Is de Hyundai Venue een goede auto?

Hyundai Venue

De Hyundai Venue is een subcompacte SUV/crossover die voor het eerst werd onthuld in 2019 en nog steeds in productie is. Het is de goedkoopste en kleinste SUV die je kunt kopen met een Hyundai-badge, wat veel betekent als je bedenkt hoe populair het merk is en hoe populair SUV’s in het algemeen zijn. Dus, is de Hyundai Venue een goede auto?

De Hyundai Venue is een echt goede SUV gezien de prijs. Hij heeft een degelijke motor die misschien niet de meest opwindende motor is, maar hij klaart de klus zonder problemen. Het ontwerp is een kwestie van persoonlijke smaak, maar de Venue ziet eruit als een echte SUV en dat is niet iets wat je kunt zeggen van veel andere SUV’s in dit segment.

De betrouwbaarheid van de Hyundai Venue is echt goed, maar het is nog te vroeg om te zeggen hoe goed hij het op lange termijn zal doen. Er zijn enkele problemen die het vermelden waard zijn, vooral met betrekking tot de veiligheidsgordels, de transmissie, de elektriciteit en de buitenverlichting.

Qua waarde krijg je echt veel met de Venue, want hij kost minder dan 20.000 dollar. De praktische bruikbaarheid is behoorlijk, maar passagiers op de achterbank zullen zich waarschijnlijk wat krap voelen. Het zicht is uitstekend, net als het in- en uitstappen.

Hyundai Venue – De krachtbron

De Hyundai Venue is verkrijgbaar met drie verschillende motoropties, afhankelijk van de markt. Twee van die motoren zijn benzinemotoren, terwijl één versie een dieselmotor krijgt. In de VS krijgen we alleen een 1.2L 4-lijn benzinemotor met 121pk en 113lb-ft koppel. Dit is goed voor de auto, maar het is niet echt iets om over op te scheppen.

  Veel voorkomende problemen met Hyundai Elantra

Van 0-100 km/u duurt minder dan 9 seconden en dat is goed, maar de topsnelheid is beperkt tot 115 km/u. Deze motor is gekoppeld aan een CVT-automaat met 7 versnellingen, terwijl andere markten ook handgeschakelde opties krijgen. De Venue is een strikt FWD auto, wat betekent dat het niet echt een SUV in zijn ware vorm is, want hij is helemaal niet ontworpen voor terreinrijden.

Al met al is de aandrijflijn van de Venue prima voor dit type auto. We moeten ook rekening houden met het initiële prijskaartje, want voor deze prijs kun je echt niet veel andere SUV’s kopen.

Hyundai Venue – Ontwerp en chassis

Qua design ziet de Venue er vanuit alle hoeken fatsoenlijk uit, maar het is ook niets bijzonders. Hij is zo ontworpen dat hij eruit ziet als een Hyundai, maar hij is niet zo spannend als sommige andere grotere SUV’s van Hyundai. Het interieur is goed ingericht, sommigen zouden zelfs kunnen zeggen te goed gezien de prijs. Al met al zal de Venue qua uiterlijk niemand voor het hoofd stoten, maar ook niemand beledigen.

Het chassis en de ophanging zijn uitsluitend afgestemd op comfort en gebruiksgemak, wat betekent dat de Venue behoorlijk doorrolt in de bochten. Je merkt de gewichtsoverdracht zeker als je sneller door de bocht gaat en dat maakt meteen duidelijk dat dit geen sportieve SUV is.

Hyundai Venue – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

  Hyundai Elantra GT betrouwbaarheid

Op het gebied van betrouwbaarheid is de Venue uitstekend, want hij slaagt erin om tot nu toe een bijna topniveau te bereiken. Dit komt niet als een verrassing, want Hyundai staat bekend om het maken van betrouwbare auto’s. Dit was, en is nog steeds het geval met bijna alle moderne Hyundai-modellen. Er zijn echter enkele problemen die de moeite waard zijn om nader te bespreken.

Om te beginnen heeft de auto de neiging te lijden aan diverse motorproblemen, zoals die met de veiligheidsgordels. Hyundai heeft de Venue om diezelfde reden zelfs teruggeroepen. Andere problemen zijn zwakke koplampen, problemen met actieve veiligheidssystemen en problemen met de CVT-transmissie.

Hyundai Venue – Waarde en functionaliteit

Met een vanafprijs van minder dan $20.000 is de Venue een van de goedkoopste SUV’s die je nu kunt kopen en dat lijkt veelbelovend. Gebruikte modellen zijn zelfs verkrijgbaar voor $14.000 of zelfs minder, wat een geweldige waarde is. Al met al kun je echt niet te veel verwachten van een SUV van 20.000 dollar, maar je zou verbaasd zijn, want de Venue is voorzien van vele voorzieningen.

De praktische voorzieningen zijn niet van topniveau, maar dat is te verwachten van een kleine SUV. De zitruimte voorin is meer dan aangenaam, terwijl de passagiersruimte achterin wat krap is. De kofferruimte is voldoende, het zicht is prima en de auto is voorzien van heel wat gezinsvriendelijke voorzieningen.

FAQ

Welk Hyundai Venue-model moet ik kopen?

U kunt het beste het Limited-model van 24.000 dollar kopen, want dat biedt alles wat u bij de goedkopere modellen krijgt, naast veel mooiere kleuren voor het exterieur en bekledingsmaterialen voor het interieur. Je krijgt ook een dash-in navigatiesysteem, een draadloos oplaadstation, verwarmde voorstoelen, 17-inch wielen en cool uitziende stoelbekleding.

  Veel voorkomende problemen met Hyundai Equus

Ga je voor de goedkopere modellen, dan ga je behoorlijk achteruit. Zeker, 24.000 dollar is niet zo “goedkoop” als 20.000 of 21.000 dollar, maar u zult waarschijnlijk meteen merken dat die paar duizend extra de moeite waard waren, vooral als u uw auto als dagelijkse chauffeur wilt gebruiken.

Hoe efficiënt is de Hyundai Venue?

Efficiëntie is een ongelooflijk belangrijk aspect van een moderne, in massa geproduceerde auto en dus is de Venue ook vrij efficiënt. U kunt ongeveer 29MPG in de stad en 33MPG op de snelweg verwachten en dat is behoorlijk, maar er zijn andere auto’s in dit segment die het nog beter doen.

Zo kan de Nissan Kicks tot 31 MPG in de stad en ongeveer 36 MPG op de snelweg halen. Ook al is het verschil niet groot, u zult het verschil merken.

Krijgt de Hyundai Venue Apple CarPlay en Android Auto?

Het goede nieuws is dat u niet hoeft te upgraden om Apple CarPlay en Android Auto op uw Hyundai Venue te krijgen, want beide zijn zelfs beschikbaar op de instapmodellen. Zo krijgen alle Venue-modellen direct vanuit de fabriek een 8-inch touchscreen, iets wat je niet in alle auto’s uit dit segment krijgt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts