Veelvoorkomende problemen met Volvo XC90

Volvo XC90 Problemen

De Volvo XC90 is een middelgrote luxe familie-SUV die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2002 en nu aan zijn tweede generatie toe is. De XC90 is het vlaggenschip van de Volvo SUV, wat betekent dat het een ongelooflijk luxe auto moet zijn, en gelukkig is het dat ook. Dat betekent dat de XC90 kan wedijveren met de BMW X5 en de Mercedes GLE, en er zelfs in slaagt om ze in veel opzichten te verslaan.

De XC90 lijkt over het geheel genomen een relatief betrouwbare auto, maar heeft wel te kampen met een aantal problemen die dat imago behoorlijk aantasten. De XC90 heeft last van problemen met de automatische remmen, problemen met de transmissie, voortijdige bandenslijtage, problemen met de luchtvering en olielekkage van het AWD-systeem.

Sommige van deze problemen, zoals de transmissie en de luchtvering, zijn vrij duur om te verhelpen, terwijl andere, zoals het probleem met de automatische remmen, iets eenvoudiger kunnen worden opgelost. Al met al staat de XC90 er niet om bekend dat hij veel problemen heeft, maar de problemen die zich voordoen kunnen een beetje een hoofdpijn zijn.

Toch lijkt de XC90 betere betrouwbaarheidsresultaten te bieden dan sommige van zijn Duitse rivalen. Grote luxe familie-SUV’s zoals deze kosten veel geld om te onderhouden en dat is inderdaad iets dat het vermelden waard is.

Volvo XC90 – Problemen met automatisch remmen

De 2014 Volvo XC90 wordt het vaakst in verband gebracht met problemen met automatisch remmen. Meer specifiek, de auto komt helemaal uit zichzelf tot stilstand zonder enige waarschuwing of noodzaak om dit te doen. Problemen zoals deze doen zich voor bij gloednieuwe, gebruikte, in hoge en lage kilometerstand gebouwde exemplaren en dat is inderdaad zorgwekkend.

  Gaan Volvo's langer mee?

Lange tijd is dit probleem onopgelost gebleven, maar Volvo heeft uiteindelijk een terugroepactie uitgeschreven die ook de XC90 omvatte. Volgens sommige berichten zou het probleem worden veroorzaakt door een ontbrekende softwarecode. Al met al is dit iets dat gemakkelijk kan worden opgelost en bij de meeste XC90-modellen op de weg is dit probleem inmiddels verholpen.

Volvo XC90 – Transmissieproblemen

Zowel de eerste als de tweede generatie van de XC90 staan erom bekend dat ze problemen hebben met de transmissie. Echter, de 1e generatie XC90 is een stuk erger dan de 2e generatie, omdat deze de neiging om te gebeuren op een grotere schaal. Sommige rapporten suggereren dat 1e gen Volvo XC90 problemen hebben de neiging om op te treden bij ongeveer 100.000 mijl en ze steeds erger vanaf daar.

Als u vreemde geluiden hoort die uit uw XC90 komen, stop de auto dan meteen en probeer zo snel mogelijk een diagnose te stellen. Als u met de auto blijft rijden, moet u misschien zelfs het hele transmissiesysteem en mogelijk zelfs de aandrijfas vervangen, waardoor de reparatiekosten oplopen tot bijna $8.000.

Volvo XC90 – Voortijdige bandenslijtage

De vroegere XC90-modellen staan er ook om bekend dat ze last hadden van eigenaardige problemen waardoor de banden slechts 10.000-12.000 mijl meegingen. De voortijdige bandenslijtage wordt waarschijnlijk in verband gebracht met de wielneus en het camber, die vaak moeten worden bijgesteld. Problemen zoals deze kunnen zelfs ongelukken veroorzaken omdat de banden de tractie niet zo goed kunnen behouden als ze zouden moeten.

  Volvo V50 - alles wat u moet weten

Het probleem hier is dat de XC90 een luxe SUV is, wat betekent dat XC90-banden gemakkelijk tussen de $1.500 en $3.000 kosten voor een hele set.

Volvo XC90 – problemen met de luchtvering

De tweede generatie van de Volvo XC90 is leverbaar met een geavanceerd luchtveersysteem dat de auto over oneffen oppervlakken laat glijden. Hoewel het luchtveersysteem de auto een stuk luxueuzer doet aanvoelen, maakt het de auto ook problematischer.

Veel online bronnen geven aan dat de luchtcompressor bekend staat om defecten waardoor uw XC90 zijn rijhoogte volledig kan verliezen. Het vervangen van een luchtcompressor kost veel geld, maar is iets wat je moet doen als je niet wilt dat de auto steeds meer ernstige luchtvering problemen ondervindt.

Volvo XC90 – olielekkage AWD-systeem

Er is een grapje dat alle dure Europese auto’s ergens olie vandaan halen. In het geval van de Volvo XC90, is het waarschijnlijk de aandrijfas. Deze hebben de neiging zich voor te doen als gevolg van versleten afdichtingen en slangen die na verloop van tijd broos worden en barsten.

Gelukkig kunnen de meeste van deze problemen worden opgelost zonder grote revisies.

FAQ Sectie

Is de Volvo XC90 het waard?

De Volvo XC90 is de moeite waard als u op zoek bent naar een middelgrote luxe familie-SUV. De XC90 is een van de beste middelgrote luxe SUV’s op de huidige markt, zeker in vergelijking met de vorige generatie van de XC90 die niet kon tippen aan de Duitsers. Hoewel de huidige XC90 al een beetje op leeftijd is, is het nog steeds een prachtige luxe auto.

De beste XC90-modellen om te kopen zijn waarschijnlijk hybrides, omdat ze u op de lange termijn geld kunnen besparen. Bovendien zijn de XC90 hybrides ook de krachtigste modellen die u kunt krijgen. De XC90 is geen dynamische SUV, maar de realiteit is dat bijna geen enkele middelgrote SUV dat is.

  Moet ik een 10 jaar oude Volvo kopen?

Hoeveel kost het onderhoud van een Volvo XC90?

De meeste bronnen geven aan dat de XC90 ongeveer 800 dollar per jaar aan onderhoudskosten kost. De werkelijke kosten zijn echter vooral afhankelijk van hoe goed u voor uw auto zorgt. Dat gezegd hebbende, sommige eigenaren verdubbelen zelfs het bovengenoemde bedrag, terwijl anderen erin slagen veel minder te betalen.

Hoe dan ook, veel factoren spelen een rol in hoe duur een auto uiteindelijk echt wordt, wat betekent dat u hem altijd eerder moet onderhouden dan later, wanneer de kosten hoger zijn.

Is de Volvo XC90 duur om te repareren?

Dat hangt af van wat er gerepareerd moet worden. Als de problemen te maken hebben met de motor, het hybride systeem of de koplampen, dan lopen de kosten snel op. Aan de andere kant, als de reparaties die gedaan moeten worden onderdeel zijn van normale slijtage, zal de XC90 uw bankrekening niet meer pijn doen dan een premium hatchback.

De belangrijkste conclusie is dat het moeilijk is om te zeggen hoeveel een auto gaat kosten voordat je er echt mee gaat leven.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts