Mazda CX-5 betrouwbaarheid

Japanse automerken staan vaak bekend om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid, en ook Mazda is daarop geen uitzondering. De Mazda CX-5 is een compacte crossover SUV, die groter is dan de CX-30 en kleiner dan de CX-9. Ook de CX-5 is een betrouwbare auto, net als veel andere Mazda’s.

Overzicht

De CX-5 is sinds 2013 op de markt en het is een van de meest verkochte SUV’s van Mazda. De auto wordt verkocht in twee aandrijflijn opties van 2,0 L I4 motor en 2,5 L I4 motor. Er is ook een AWD optie voor de auto. Het basismodel heeft een handgeschakelde versnellingsbak, maar alle hogere modellen hebben een automatische versnellingsbak.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is vaak een belangrijk punt van zorg voor de mensen voordat ze een auto kopen en Mazda wordt genoemd als een van de meest betrouwbare automerken. Het heeft ook een grote reputatie in betrouwbaarheid en het is gerangschikt op de 5e meest betrouwbare merk van de 32 automerken. Mazda CX-5 is een zeer betrouwbare en duurzame auto met een betrouwbaarheidsscore van 81 op 100 door J.D Power.

Veiligheid

Op het gebied van veiligheid presteren Mazda’s auto’s geweldig en ze voeren regelmatig crash-tests uit op hun auto’s. De Mazda CX5 is ook onderworpen aan crashtests door IIHS en NHTSA, en hij heeft zeer goed gepresteerd. NHTSA heeft de auto beoordeeld met 5-sterren. Daarnaast heeft de auto veiligheidsvoorzieningen zoals botswaarschuwing, noodremmen, lane-assist systeem, etc.

  Dodge Grand Caravan Betrouwbaarheid

Afschrijvingspercentage

Mazda voertuigen hebben een buitengewone restwaarde omwille van hun ongelooflijke betrouwbaarheid en soliditeit. Mazda voertuigen hebben een normale afwaarderingswaarde van ongeveer 40% na 5 jaar. Mazda CX-5 heeft ook een goede restwaarde met een afschrijvingspercentage van 45% na 5 jaar.

Onderhoud en herstelling

Onderhoud en herstelling zijn een belangrijke factor voor de betrouwbaarheid van een voertuig. Hoe lager de onderhoudskosten, hoe groter de betrouwbaarheid van een voertuig. Mazda voertuigen hebben een normale jaarlijkse onderhoudskost van bijna $450. Mazda CX-5 heeft een gemiddelde jaarlijkse onderhoudskost van $447, met zijn kwalitatief hoogstaande onderdelen waardoor het nog minder vaak voorkomt dat er grote herstellingen moeten gebeuren.

FAQ

Is de Mazda CX-5 een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mazda CX-5 is een auto met vierwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Mazda CX-5?

De Mazda CX-5 is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Kleine SUV 4WD

Wat zijn de pk’s in een Mazda CX-5 en heeft deze een turbo?

De Mazda CX-5 heeft 187 pk en 186 lb-ft koppel. De motor is een Regular Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2,5 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Mazda CX-5?

19,05 cm.

Welk type wielen heeft hij?

Mazda CX-5 heeft 17 X 7 inch Aluminium Voorwielen en 17 X 7 inch Aluminium Achterwielen.

  Genesis G90 Betrouwbaarheid

Heeft Mazda CX-5 veel problemen?

De meest voorkomende problemen met de 2016 Mazda CX-5 waren de remmen, verlichting, elektrische systemen en motor problemen. Het falen van de led-verlichting overdag bij 43.000 mijl, een gebarsten voorruit bij 19.000 mijl en voortijdige remslijtage bij 27.000 mijl zijn enkele van de meest voorkomende problemen.

Gaat de Mazda CX-5 lang mee?

De Mazda CX-5 kan veilig worden gereden en goed worden onderhouden en gaat tussen de 200.000 en 250.000 mi mee. Op basis van 15.000 mijl per jaar is de Mazda CX-5 een duurzame, betrouwbare auto. Eigenaars kunnen rekenen op een levensduur van 13 tot 17 jaar.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts