan andere modeljaren.

Bottom line

Al met al is de Ford Mustang Ecoboost een van de beste fastbacks om te hebben, want hij is krachtig, efficiënt, stijlvol, betrouwbaar, technologisch geavanceerd, en comfortabel. Maar zoals de meeste auto’s, heeft hij een aantal veel voorkomende problemen die kunnen worden vermeden door de juiste zorg en onderhoud.

Als u daarentegen op zoek bent naar een snelle, luxueuze en praktische auto, dan is dit niet de auto voor u. Hij is vrij traag in vergelijking met de meeste van zijn concurrenten. Ook de achterbank is vrij krap, wat niet erg ideaal is voor volwassenen of langere mensen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts