Kun je slapen in een Volvo XC90?

De Volvo XC90 staat bekend om zijn luxe en is zeer ruim. Er kunnen comfortabel een flink aantal mensen in en er is zelfs genoeg ruimte om te slapen.

U kunt in een Volvo XC90 slapen en wel op een comfortabele manier. Om de beste ervaring te hebben, is het een goed idee om een ombouwkit te kopen die past bij uw slaapbehoeften. Het type kit dat u krijgt, hangt af van hoe lang u van plan bent in de auto te slapen, de beschikbare ruimte en de locatie van het voertuig.

De Volvo XC90 is ruim

De XC90 heeft drie rijen en is groot genoeg voor zeven passagiers. Er is ook voldoende laadruimte. Als u echter een slaapplaats nodig heeft en niet een zitplaats, zult u de laadruimte en de hoofdcabine moeten gebruiken. Als u de passagiersrijen neerklapt, hebt u genoeg ruimte om te liggen en ook om andere dingen op te bergen die u nodig zou kunnen hebben.

Een ruimte in de auto creëren

Om een ruimte in uw XC90 te creëren, klapt u de stoelen op de tweede en derde rij neer. Volvo heeft de stoelen zo ontworpen dat ze plat kunnen worden neergeklapt, zodat u een glad oppervlak hebt om uw spullen uit te spreiden. Vervolgens moet u een paar dingen kopen om het nog comfortabeler te maken.

Ombouwkits

Er zijn een paar redenen waarom u in een auto wilt slapen. Misschien gaat u in uw auto wonen, of gaat u op roadtrip en wilt u kosten besparen door de verblijfskosten over te slaan. Of misschien zijn er geen andere overnachtingsmogelijkheden op de plaats die u verkent en wilt u om veiligheidsredenen niet in een tent slapen.

  Maakt Volvo hybride auto's?

De volgende zaken zullen u helpen om uw Volvo XC90 ruimer en comfortabeler te maken om in te slapen.

Matras

Dit is misschien wel het belangrijkste wat u nodig hebt als u in uw auto gaat slapen. U wilt niet dat uw rug pijn doet van het slapen op de cabinevloer. De matrasgrootte zal afhangen van de beschikbare ruimte.

Beddengoed

Ten eerste heeft u lakens nodig voor uw matras, en dekens om warm te blijven als het winter is. De hoeveelheid lakens hangt af van de grootte van het bed en het aantal personen.

Batterij

Vertrouwen op de accu van uw auto tijdens zo’n reis is niet goed voor het voertuig. U zou hem nodig hebben om rond te rijden. Het is dus verstandig om extra batterijen aan te schaffen voor zaken als een ventilator of een mini-koelkast.

Keukenuitrusting

Als de restaurants toegankelijk zijn en u van plan bent er te eten, hebt u dit misschien niet nodig. Maar als u van plan bent om op voedsel te besparen of als u geen voedsel kunt krijgen in het gebied waar u kampeert, moet u misschien koken. Een mini-koelkast of -vriezer zijn ook een goed idee om koele dingen in te bewaren.

Ventilator

U wilt niet de agressieve heetheid van uw auto ervaren, vooral tijdens de zomer. Zelfs lippenstift kan smelten in een hete auto tijdens de zomer. Dus, je kan een ventilator nodig hebben om het voertuig koel te houden tijdens het slapen, tenzij je genoeg brandstof hebt om de A/C de hele nacht te laten werken.

Een tent

Dit is optioneel. Maar als u een uitbreiding van uw voertuig wilt maken om meer ruimte te krijgen om te slapen of dingen op te slaan, hebt u het misschien nodig. Tenten zijn er in verschillende maten, dus neem de tent die aan uw behoeften voldoet of die goed in uw Volvo XC90 past.

  Welke Volvo is vierwielaangedreven?

De ombouwset opzetten

Hoe lang u in uw XC90 SUV verblijft of slaapt, zal bepalen hoe u uw slaapsituatie moet inrichten. Indien mogelijk, plan de indeling van uw opstelling in uw hoofd of op papier voordat u dingen gaat regelen.

Plaats dingen op een manier waar u gemakkelijk bij kunt. Krijgen van uw voertuig slaap klaar kan duren van een paar minuten tot weken, afhankelijk van uw aanpak en hoe op lange termijn u wilt dat het functioneert.

Een reeds omgebouwde kitbox gebruiken

Het ombouwen van uw ruimte tot een kamer neemt misschien maar een paar minuten in beslag. Maar als u een meer professioneel ogende opstelling wilt, kunt u een SUV-conversiekit kopen van bedrijven zoals Ququq (uitgesproken als Koekoek) die een SUV-camperconversiekit maakt. Het wordt geleverd met een bed en keuken compartiment om keukengerei te houden, koken en op te slaan voedsel.

Andere items kunnen passen in de passagiersstoel voet gebied wanneer het bed is uit. Dus in plaats van na te denken over hoe je de kamer in te richten, je gewoon de kit box, duw het in de auto ruimte, dan schik je spullen.

Deze kofferbak kan worden opgevouwen en in de laadruimte van uw Volvo worden opgeborgen wanneer hij niet wordt gebruikt. Misschien vindt u het moeilijk om de juiste te vinden die in uw ruimte past, maar hun specialisten kunnen u helpen de perfecte match te vinden.

  Moet ik een 10 jaar oude Volvo kopen?

FAQ

Welke Volvo XC90 is het beste om in te slapen?

Alle versies van de XC90 hebben voldoende ruimte om te slapen, het enige verschil kan het niveau van comfort en ruimte zijn. Bijvoorbeeld, de 2010 T8 R ontwerp is curvy, dus kan moeilijker zijn om een matras in te passen.

Waarom slapen mensen in auto’s?

Sommige mensen leven in een auto als hun thuis. Ze slapen in auto’s om geld te besparen. Of misschien is het de enige beschikbare optie, vooral als ze op een road trip avontuur zijn. Sommigen slapen graag in hun auto, gewoon voor de lol.

Waarom niet in een tent slapen in plaats van in een auto?

Een tent is een goede optie om in te slapen, vooral als u kampeert, maar hij is misschien niet bestand tegen strenge klimaten of houdt insecten weg. Mensen kunnen zich ook veiliger voelen voor wilde dieren zoals beren en slangen in de veiligheid van hun auto, in plaats van in een tent.

Is de XC90 de beste Volvo om in te slapen?

Als u in een auto wilt slapen, hebt u veel ruimte nodig. En dat is wat de XC90 biedt. Hij heeft een grote laadruimte en een grote cabine. Gecombineerd geeft dat voldoende ruimte om te slapen en ook andere noodzakelijke spullen op te bergen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts