Mercedes-Benz M Klasse Betrouwbaarheid

Als Duitse autofabrikant is Mercedes al meer dan honderd jaar een van de meest luxueuze, premium en betrouwbare merken op de markt. De M-Klasse omvat middelgrote luxe SUV’s die gelijkwaardig zijn aan de E-Klasse. De M-Klasse is vanaf 2015 vervangen door de GLE-Klasse.

Overzicht

De M-Klasse is in productie sinds 1997 en de laatste keer dat de M-Klasse nomenclatuur werd gebruikt in de derde generatie SUV’s. Hij heeft vele uitrustingsniveaus en aandrijflijnen, variërend van een 3,5 L motor tot de snelste variant die bekend staat als ML63 en die een 5,5 L V8 Biturbo motor heeft.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid wordt vaak besproken als een van de belangrijkste zorgen van kopers voordat ze een voertuig kopen. Mercedes is al een tijdje op de markt en heeft zijn sporen verdiend, maar de extreem luxueuze auto’s hebben ook hoge onderhoudskosten. De M-Klasse auto’s zijn behoorlijk solide en ze hebben een betrouwbaarheidsscore van 78 op 100 door J.D Power.

Veiligheid

De veiligheidsfactor is een onderdeel van betrouwbaarheid en het is ook een deal-breaker voor veel mensen. Mercedes heeft, net als andere Duitse auto’s, een reputatie op het gebied van goede veiligheidsmaatregelen. De M-Klasse is door de IIHS en de NHTSA aan crashtests onderworpen en beide hebben de reeks een perfecte beoordeling gegeven.

Afschrijvingspercentage

Het afschrijvingspercentage is ook vrij belangrijk voor veel mensen omdat er veel auto’s zijn die hun waarde zeer snel verliezen. Mercedes heeft een goede reputatie op het gebied van waardevastheid en verliest ongeveer 45% van zijn oorspronkelijke waarde na 5 jaar. De M-Klasse verliest ongeveer 60% van zijn oorspronkelijke waarde.

  Lexus LS Betrouwbaarheid

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn de belangrijkste factor van betrouwbaarheid van auto’s en veel mensen geloven dat Mercedes auto’s veel meer kosten in hun onderhoud dan hun andere rivalen in de VS. De M-Klasse auto’s hebben een gemiddelde onderhoudskost van rond de $900 per jaar.

FAQ

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Mercedes-Benz M-klasse?

De Mercedes-Benz M-klasse is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA-classificatie voor deze auto is: All Wheel Drive

Wat zijn de pk’s in een Mercedes-Benz M-klasse en heeft hij een turbo?

De Mercedes-Benz M-klasse heeft 200 pk en 369 lb-ft koppel. De motor is een Twin Turbo Diesel I-4 met een cilinderinhoud van 2,1 L Het brandstofsysteem is: Diesel Direct Injection.

Welk type wielen heeft hij?

Mercedes-Benz M-klasse heeft 18 X 8 inch Aluminium Voorwielen en 18 X 8 inch Aluminium Achterwielen.

Hoe lang gaat een Mercedes M-klasse mee?

De Mercedes-Benz ML350 SUV is een stevige SUV die tussen de 200.000 en 250.000 mijl mee kan gaan als hij goed wordt onderhouden en er voorzichtig mee wordt gereden. De Mercedes ML350 gaat tussen de 13 en 17 jaar mee als hij goed wordt onderhouden.

Wat betekent M-Klasse in Mercedes?

Mercedes-Benz produceert sinds 1997 de luxueuze SUV Mercedes-Benz GLE-Klasse. Het is een middelgrote luxe SUV die tussen de GLC-Klasse, die is gebaseerd op de C-Klasse, en de GLS-Klasse zit. Deze laatste deelt er platforms mee.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts