Mercedes C250 – alles wat u moet weten

De Mercedes C250 was in productie tussen 2012 en 2015, wat betekent dat de 250 Mercedes motor beschikbaar is in zowel de late W204 generatie als de vroege W205 C-Klasse generatie. Deze luxe Mercedes compacte sedan is nog steeds populair op de tweedehands markt over de hele wereld, maar er zijn een paar dingen die je over hem moet weten.

De C250 gebruikt een 4-cilinder turbomotor met meer dan 200pk, wat hem geschikt maakt voor een dergelijke omvang. Wat het design betreft, ziet de W204 er agressief en indrukwekkend uit, vooral in AMG-vorm, terwijl de niet-AMG-modellen er veel ingetogener en luxueuzer uitzien, vooral in sedan-vorm.

De C250 is niet het meest betrouwbare Mercedes C-Klasse model en dat is de reden waarom hij slechts een paar modeljaren beschikbaar was. De C250 heeft de neiging om problemen te ondervinden met de motor, de airbags, de elektronica en de stuurinrichting.

De C250 heeft in de loop der jaren behoorlijk aan waarde ingeboet, wat betekent dat de vroege W204 C250’s nu voor een aantrekkelijke korting te krijgen zijn, terwijl de latere modellen nog steeds duur zijn en dicht in de buurt van de nieuwe generatie komen. Praktisch gezien biedt de C250 de ruimte die je van een compacte Mercedes sedan mag verwachten.

Mercedes C250 – De krachtbron

De W204 C250 gebruikt een 1.8L 4-cilinder turbomotor met directe injectie met 204pk en 228lb-ft koppel. DE W204 wordt geleverd met een achterwielaandrijving setup en een 7-speed 7G-Tronic automatische transmissie. De W204 C250 kan tot 37MPG halen dankzij de door Mercedes ontwikkelde Blue Efficiency technologie.

Latere C250-modellen maken gebruik van een 2.0L viercilinder lijnmotor die 211 pk en 258 lb-ft koppel levert. Het vermogen wordt via een automatische 7G-Tronic-transmissie op de achterwielen overgebracht. Mercedes zegt dat de C250 in staat is om tot 44MPG te rijden.

  Welke Mercedessen hebben twee accu's

Beide motoren zijn krachtig genoeg voor het chassis van de C-Klasse, maar ze zijn ook geraffineerd, efficiënt en stil. De 7G-Tronic is ook soepel en efficiënt, wat betekent dat de C250 rijervaring is wat je zou verwachten dat een Mercedes te bieden heeft.

Mercedes C250 – Ontwerp en chassis

De W204 C250 ziet er een stuk agressiever en vertrouwenwekkender uit, vooral als hij is uitgerust met het AMG-pakket en als coupé is uitgevoerd. De W204 Coupe AMG C250 is veruit het meest agressief ogende C250 model van allemaal terwijl een W204 sedan met een niet-AMG pakket het meest ingetogen is.

De latere C250-modellen vertegenwoordigen een enorme sprong voorwaarts op het gebied van verfijnd design, aangezien ze veel high-end componenten bevatten die doorgaans voorbehouden waren aan Mercedes-modellen uit het hogere segment. De W205 C250 oogt slanker en meer in lijn met de S-Klasse dan met de E-Klasse en dat is dan ook de reden waarom zoveel mensen hem zo mooi vinden.

De C250 is ontworpen om comfortabel op de weg te liggen, wat betekent dat je meer dan tevreden zou moeten zijn met hoe de C250 rijdt. Ga je voor het AMG-pakket, dan merk je meteen dat de ophanging en onderstelafstemming een stuk gerichter zijn, wat de C250 een stuk dynamischer en leuker maakt om te rijden.

Mercedes C250 betrouwbaarheid en mogelijke problemen

De Mercedes C250 is niet het meest betrouwbare Mercedes C-Klasse model omdat hij geplaagd wordt door verschillende motor-gerelateerde problemen zoals spanrol problemen, distributieketting problemen, en olielekkage problemen. De C250 problemen omvatten ook problemen met de stuurinrichting, elektrische problemen en airbag problemen.

  Wat is de beste vierwielaangedreven Mercedes?

De airbag problemen zijn een vrij bekende kwestie voor Mercedes modellen uit dit tijdperk als gevolg van de gevreesde Takata terugroeping. Sommige problemen met de C250 kosten veel geld om op te lossen, iets waar je op moet letten als je er een wilt kopen.

Mercedes C250 waarde en praktische bruikbaarheid

De waarden van de Mercedes C250 zijn all over the place, wat betekent dat je kunt kopen voor zo laag als $ 15k, terwijl de duurdere C250 modellen hebben de neiging om te gaan voor ongeveer $ 30k. Deze prijsverschillen worden meestal geassocieerd met AMG pakketten, luxe pakketten, de algehele conditie, en kilometerstand.

Praktisch, de C250 is wat je zou verwachten van een compacte Mercedes luxe sedan te zijn. Hij is meer dan ruim voldoende voor 4 volwassen passagiers, terwijl 5 personen misschien wat aan de krappe kant zijn. Kies je voor de Coupé, dan krijg je een veel strakkere cabine en een over het algemeen meer gerichte rijervaring.

FAQ Sectie

Is de Mercedes C250 een veilige auto?

De Mercedes C250 is inderdaad een veilige auto, zowel omdat hij gebruik maakt van geavanceerde kreukelzones als omdat hij met veel state-of-the-art veiligheidsvoorzieningen is uitgerust. Het is ook vermeldenswaard dat de veiligheidsniveaus afhangen van de opties die u kiest, dus zorg ervoor dat u deze in het oog houdt als u uw veiligheid wilt maximaliseren.

De coupé en de sedan zijn even veilig, wat betekent dat u zich bij geen van beide zorgen hoeft te maken over de veiligheid. Zelfs de veiligste auto op de planeet is niet in staat om een aangewezen en gecontroleerde bestuurder te vervangen, dus zorg ervoor dat u altijd op de weg let.

  Wat is het verschil tussen de Mercedes-Benz C-klasse en E-klasse?

Moet ik de Mercedes C250 kopen?

De Mercedes C250 is niet de meest betrouwbare Mercedes sedan, maar het is een vermakelijk vooruitzicht omdat het in een verscheidenheid van verschillende uitrustingsniveaus en hetzij coupe of sedan vorm komt. Als je erin slaagt om een te vinden voor een gereduceerde prijs, met niet al te veel mijlen op de klok en met alle nodige service geschiedenis, dan is het zinvol om te overwegen een.

Je moet je er echter wel van bewust zijn dat de C250 veel geld kost om te onderhouden en dat sommige reparatiekosten dit autosegment meestal overstijgen. Het komt er dus op aan naar welk model u kijkt en of het model in kwestie goed onderhouden is.

Is de coupé C250 beter dan de sedan?

Zoals eerder vermeld, is de C250 zowel in coupé- als in sedanversie verkrijgbaar. De sedan C250 biedt meer zitruimte, meer laadruimte en twee deuren meer. De coupé C250 rijdt iets lager en voelt iets doelgerichter en sportiever aan.

De C250 is ook verkrijgbaar als cabriolet en als stationwagen, zodat u altijd een C250 vindt die aan uw wensen voldoet.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts