Veel voorkomende problemen met Ford C Max

Ford C Max

De Ford C Max is een vijfdeurs compacte multifunctionele auto met veel fascinerende functies. Hij is ook praktisch, betrouwbaar en zuinig. Er zijn echter ook een aantal problemen waar geïnteresseerde kopers van op de hoogte moeten zijn. Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Ford C Max?

Veel voorkomende problemen met de Ford C Max zijn turbinestoring, slippende koppeling, remproblemen achter en problemen met de ophanging. Daarnaast hebben sommige eigenaren melding gemaakt van stuurbekrachtigingsproblemen, defecte passagiersdeuren, defecte airconditioners en doorgebrande koplampen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Ford C Max?

Turbostoring

Dit is een van de meest opvallende problemen met de Ford C Max. Het komt vaak voor bij oudere Ford C Max modellen. Gebruikers hebben geklaagd dat de turbolader niet aanslaat. De belangrijkste reden voor dit probleem is koolstofafzetting die leidt tot een verstopte olietoevoerleiding.

Om dit probleem te verhelpen, moet je de olietoevoerleiding schoonmaken. Maar als het probleem ernstig is, moet je de hele turbolader vervangen.

Problemen met de achterrem

Verschillende Ford C Max-eigenaars klaagden ook over niet goed werkende achterremmen. Als je dus lawaai hoort van de achterkant bij het achteruitrijden, dan heb je een probleem met de bevestigingsbeugel van de remklauw.

Om dit probleem te verhelpen, moet je mogelijk de remblokken vervangen. Bovendien moet je de beugel van de remklauw verwijderen en de nieuwe beugel monteren.

Koppeling slipt

De koppeling heeft de neiging om sneller te slijten bij de Ford C-Max. Als je merkt dat de koppeling slipt bij het schakelen, is dat een teken dat de koppeling versleten is. De beste manier om dit probleem te verhelpen is door het versleten koppelingssysteem te vervangen. Zorg ervoor dat u een professionele monteur bezoekt om u te helpen.

  Veelvoorkomende problemen met de Ford B Max

Problemen met de ophanging

Een ander veelvoorkomend probleem met de Ford C-Max zijn problemen met de ophanging. Als je een krakend geluid hoort als je langzaam rijdt, kan het te wijten zijn aan falende schokdempers aan de bovenkant. Dit probleem vermindert de prestaties van de ophanging.

Om dit probleem te verhelpen, moet je de steunen opnieuw laten samendrukken.

Verlies van stuurkracht

Dit probleem komt vaak voor bij Ford C-Max-modellen die tussen april en mei 2015 zijn gemaakt. Eigenaars van deze modellen hebben geklaagd dat de auto moeilijk te besturen is. Dit probleem wordt veroorzaakt door een verkeerde slang op de stuurbekrachtiging.

Om dit probleem op te lossen, moet je de verkeerde slang vervangen door de juiste. Als u dit probleem niet oplost, kan het leiden tot lekken die brand kunnen veroorzaken.

Defecte airconditioner

Dit is een ander veelvoorkomend probleem bij de Ford C Max. Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door een defecte leiding die op de compressor is aangesloten. Veel eigenaars hebben geklaagd dat het pijpje meestal afbreekt, waardoor de airconditioner niet werkt zoals bedoeld.

Om dit probleem te verhelpen, is het aan te raden om een nieuwe leiding los te maken en te monteren. Bovendien moet je het aircosysteem laten vullen met gas.

Defecte passagiersdeur

Dit is een ander veelvoorkomend probleem waar alle Ford C-Max-eigenaren rekening mee moeten houden. Eigenaren hebben verklaard dat de passagiersdeur achteraan niet vergrendelt, maar dat alle andere deuren wel goed werken. Dit probleem wordt normaal gesproken veroorzaakt door een draadbreuk tussen de deur en de stijl. Vervang de gebroken draad om het probleem te verhelpen.

  Veel voorkomende Ford Tourneo Custom problemen

Doorgebrande koplampen

Het is normaal dat de xenonkoplampen van de Ford C-Max doorbranden. Veel eigenaren hebben geklaagd dat deze lichten op een bepaald moment niet meer werkten. Om dit probleem op te lossen, moet de eigenaar de koplampen vervangen. Ga naar een professionele monteur om het probleem op te lossen.

FAQ

Is de Ford C Max een betrouwbare auto?

Ja, de Ford C Max is een van de meest betrouwbare multifunctionele voertuigen op de markt. De C-Max heeft een uitzonderlijke betrouwbaarheid, want hij was de best scorende MPV in het JD Power Vehicle Dependability Survey van 2019. Bovendien is het vermeldenswaard dat hij boven de Citroen C4 Picasso en Opel Zafira werd gerangschikt.

Hoeveel kilometer gaat de Ford C Max mee?

Zoals de meeste Ford-modellen kan de Ford C Max meer dan 200.000 km meegaan bij goede verzorging en onderhoud. Hoe dan ook, de Ford C Max zou minstens 150.000 km mee moeten gaan. Als de auto niet goed wordt onderhouden, kan de eigenaar echter veel problemen ondervinden als de auto minstens 100 km op de teller staat.

Is het duur om de Ford C Max te onderhouden?

Volgens YourMechanic is het niet duur om de Ford C-Max te onderhouden, tenzij je een serieus probleem tegenkomt. Gemiddeld zou het u tussen de $95 en $1862 moeten kosten om de Ford C-Max te onderhouden. Op jaarbasis zou de eigenaar van de auto gemiddeld $ 275 moeten uitgeven om deze MPV te onderhouden, wat heel redelijk is.

  Veel voorkomende problemen met Ford Kuga plug-in hybride

Is de Ford C-Max zuinig?

Hoewel de Ford C-Max zuinig is, is hij niet zo zuinig als de autofabrikant beweert. Terwijl de autofabrikant zei dat hij een gecombineerd brandstofverbruik van 47 mpg had, heeft deze auto een gecombineerd brandstofverbruik van 37 mpg. Bovendien levert hij 35 mpg in de stad en 38 mpg op de snelweg. De meeste concurrenten bieden dus een beter brandstofverbruik.

Waarom stopte Ford met de C Max?

De Ford C Max werd gestopt vanwege de slechte verkoop. Het was het slechtst verkopende Amerikaanse merk voor de massamarkt. De verkoop van de C-Max daalde in 2013 en kwam nooit meer terug. Een van de redenen voor de lage verkoop was te wijten aan de oorspronkelijk overdreven opgegeven gecombineerde 47 mpg in de stad of op de snelweg voor de C-Max hybride.

Conclusie

Nu je een aantal veelvoorkomende problemen met de Ford C-Max kent, is het belangrijk om goed voor de auto te zorgen en de meeste problemen te vermijden. Enkele van de problemen waar je op moet letten zijn defecte turbo, slippende koppeling, problemen met de ophanging, problemen met de achterrem en verlies van stuurkracht.

Zelfs met al deze problemen is de Ford C Max nog steeds een betrouwbare en onderhoudsarme MPV. Met de juiste zorg en onderhoud kan deze auto gemakkelijk meer dan 200.000 km rijden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts