Veel voorkomende problemen met Mercedes E270 CDI

Mercedes E270 CDI problemen

De Mercedes E270 CDI is de mid-size luxe sedan die voor het eerst werd geïntroduceerd met de W210 van 1999. De E270 CDI is ook beschikbaar met het W211 model. Beide waren zeer populair in Europa toen ze uitkwamen, maar zijn nog steeds vrij populair op de 2e hands markt, vooral de W211.

Beiden worden als behoorlijk betrouwbaar beschouwd, maar je moet ze wel zo goed mogelijk onderhouden. De meest voorkomende E270 CDI problemen worden geassocieerd met de motor, olielekkage, oververhitting problemen, een lawaaierige motor, en elektronica.

Veel van deze problemen kunnen een auto kapot maken, wat betekent dat goed onderhoud een must is. Dieselmotoren komen met hun aandeel van problemen en nadelen, maar niemand kan ontkennen dat ze zijn kampioenen als het gaat om efficiëntie, vooral als je vaak cruise op de snelweg snelheden.

Hoe dan ook, de E270 CDI kan nog steeds een redelijk plezierige cruiser zijn, ook al is het een relatief oude auto naar moderne maatstaven. Hoe het ook zij, sommige mensen hebben al genoeg van overmatig ontworpen auto’s en willen gewoon iets eenvoudigs dat altijd werkt, en dat is de E270 CDI in een notendop.

Mercedes E270 CDI motor problemen

De E270 CDI motor is een 2.7L inline 5-cilinder motor met meer dan 170pk. Deze motor wordt voortdurend geprezen om zijn betrouwbaarheid en het vermogen om een heleboel problemen te overwinnen voordat hij uiteindelijk een paar honderdduizend mijl bereikt. De meest voorkomende problemen met deze motor hebben te maken met de pakking, omdat deze vaak loslaat.

De gloeibougies springen er soms uit, waardoor de motor hapert. Al met al kan de motor soms aarzelen en is het niet de meest responsieve motor in het spel. Hoe dan ook, als je al het geplande onderhoud doet zoals bedoeld, zal de motor het waarschijnlijk tientallen jaren volhouden.

  Gemeenschappelijke problemen met Mercedes 190E (W201)

Mercedes E270 CDI olielekken

De eerste E270 CDI werd eind jaren negentig geïntroduceerd en is nu dus al meer dan 30 jaar oud. Deze E270 modellen staan erom bekend dat ze door de olie gaan als een gek. Met de W211 E270 CDI is het niet anders, want ook deze auto verbruikt veel olie. De reden waarom dit gebeurt is dat de auto oud is, of omdat de auto olie lekt.

Als u op zoek bent naar een gebruikte E270 CDI te kopen, moet u gaan door alle van de afdichtingen om ervoor te zorgen dat olie is niet lekken ergens. Als dat wel het geval is, doe dan een druktest en lokaliseer alle lekkageplekken. De kans is groot dat sommige afdichtingen versleten zijn en vervangen moeten worden. Spoel het hele systeem door en vul de auto bij met gloednieuwe olie.

Mercedes E270 CDI oververhittingsproblemen

Een van de meest ernstige problemen met de E270 CDI is oververhitting van de motor. De reden waarom dit gebeurt is dat het motorkoelsysteem vaak niet in staat is om de auto af te koelen als er iets mis mee is. Veel eigenaren hebben gemeld dat de auto ver over de veilige drempel gaat, vooral als ze flink gas geven.

Ze zeggen ook dat het ontluchten van het koelsysteem niet zal helpen, maar als je het ontlucht en opnieuw op druk brengt, zou je goed moeten zijn. U moet ook de radiator vinnen die de neiging te krijgen geblokkeerd met vuil en puin na verloop van tijd schoon te maken.

  Cadillac vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Mercedes E270 CDI lawaaierige motor problemen

Mercedes staat bekend om het maken van betrouwbare en krachtige dieselmotoren die een leven lang mee kunnen gaan, maar Mercedes is ook een merk dat er prat op gaat verfijnd en luxueus te zijn. Inherent, een dieselmotor zal nooit verfijnd zijn, maar sommige merken zoals VW en Jaguar weten wel hoe ze een dieselmotor verfijnd moeten laten klinken.

Mercedes sloot zich een paar jaar geleden bij die bende aan, wat betekent dat vroegere Mercedes dieselmotoren soms klinken als tractoren. De 2.7L inline 5-cilinder in de E270 CDI is zo’n motor, want hij klinkt rammelend, vooral bij stationair toerental. Helaas is hier niets aan te doen.

Mercedes E270 CDI elektrische problemen

Oude Mercedes modellen hebben moeite met het continu functioneren van het elektrisch systeem. Dat is niets ongewoons voor bijna alle automerken, vooral omdat Mercedes altijd probeert om u alle functies te bieden die ze kunnen. De meest voorkomende elektrische problemen met de E270 CDI worden geassocieerd met de buitenverlichting, elektrische kofferklep, elektrische ramen, en het interieur cluster scherm problemen.

De 270 CDI kan soms ook last hebben van problemen met de dynamo en de accu.

FAQ Sectie

Welke Mercedes E270 CDI moet ik kopen?

Het beste model van de Mercedes E270 CDI is ongetwijfeld de W211, maar dan wel de latere modellen want die zijn veel betrouwbaarder en ook nieuwer. Mercedes is een van die merken die tijdens de productieperiode voortdurend diverse aanpassingen aan een auto doet waardoor deze betrouwbaarder wordt en een langere levensduur krijgt.

  Hoe de firmware van Mercedes Comand te updaten

Daarom zijn de latere W211 E270 CDI modellen het beste. Bovendien is de W211 een stuk nieuwer dan de W210 omdat deze twee niet veel onderdelen met elkaar delen. De W210 is nu een beetje te oud om nog dagelijks mee te rijden en er zijn veel interessantere oude Mercedes modellen die je voor de prijs van de W210 kunt kopen.

Waarom houdt men van dieselmotoren?

Dieselbrandstof is dichter van energie dan benzine, wat betekent dat u een efficiëntere ervaring krijgt in het algemeen, vooral als u vaak op de snelweg cruist. Dieselmotoren zijn gecertificeerde transporteurs, wat betekent dat de meeste mensen die auto’s voor werkdoeleinden gebruiken, voor een diesel zullen kiezen. Dat is ook de reden waarom de meeste Amerikaanse zware vrachtwagens diesel zijn.

Sommige schattingen zeggen dat dieselauto’s een 20%-40% betere brandstofefficiëntie hebben in vergelijking met een benzine-equivalent. Diesel is betrouwbaarder, minder brandbaar, en nog steeds heel gemakkelijk verkrijgbaar.

Heeft het zin om een tweedehands Mercedes luxe sedan te kopen?

Een tweedehands Mercedes luxe sedan is geen auto die men met verstand koopt, maar eerder met het hart. De reden waarom is simpel, deze auto’s zijn niet de goedkoopste in onderhoud terwijl ze ook duur zijn voor wat ze zijn. Sommige auto’s zoals de W211 hebben nog steeds een behoorlijke waarde en u kunt een auto kopen die 10 jaar nieuwer is voor hetzelfde bedrag.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts