Wat gaat er mis met Volvo XC90’s?

Volvo is een autofabrikant die bekend staat om zijn veiligheid en betrouwbaarheid, maar zoals de meeste merken is Volvo niet zonder gebreken. Wat zijn enkele veelvoorkomende problemen waar de ruime en comfortabele Volvo XC90 vaak mee te maken krijgt?

Motor-, brandstof- en transmissieproblemen, evenals voortijdige bandenslijtage zijn enkele problemen die met de Volvo XC90 worden geassocieerd. Sommige modellen hebben te kampen gehad met motorproblemen, andere met elektrische en oververhittingsproblemen. Er zijn zelfs gevallen geweest waarin Volvo bepaalde modellen heeft teruggeroepen om ze terug te brengen naar de dealers voor gratis inspecties en reparaties.

Off-road rijden laat krassen achter

Ook al ziet de Volvo XC90 eruit als een coole SUV, hij is eigenlijk niet erg geschikt voor terreinrijden, omdat de onderste bumperhoek en de dorpels gemakkelijk krassen kunnen oplopen. Dit geldt vooral voor XC90-modellen die tussen 2003 en 2015 zijn geproduceerd. Als u dus een avontuurlijke XC90 wilt met betere terreincapaciteiten, kunt u beter voor nieuwere versies gaan.

Indringing wielkast in passagiersstoel voorin

Hoewel de XC90 voldoende ruimte belooft voor de bestuurder en de inzittenden, dringt de wielkast zich op en neemt deze ruimte in de cabine in die bedoeld is voor de voeten van de voorpassagier. Deze smalle beenruimte voor de passagier kan leiden tot ongemak en is een veelgehoorde klacht.

Voorbanden slijten snel

Ruwe rijders van de XC90 zullen de voorbanden vaak moeten vervangen. Dat komt omdat de voorbanden al het werk doen en de achterbanden pas in actie komen als de voorbanden grip beginnen te verliezen. Als u echter voorzichtig rijdt, kunnen de banden, inclusief de voorbanden, langer meegaan dan normaal.

Motor- en transmissieproblemen bij oudere modellen

De 2006 en 2009 versies van de Volvo XC90 hadden problemen met hun motoren. Veel bestuurders meldden dat de injectoren van de D5 dieselmotor het te snel begaven en dat dit onderdeel vrij duur was om te repareren.

  Waarom gaan Volvo's zo snel in waarde achteruit?

Eigenaren meldden ook problemen met de transmissie en het elektrische systeem dat oververhit raakte in het 2009-model. De 2002 tot 2008 modellen werden ook geconfronteerd met meldingen van lijden aan ernstige transmissie storing die vaak gepaard ging met vervelende geluiden voordat de auto stopte volledig rijden.

Als u een oudere XC90 koopt, adviseren deskundigen bestuurders om de transmissie regelmatig te onderhouden. Het is een vrij dure oplossing, maar het is de enige manier om transmissieproblemen te voorkomen.

Lekkend zonnedak

Een algemeen probleem bij alle versies van de XC90 is lekkage van het zonnedak, wat vrij duur is om te repareren. Als u het echter negeert, kan er water in de cabine terechtkomen. Dat vernielt zowel de cabine als andere elektrische onderdelen.

Gevaarlijk probleem met gordelspanners in model 2017

De 2017 XC90 had ook een vrij ernstig probleem dat leidde tot een terugroepactie. Het had een probleem met de gordelspanner van de rechter derde-rij stoel. Deze fout veroorzaakt geen problemen in normale omstandigheden, maar is zeer gevaarlijk in het geval van een crash.

Tijdens een botsing kan een klein deel van de gordelspanner losraken en in de cabine stuiteren, waardoor passagiers worden geraakt en gewond kunnen raken. Daarom riep Volvo Australië 58 stuks van de 2017 7-zits XC90 terug voor gratis inspecties en reparaties.

Mogelijk brandgevaar

Volvo merkte ook een mogelijk brandgevaar op in verschillende versies van de XC90 als gevolg van lekkende koelvloeistof die zich na verloop van tijd kon ophopen op de katalysator. Bij verhitting zou deze ophoping een explosie kunnen veroorzaken, aldus Volvo. Ongeveer 571 exemplaren van XC90’s verkocht tussen juni 2016 tot april 2019 werden geregistreerd met deze fout.

  Wat zijn veelvoorkomende problemen met Volvo?

Problemen met de 2021 XC90

Het 2021 XC90-model is ook niet weggelaten uit de klachtenlijsten van mensen. Sommige consumenten hebben problemen aangehaald met de remsystemen, de aandrijflijn, de kwaliteit van de carrosserie en de powerknoppen. In feite lijkt het erop dat sinds de introductie van de tweede generatie van de XC90, de problemen eindeloos zijn. En de meeste problemen met de XC90 hebben betrekking op belangrijke, maar dure auto-onderdelen.

FAQ

Welke versie van de XC90 moet ik vermijden?

Volgens Consumers Reports heeft de 2016 XC90 de meeste problemen. Verschillende bestuurders klagen over de noodremmen die vanzelf in werking treden, vooral bij hoge snelheden. Ze merkten op dat dit meestal gebeurt na het bereiken van ongeveer 12.000 mijl, terwijl weinigen dit al merkten na het afleggen van slechts 900 mijl.

Ondanks de klachten over noodremproblemen die veel bestuurders meerdere malen overkomen, liepen gelukkig geen inzittenden ernstige verwondingen op. Geen van de bestuurders kon echter een permanente oplossing voor dit probleem vinden.

Volvo deed later een terugroepactie die ook de XC90 omvatte. Volgens de terugroepactie ontstond het probleem door een weggelaten softwarecode die met een computerupgrade kon worden verholpen. Volvo-eigenaren konden hun auto gratis voor controle brengen om het probleem op te lossen.

Welke Volvo XC90 heeft de ernstigste reparatieproblemen?

De XC90 uit 2003 bleek de meeste reparatieproblemen te hebben. Veel bestuurders klaagden dat ze last hadden van vermogensverlies tijdens het rijden. Anderen maakten melding van luide motorgeluiden, gevolgd door het doven van de lichten en ramen die niet meer reageerden, zelfs na verschillende pogingen.

  Is Volvo een luxemerk?

Andere bestuurders meldden dat de elektronica van de auto er plots allemaal tegelijk mee ophield, terwijl de motor bleef draaien. Bestuurders zeiden dat ze het probleem konden oplossen door de motor uit en aan te zetten, maar dat het erg alarmerend en beangstigend was. Het updaten van de XC90-software leek ook een tijdje te helpen.

Anderen meldden ook dat de banden te snel slijten. Zwakke banden zorgen vaak voor een lager brandstofverbruik en kunnen een klapband veroorzaken tijdens het rijden, wat tot een ongeval kan leiden. De meeste bestuurders zijn dus gedwongen om nieuwe banden te kopen, wat vrij duur is. Een complete set kost ongeveer 1.700 dollar.

Welke Volvo XC90 moet ik kiezen?

Over het algemeen lossen nieuwere automodellen de tekortkomingen van de vorige modellen op. Nieuwere modellen hebben meer geavanceerde functies, betere motoren, meer veiligheidsvoorzieningen, betere interieur- en exterieurontwerpen, en betere prestaties.

De 2020 en 2021 versies van de XC90 zijn een goede keuze. Dat wil niet zeggen dat sommige oudere modellen u niet kunnen bieden wat u van een XC90 verlangt, of dat de nieuwere modellen niet nog steeds enkele problemen hebben. Toch hebben producenten de neiging om te leren van de fouten van de vroegere versies en betere moderne versies te produceren.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts