Veel voorkomende problemen met Ford Focus Ecoboost

Ford Focus Ecoboost Problemen

De Ford Focus Ecoboost is een van de Ford modellen met krachtige en efficiënte Ecoboost motoren. In tegenstelling tot andere Ford Focus modellen, is dit specifieke model efficiënter, maar biedt ook hetzelfde vermogen en koppel als de gewone Ford Focus motoren. De eerste Ford Ecoboost motoren hadden echter verschillende problemen voordat ze werden verbeterd.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Ford Focus Ecoboost? Enkele veel voorkomende problemen met de Ford Focus Ecoboost modellen zijn oververhitting van de motor, lagere druk brandstofpomp, slecht functionerende koppakking, koolstof opbouw, brandstof injector problemen, uitlaatspruitstuk kraken, en problemen met het koelsysteem, en nog veel meer.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met Ford Focus Ecoboost?

Oververhitting van de motor

Een van de grootste problemen met de Ford Focus Ecoboost is oververhitting van de motor. Dit probleem is woekerend bij de 1.6 Ford Focus Ecoboost motor. Geschat wordt dat Ford meer dan 360.000 Fords heeft moeten terugroepen vanwege oververhitting van de motor die tot brand kan leiden.

Slecht functionerende koppakking

Een ander veel voorkomend probleem bij de Ford Focus Ecoboost is de koppakking die slecht wordt. Merk op dat dit een veel voorkomend probleem is bij oude auto’s met minstens 150.000 mijl. Dit probleem doet zich echter al vroeg voor bij sommige Ford Focus modellen. Het probleem komt vaak voor bij de Ford Focus RS omdat deze is uitgerust met de verkeerde koppakking.

Olielekkage

Olielekkage komt ook vaak voor bij de Ford Focus Ecoboost met de 1.6 motor. De meeste oorzaken van deze lekkage kunnen in verband worden gebracht met defecte motorpakkingen, versleten oliekeerringen en slechte verbindingen. Dit probleem is echter eenvoudig te verhelpen door normaal een slechte koppakking te vervangen.

  Ford C Max Betrouwbaarheid

Lage-druk brandstofpomp

Ecoboost motoren zijn meestal uitgerust met een lage-druk brandstofpomp en een hoge-druk brandstofpomp. De rol van de lagedrukbrandstofpomp is gas uit de tank te halen en dit aan de hogedrukbrandstofpomp te leveren, terwijl de hogedrukbrandstofpomp brandstof aan de brandstofinjectoren levert.

Echter, als gevolg van koolaanslag, kan de lagedruk-brandstofpomp niet werken zoals bedoeld, wat leidt tot motorfouten en onjuiste lucht-brandstofmengsel. U moet de koolstofophoping verwijderen of een slechte brandstofpomp vervangen.

Problemen met het koelsysteem

Dit probleem komt vaak voor bij zowel de Ford Focus Ecoboost 1.5-liter als de 1.6-liter motoren. Merk op dat de 1.5-liter motor de verbeterde versie is van de problematische 1.6-liter motor. Het koelsysteem ontwikkelt problemen als gevolg van een ontwerpfout in het motorblok en de kop. Dit kan een motorvervanging noodzakelijk maken.

Brandstof injector probleem

Dit is een veel voorkomend probleem bij alle motoren met directe injectie. Vandaar dat, aangezien de Ford Focus Ecoboost een directe injectie motor is, u dit probleem kunt verwachten. Trouwens, dit probleem is woekerend in het 1.5-liter Focus Ecoboost model. De brandstof injector van deze auto kan verstopt raken of lekken.

Wanneer dit gebeurt, kunt u merken ruw stationair, laag brandstofverbruik, en de motor misfire. Vervang de slechte brandstofinjector door een goede om het probleem op te lossen.

Uitlaatspruitstuk kraakt

Als u een Ford Focus ST bezit, kunt u dit probleem verwachten. Dit komt omdat het is uitgerust met de 2,0-liter Ecoboost-motor, die meestal uitlaatspruitstuk kraken ervaart. In het bijzonder hebben de meeste gebruikers van het modeljaar 2015 dit probleem gemeld. U zult het slechte uitlaatspruitstuk moeten vervangen.

Koppelingsslipprobleem

Een ander probleem dat vaak voorkomt bij de tweede generatie Ford Focus Ecoboost-modellen is het slippen van de koppeling. Verschillende gebruikers hebben gemeld dat ze geen problemen hebben met schakelen. Dit komt door de dry-clutch, powershift versnellingsbak. U zult de gehele versnellingsbak moeten vervangen om het probleem te verhelpen.

  Ford Super Duty betrouwbaarheid

Waterlekkage

Waterlekkage komt vaak voor bij Ford Focus modellen. Dit model is geen uitzondering, want verschillende gebruikers hebben geklaagd over waterlekkage in de cabine van de auto. Dit is te wijten aan de defecte dichtingen die moeten worden vervangen om het probleem op te lossen.

FAQ

Is de Ford Focus Ecoboost een betrouwbare auto?

Ja, de Ford Focus Ecoboost is een betrouwbare auto. Dit komt omdat veel betrouwbaarheidsbureaus de Ford Focus Ecoboost een bovengemiddelde betrouwbaarheid hebben gegeven. Bovendien registreren de meeste Ford Focus Ecoboost modellen minder problemen, waardoor ze nog betrouwbaarder zijn. Sommige modellen, zoals die met de 1,0-liter EcoBoost-motor, zijn echter niet zo betrouwbaar.

Wat is de hoge kilometerstand voor Ford Focus Ecoboost?

Als u van plan bent een tweedehands Ford Focus Ecoboost aan te schaffen, zorg er dan voor dat deze minder dan 150.000 mijl heeft afgelegd. Dit komt omdat de meeste Ford Focus modellen ernstige problemen beginnen te ontwikkelen na het raken van meer dan 150.000 mijl. Hoe dan ook, het is van cruciaal belang om een gebruikte Ford Focus te inspecteren om te voorkomen dat het krijgen van een slechte deal, ongeacht de mijlen op de auto.

Is het duur om een Ford Focus Ecoboost te onderhouden?

Dat hangt van verschillende dingen af. Zo zijn Ford Focus Ecoboost modellen met de 1.0 motoren problematischer dan Ford Focus modellen met de 2.3 of 1.5-liter motoren. Over het algemeen is het goedkoper om deze auto te onderhouden omdat hij minder problemen geeft dan zijn rivalen. Bovendien zijn de reserveonderdelen van Ford goedkoper, waardoor de onderhoudskosten lager zijn.

  Ford Focus Betrouwbaarheid

Wat is de minst betrouwbare Ford Ecoboost motor?

De titel voor de minst betrouwbare Ford Ecoboost motor gaat naar de 1,6-liter en 1,0-liter motoren. De slechtste motor is de 1,6-liter eenheid omdat deze de meeste terugroepingen en problemen had. Zo zijn er 29 voertuigen met deze motor bekend die vlam hebben gevat. Enkele van de belangrijkste problemen van deze motor zijn olielekkage, lekkage van koelvloeistof en oververhitting van de motor.

Wat is de meest betrouwbare Ford Ecoboost motor?

Ford Ecoboost heeft verschillende motoren, maar de meest betrouwbare motor is de 3,5-liter eenheid. Dit kan als een verrassing komen aangezien het de meest geklaagde over Ford Ecoboost motor is. Dat is echter niet het geval, want deze motor is alleen gemonteerd in de best verkochte Ford F-150. Er zijn dus meer klachten.

Bottom line

De Ford Focus Ecoboost is niet alleen een heerlijke compacte auto, maar beschikt ook over een van de beste Ford-motoren op de markt. De Ford Ecoboost motor is een van de beste, want hij is betrouwbaar. Toch heeft hij ook een aantal problemen waar gebruikers zich bewust van moeten zijn, zoals hierboven besproken.

Maar met de juiste zorg en onderhoud, Ford Focus Ecoboost kan duren voor een zeer lange tijd. Het is ook belangrijk op te merken dat de Ford Focus Ecoboost met de 1.6 motor meer problemen heeft dan andere Ford Focus Ecoboost motoren, zoals de 2.3 motor.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts