Is de Kia Forte een goede auto?

Kia Forte

De Kia Forte staat in Zuid-Korea ook bekend als K3. Deze middelgrote sedan wordt geleverd met veel nuttige functies, maar tegen een betaalbare prijs. Hij is ook betrouwbaar met een modern en fantastisch interieur. Maar is de Kia Forte een goede auto?

Ja, de Kia Forte is een uitstekende auto voor mensen die op zoek zijn naar een zuinige, betrouwbare, veilige, comfortabele, praktische en betaalbare middelgrote sedan. Maar het is geen goede auto voor mensen die een high-performance, luxe en zeer geavanceerde auto wensen. Bovendien behoort zijn weggedrag niet tot de beste in zijn klasse.

Geschiedenis van de Kia Forte

De Kia Forte wordt gemaakt door de Zuid-Koreaanse autofabrikant Kia. Deze auto is vanaf 2008 tot heden in productie geweest. Bovendien verving hij de Kia Spectra. De fabrikant biedt deze auto aan als vierdeurs sedan, tweedeurs coupé en vijfdeurs hatchback. Zoals gezegd staat deze auto in Zuid-Korea bekend als de K3.

Hij wordt echter ook K3 of Shuma genoemd in China en Cerato in Zuid-Amerika, Rusland, Nieuw-Zeeland en Australië. Hij is ook nauw verwant aan de Kia Ceed en Hyundai Elantra. Bovendien biedt de fabrikant deze auto aan met verschillende motoropties, waaronder 1,6-liter Gamma MPi I4, 2,4-liter Theta II MPi I4 en 1,6-liter U II CRDi I4 motoren.

Kenmerken van de Kia Forte

Uiterlijk

De Kia Forte ziet er spectaculair en modern uit. Enkele van de highlights aan de buitenkant van de auto zijn 15-inch stalen wielen, zonwerend glas, achterlichten, portiergrepen in carrosseriekleur, licht getint glas, een zwarte grille met chromen rand en blanke lak.

Het interieur van de Kia Forte ziet er ook indrukwekkend uit met een minimalistisch design en hoogwaardige materialen van topkwaliteit. Enkele interieurkenmerken die opvallen zijn het 8-inch touchscreen display, het 4,2-inch instrumentenpaneel, het kantelbare en telescopische stuurwiel en de geweven stoffen stoelbekleding.

  Kia Telluride Betrouwbaarheid

De Kia Forte heeft een wielbasis van 106,3-inch, een lengte van 182,7-inch, een breedte van 70,9-inch en een hoogte van 56,7-inch. De afmetingen kunnen variëren naargelang de auto een sedan, hatchback of made in China is.

Prestaties

Als u op zoek bent naar een krachtige middenklasser, dan is de Kia Forte er niet één van. Dat komt omdat zijn motor niet zo krachtig is als die van de meeste auto’s in zijn klasse. Toch is de Kia Forte er in verschillende uitvoeringen, waaronder de LX, LXS, GT-Line en GT.

Het basismodel is voorzien van een 2,0-liter lijnmotor met een vermogen van 147 pk en een koppel van 132 Nm.

Comfort en laadruimte

De Kia Forte is een comfortabele en praktische auto. Hij is geschikt voor vijf passagiers en biedt voldoende beenruimte. Behalve een ruim interieur heeft de Kia Forte ook een grote laadruimte waar tot zeven stuks handbagage in passen. Dankzij de 15,3 kubieke meter ruimte in de kofferbak.

Veiligheid

Zoals de meeste Kia-modellen is de Kia Forte zeer veilig en beschikt hij over diverse standaard veiligheidsvoorzieningen. Enkele daarvan zijn lane following assist, lane keeping assists, rear occupation alert, auto emergency braking technology en driver attention warning.

De Kia Forte beschikt niet alleen over essentiële veiligheidsvoorzieningen, maar ook over een toonaangevend garantieprogramma van 10 jaar/100.000 mijl.

Brandstofefficiëntie

De Kia Forte behoort tot de zuinigste auto’s in zijn klasse. Dankzij de EPA-classificatie van 31 mpg in de stad, 41 mpg op de snelweg en een gecombineerde 35 mpg. Sommige van zijn concurrenten, zoals de Volkswagen Jetta, hebben een vergelijkbaar rendement, maar zijn beter dan de Honda Civic, met een gecombineerd verbruik van 40 mpg.

  Kia Sportage betrouwbaarheid

Prijs

De Kia Forte is zeer betaalbaar en perfect voor dagelijks gebruik. Toch is deze auto ook betaalbaar en leuk om mee te rijden. De basisuitvoering, de Kia Forte LX, kost vanaf 19.490 dollar. Topmodellen zoals de Kia Forte GT Manual kosten vanaf € 24.890.

FAQ

Is de Kia Forte het kopen waard?

Als u op zoek bent naar een betaalbare, comfortabele, veilige, betrouwbare, efficiënte en praktische middelgrote sedan, dan is de Kia Forte de perfecte auto voor u. Maar als u op zoek bent naar een luxueuze, goed presterende en zeer geavanceerde middelgrote sedan, dan is de Kia Forte het niet waard om in te investeren.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Kia Forte?

De Kia Forte is een kwaliteitsvolle en comfortabele wagen. Hij heeft echter ook een aantal problemen waar geïnteresseerde kopers rekening mee moeten houden. Veel voorkomende problemen met de Kia Forte zijn motorproblemen, defecte lampschakelaar, vloeistoflekkage, haperende transmissie, lekkend interieur, geluidsproblemen en problemen met de buitenverlichting.

Hoe snel is de Kia Forte?

De Kia Forte presteert niet uitzonderlijk goed. Dat komt omdat hij geen bijzonder sterke motor heeft. In plaats daarvan is hij voorzien van een 1,6-liter 4-cilinder turbomotor die maximaal 201 pk en 137 lb-ft aan koppel levert. Ook deze auto heeft een topsnelheid van 120 mph en kan in 6,8 seconden van 0 naar 60 versnellen.

  Is de Kia Sportage een goede auto?

Is de Kia Forte een goede dagelijkse bestuurder?

Ja, de Kia Forte is een goede dagelijkse bestuurder, want hij is zeer efficiënt, comfortabel, ruim, praktisch, betrouwbaar en betaalbaar. En omdat het een sedan is, is manoeuvreren met deze auto in de stad of in het verkeer super eenvoudig. Het is echter ook vermeldenswaard dat de prestaties en het rijgedrag ondermaats zijn.

Wat is het meest betrouwbare modeljaar van de Kia Forte?

Kia heeft van 2008 tot heden vele uitzonderlijke Kia Forte modellen geproduceerd. Maar niet alle Kia Forte-modellen zijn betrouwbaar, want sommige worden geplaagd door vele problemen. De titel voor het meest betrouwbare Kia Forte-model gaat naar het modeljaar 2016. Niettemin zijn ook de modeljaren 2017 en 2018 zeer betrouwbaar.

Samenvatting

Over het algemeen is de Kia Forte een van de best verkopende Kia sedans op de markt. Deze middelgrote auto is ruim, praktisch, betrouwbaar, comfortabel, veilig, zuinig en betaalbaar. De rijkwaliteit is daarentegen twijfelachtig. Bovendien presteert dit model niet uitzonderlijk goed, aangezien de meeste van zijn rivalen beter presteren.

Zoals verwacht komt de Kia Forte ook met een paar problemen waar gebruikers klaar voor moeten zijn. Maar met tijdig onderhoud en reparatie is de Kia Forte een van de beste mainstream sedans om te hebben.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts