Maakt Volvo een minivan?

Volvo maakt officieel geen minivan, maar wel een SUV met 7 zitplaatsen. Vroeger maakten ze ook een stationwagon, die vergelijkbaar is met een minivan.

De SUV-categorie van Volvo dient het doel dat een minivan zou dienen. Minivans worden meestal gebruikt als comfortabele gezinsauto’s, dus Volvo heeft daar rekening mee gehouden bij het maken van de XC90 SUV. Hij is comfortabel als een minivan, maar krachtig als een SUV.

Volvo’s SUV – Bijna als een minivan

De Volvo XC90 is technisch gezien een SUV, maar hij heeft veel weg van een minivan. Er kunnen 7 passagiers tegelijk in en er is veel ruimte voor vracht. Hij heeft een uitstekend interieur. Hij is ook hybride, dus hij kan brandstof besparen zoals een minivan. Hij heeft een zware 2-liter turbo 4-cilinder motor met 318 pk.

Voor de lading, is deze auto weer als een minivan. De stoelen zijn neerklapbaar waardoor er voldoende ruimte is voor bagage. De auto is voorzien van de beste veiligheidsvoorzieningen. Volvo zet vooral sterk in op veiligheidsvoorzieningen.

Volvo maakte vroeger een stationwagon

Hoewel Volvo nooit een officiële minivan heeft gemaakt, verkochten ze vroeger wel een stationwagon, die in 2012 uit productie werd genomen. De Volvo V50 stationwagon werd in 2003 door Volvo gelanceerd en de auto deelde het Ford C1 platform. Het Volvo V50 T8-model had een 2,5-liter gasmotor met vierwielaandrijving.

  Wat gaat er mis met Volvo XC90's?

De V50 legde de nadruk op comfort en stabiliteit. De veiligheidsvoorzieningen waren net als bij alle andere Volvo’s in orde. Hij had echter wel te kampen met enkele problemen zoals defecte remmen en defecte koelventilatoren.

Zal Volvo ooit een minivan maken?

Met zijn sterke focus op elektrisch rijden, is het mogelijk dat Volvo een minivan gaat maken. Voorlopig zullen ze het waarschijnlijk bij een SUV houden in plaats van een minivan, omdat SUV’s steeds populairder worden. Volvo is niet zoals zijn concurrenten die zo veel auto’s produceren en verkopen. Zij produceren minder auto’s en leggen sterk de nadruk op veiligheid en betrouwbaarheidsopties.

Wat zijn minivans?

Minivans zijn normaal gesproken auto’s met 7 zitplaatsen. Ze hebben meestal 2 of 3 rijen zitplaatsen en zijn ontworpen voor het comfort van een gezin. In vergelijking met de gewone bestelwagens zijn ze compacter. Ze hebben ook een lagere carrosserie dan een bestelwagen. Ze zijn ook bekend als MPV’s (Multi-Purpose Vehicle). Het belangrijkste doel van dit type auto is om een gezin te huisvesten met topcomfort.

De motor zit vaak voorin en ze hebben voorwielaandrijving. Hoewel, sommige modellen bieden ook all-wheel drive opties. Minivans gebruiken two-box body design of one-box body design, maar tegenwoordig gebruiken minivans vaak one-box design.

De carrosserie van minivans is gemaakt op een op een auto gebaseerd platform. Sommige minivans worden ook wel “grote MPV’s” genoemd. De zitplaatsen in de auto zijn ook vergelijkbaar met die van sedans. De buitenkant heeft 5 deuren, inclusief de achterklep. De achterste twee deuren zijn vaak schuifdeuren die gemakkelijk toegang geven tot de derde zitrij.

  Maakt Volvo elektrische auto's?

Gelijkaardige voertuigen

Minivans zijn vergelijkbaar met andere soorten voertuigen zoals SUV’s en stationwagons. SUV’s zijn sportiever en stoerder, terwijl stationwagons bijna hetzelfde doel dienen om meer mensen en bagage te vervoeren.

Het verschil tussen minivans en SUV’s

Minivans en SUV’s hebben vaak hetzelfde doel. Het zijn grote voertuigen die bedoeld zijn om meer mensen te vervoeren. Ze hebben echter enkele verschillen.

 1. Minivans zijn meer een gezinswagen. SUV’s zijn echter meer een stoer voertuig.
 2. Minivans hebben 3 rijen zitplaatsen, terwijl SUV’s dat meestal niet hebben.
 3. SUV’s hebben een hoge bodemvrijheid in vergelijking met minivans.
 4. Minivans leveren een beter brandstofverbruik.
 5. SUV’s hebben krachtigere motoren dan minivans.
 6. SUV’s zien er vaak sportiever uit dan minivans.
 7. Door de grote bodemvrijheid presteren SUV’s beter in het terrein.
 8. Minivans bieden vaak betere veiligheidsvoorzieningen dan SUV’s.

Het verschil tussen minivans en stationwagens

Minivans zijn vaak veel groter dan stationwagens. Er zijn ook nog enkele andere verschillen:

 1. De carrosserie van een stationwagon is in feite een sedan met meer laadruimte, in tegenstelling tot een minivan, die veel groter is.
 2. 2. De ruimte in minivans is veel groter, waardoor het gezin meer ruimte en een grotere dakhoogte heeft.
 3. Stationwagons zijn luxueuzer om in te rijden door hun kleinere afmetingen dan minivans.
 4. Minivans hebben schuifdeuren, maar stationwagons niet.

FAQ

Zijn minivans veilig?

Minivans hebben vaak een lager zwaartepunt, waardoor ze behoorlijk veilig zijn. Minivans bieden tegenwoordig de beste veiligheidsvoorzieningen. Ook scoren minivans over de hele wereld goed op het gebied van botsveiligheid. Dat gezegd zijnde, volgens sommige tests uitgevoerd door IIHS, hebben minivans enkele problemen gehad met Small Front Overlap crashtests.

  Is een gebruikte Volvo een goede auto?

Wat zijn de beste minivans?

Er zijn veel goede minivans op de markt. Een van de beste en betrouwbaarste is echter de Chrysler Pacifica. Er zijn ook een aantal andere goede minivans zoals:

 1. Honda Odyssey
 2. Dodge Grand Caravan
 3. Toyota Sienna
 4. Kia Sedona

Zijn minivans duur?

Als we minivans vergelijken met SUV’s, dan zijn minivans duidelijk goedkoper dan SUV’s. Maar als we ze vergelijken met andere auto’s zoals sedans, dan zijn ze veel duurder. Ze zijn ook duurder in onderhoud dan een sedan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts