Porsche Taycan betrouwbaarheid

Porsche Taycan betrouwbaarheid

Porsche is een gerenommeerde autofabrikant, die algemeen wordt aanvaard als een betrouwbare autofabrikant. De Porsche Taycan is een elektrische batterij executive sedan en shooting brake geproduceerd door de Duitse autofabrikant Porsche. Taycan werd gelanceerd in 2019 op de Frankfurt Motor Show en wordt voortgezet. De vierdeurs sedan is beschikbaar in een achterwielaangedreven lay-out.

Overzicht

De Porsche Taycan is niet de meest perfecte elektrische sedan, maar zijn combinatie van rijgedrag en solide prestatievermogen maakt hem tot een van de meest innemende voertuigen van de huidige industrie. De Taycan heeft een levendige besturing en een verfijnd rijgedrag dat je eraan herinnert dat je in een luxe Porsche rijdt. Hij is uitgerust met dubbele elektromotoren; de ene drijft het voorwiel aan, terwijl de andere de achterwielen aandrijft. Ze leveren afzonderlijk vermogen en een gecombineerd vermogen van 522 pk.

Betrouwbaarheid

De Porsche Taycan is een serieuze uitdager voor het vasthouden van de EV markt tegen Tesla’s Model S. Hij is zeer betrouwbaar in termen van prestaties, wendbaarheid, comfort, interieur en veiligheidsmaatregelen. Volgens Edmunds heeft de 2020 Porsche Taycan een algemene betrouwbaarheidsscore van 3,6 op 5,0 volgens de reacties van klanten.

Veiligheid

Volgens Euro NCAP kreeg de Porsche Taycan een algemene beoordeling van vijf sterren nadat hij eind 2019 een crashtest onderging. De scores voor de bescherming van inzittenden van deze SUV van 85% en 83% zijn goed, maar sommige familie-SUV’s scoren hoger.

Afschrijvingspercentage

In onze lijst van de langzaamst afschrijvende elektrische auto’s, gerangschikt van duurste naar minst dure, staat Porsche’s Taycan sedan, die achterwielaandrijving heeft, op de tweede plaats. In de komende tien jaar zal de Porsche Taycan ongeveer 68,17% van zijn waarde verliezen.

Onderhoud en reparatie

De kosten voor onderhoud en reparatie van de Porsche Taycan variëren van $95 tot $219, met een gemiddelde van $124.

FAQ

Is de Porsche Taycan voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Porsche Taycan is een auto met achterwielaandrijving.

  2022 Mercedes EQS vs Porsche Taycan

Hoeveel zitplaatsen heeft de Porsche Taycan?

De Porsche Taycan is een auto met 4 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Grote Auto’s

Hoe groot is de kofferruimte van de Porsche Taycan?

14.3 Cubic Feet ( 0,405 m3 )

Welk type wielen heeft hij?

Porsche Taycan heeft 19 X 8 inch Aluminium Voorwielen en 19 X 10 inch Aluminium Achterwielen.

Wat zijn de problemen met de Porsche Taycan?

Volgens het Porsche hoofdkwartier in Zuffenhausen, Duitsland, zijn zes van de tien Porsche Taycans geleverd met een probleem met hun batterij management. Dit tast en beschadigt de cellen aan, veroorzaakt voertuigbranden en vereist vervanging van de batterijen.

Hoe lang gaan de accu’s van de Porsche Taycan mee?

Autoaccu’s gaan doorgaans tussen drie en vijf jaar mee. U moet uw accu om de zoveel tijd controleren en indien nodig vervangen om ervoor te zorgen dat hij geen schade aan uw Porsche Taycan veroorzaakt.

Wie maakt accu’s voor Porsche Taycan?

Cellforce Group is gevestigd in Tubingen (Duitsland) en zal de performante batterijen produceren. De batterijfabriek zal tegen 2024 operationeel zijn. Ze heeft een initiële capaciteit van 100 MWh per jaar en kan 1.000 high-performance motorsportvoertuigen aandrijven.

Hoeveel batterijen zitten er in een Porsche Taycan?

De Performance Battery Plus, die standaard in de Taycan Turbo of Taycan Turbo S zit, bevat 33 celmodules die elk 12 afzonderlijke cellen bevatten (36 in totaal). De totale capaciteit bedraagt 93,4 kWh. De Taycan 4S en Taycan 4S zijn standaard uitgerust met het Performance Battery pack, dat een bruto energie heeft van 79,2kWh.

Is de Porsche Taycan een auto voor dagelijks gebruik?

De Taycan is een alledaagse auto elektrische auto die dingen gedaan kan krijgen. U kunt de auto ook van thuis uit opladen, zodat u elke ochtend een auto hebt die klaar is om te vertrekken. De EPA schat dat de Taycan 4S 227 mijl / 365 kilometer kan afleggen op een enkele lading.

  Audi Q5 vs. Porsche Cayenne

Is Taycan leuk om te rijden?

De Porsche Taycan is net zo leuk om in te rijden als een achtbaan. Door de ongelooflijke snelheid van de auto voelde deze bestuurder zijn hoofd tegen de bestuurdersstoel drukken. De zetels van de Taycan zijn echter zeer comfortabel.

Welke elektrische auto heeft de langste actieradius?

  1. Mercedes EQS – 485 mijl.
  2. Mercedes EQE – 410 mijl.
  3. Tesla Model S – 405 mijl.
  4. BMW iX – 380 mijl.
  5. Ford Mustang Mach-E – 379 mijl.
  6. BMW i4 – 367 mijl.
  7. Tesla Model 3 – 360 mijl.
  8. Tesla Model X – 360 mijl.
    Begin 2022.

Hoe is de Taycan in de sneeuw?

De Porsche Taycan Turbo is goed voor sneeuw! Het antwoord is ja. Met zijn CO2-vrije uitstoot en grote actieradius maakt de Taycan Turbo driften op ijs spannend.

Wat is het verschil tussen Taycan en Taycan 4S?

Het verschil tussen deze en de Taycan 4S is in wezen één motor en iets minder standaarduitrusting. De pk- en koppelcijfers zullen variëren naargelang u kiest voor de standaard 79-kWh of de 93,4-kWh Performance batterij Plus.

Hoe rijdt Porsche Taycan?

De Taycan is een vermakelijke auto die zich op de juiste wegen laat rijden. Het is ook een plezier om te rijden en een plezier om in te rijden. Het is ook een Porsche, maar hij rijdt op elektriciteit. Dat is goed nieuws voor wie van snelle auto’s houdt.

Wat is er sneller dan een Taycan Turbo S?

Kijk eens naar de snelheden van 60-mph tot 130-mph. De Model S Plaid verslaat de Taycan Turbo S met meer dan 3 seconden. De Model S Plaid gaat sneller van 0 naar 130 mph dan de Taycan Turbo S, en de Taycan Turbo S doet het in minder dan 8 seconden. Dat is verbazingwekkend!

Heeft de Porsche Taycan adaptieve cruise control?

De veiligheidsuitrusting omvat standaard actieve rijstrookcontrole, automatische noodremmen en parkeersensoren. Er zijn veel opties, waaronder adaptieve cruise control, rijhulpsensoren, nachtzichtcamera’s en een surround-view camerasysteem.

  BMW X6 VS Porsche Macan - wat is beter?

Heeft de Porsche Taycan een achterbank?

De 2021 Porsche Taycan wordt standaard geleverd met vier zitplaatsen, maar je kunt ook een vijfde op de achterste rij toevoegen.

Klappen de achterzetels van de Porsche Taycan neer?

Er blijft echter niet veel ruimte over en de optionele derde achterbank is niet echt geschikt voor volwassenen. U kunt ook 40/20/40 deelbare neerklapbare achterzetels toevoegen. Daarmee klappen de achterbankleuningen in een 60/40 deel. De bagageruimte is groot genoeg voor een buggy, of zelfs een set golfclubs.

Is de Porsche Taycan een 4 zitter?

De Porsche Taycan heeft standaard vier zitplaatsen. Een optionele vijfzits indeling kan worden toegevoegd. Elke rij biedt comfortabele zitplaatsen en voldoende ruimte, ook voor langere personen.

Passen er golfclubs in een Porsche Taycan?

Ja, als u dat wilt. De Taycan is ontworpen om vier personen comfortabel te vervoeren. Golfclubs kunnen in de koffer worden opgeborgen.
Hoewel de Taycan 4S kleiner is dan zijn broer en zus Porsche modellen, biedt hij een comfortabele rit voor zowel passagiers als lading. Dit model van Porsche biedt plaats aan maximaal vijf personen. Er is voldoende ruimte voor bagage en golfclubs, en zowel de kofferbak als de achterbak zorgen voor extra opslagruimte.

Kun je een Taycan thuis opladen?

De Porsche Taycan is thuis eenvoudig op te laden met een Level 2 lader zoals ChargePoint Home. De Taycan kan binnen 12 uur worden opgeladen tot zijn volledige actieradius. Het is mogelijk om de Taycan op te laden met een simpel stopcontact of een Level 1 lader, maar dat kan wel een dag duren.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts