VW Arteon versnellingsbak problemen

Volkswagen Arteon Problemen

De Volkswagen Arteon is een meer stijlvolle, jeugdige en sportievere versie van de uitgaande Volkswagen Passat en is momenteel de beste sedan die VW maakt. De VW Arteon volgt in de voetsporen van de stopgezette VW CC die de Passat nam en interessanter maakte. Deze trend zien we in de hele auto-industrie bij de Audi A6/A7, de BMW 5/6-Series en de Mercedes E/CLS-Klasse.

Hoewel we een behoorlijke hoeveelheid tijd zouden kunnen besteden aan het praten over vierdeurs coupes, gaan we ons eigenlijk concentreren op de versnellingsbakproblemen van de VW Arteon, die het soms irrelevant maken of de auto er goed uitziet of niet. De VW Arteon gebruikt de bekende DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling die je tegenwoordig op de meeste VW-modellen aantreft.

Het eerste probleem dat we gaan noemen is dat de DSG-bak weigert de achteruit/ zesde versnelling volledig in te schakelen. Andere problemen zijn problemen met de koppeling, mechatronische problemen, of wanneer de versnellingsbak lui/hard schakelt. Het is belangrijk te onthouden dat een goed onderhouden DSG lang meegaat, maar als u hem niet goed onderhoudt, gaat hij stuk.

Daarom, als je in de markt voor een gebruikte Arteon, zorg ervoor om een pre-koop inspectie doen als dat is waarschijnlijk gaat om u te vertellen de toestand van de transmissie.

De transmissie weigert de achteruit/ zesde versnelling in te schakelen

De meeste automatische transmissies zijn geen vreemden voor schakelproblemen, omdat deze zijn gemeenschappelijk met automatische transmissies voor decennia. Het probleem is dat de redenen waarom dit gebeurt vaak verschillend zijn. Bij de VW DSG versnellingsbak zijn de belangrijkste redenen waarom de versnellingsbak weigert de achteruit of de 6e versnelling in te schakelen, te wijten aan problemen met de achteruitschakeling of de schuif/vork.

  Is de Volkswagen Golf een goede auto?

De symptomen zijn onder meer knarsende geluiden wanneer wordt geprobeerd de achteruit in te schakelen of foutcodes die 06293 of 01851 aangeven. Om dit op te lossen moet de transmissie worden gedemonteerd en het lager of de vork worden vervangen. Sommigen zeggen dat deze problemen kunnen worden veroorzaakt door kleine stukjes metaal die vast komen te zitten in de selector, als dat het geval is, zult u het gemakkelijk kunnen oplossen zodra u de transmissie opent.

Koppelingsproblemen

De koppeling is het centrale punt van elke transmissie, wat betekent dat een defecte koppeling een defecte transmissie betekent. De DSG-koppeling is opgebouwd uit twee ontwerp-schijven die met elkaar verbonden zijn door een enkele eenheid. DSG-eenheden zijn vaak berucht om hun schokkerigheid in het verkeer, waardoor de koppeling meestal extra wordt belast.

De koppelingen kunnen ook slippen en moeite hebben om grip te houden, wat leidt tot vermogensverlies. De ergste DSG-koppelingsproblemen gaan gepaard met een luide knal en het afslaan van de motor. Om dit te verhelpen, moet u meestal de koppelingen vervangen door gloednieuwe, want dat is de meest betrouwbare manier om dit op lange termijn te verhelpen.

Mechatronische problemen

De eerste twee problemen met de VW Arteon transmissie komen vaak voor, maar Mechatronische problemen kunnen vaak de taart nemen als de meest voorkomende DSG problemen die men kan tegenkomen. Deze omvatten transmissie lekken die waarschijnlijk een volledige revisie of vervanging van de mechatronische gaan vereisen. Ook de transmissiecontrole-eenheid kan het begeven en moet worden vervangen.

  Is de Volkswagen Passat een goede auto?

Lagedruklekken komen even vaak voor als hogedruklekken, die beide inderdaad een probleem vormen. De beste manier om dit probleem op te lossen is de ECU van de auto te scannen op een mogelijke foutcode voordat u de transmissie demonteert, want er zijn veel mogelijke boosdoeners van dit probleem.

Transmissie is traag en hard om te schakelen

De laatste groep problemen die we gaan noemen heeft te maken met de manier waarop een ruwe DSG-transmissie werkt. Problemen zoals schokkerig rijden in driepuntsbochten of in stop-and-go verkeer komen vaak voor bij de Arteon, net als problemen wanneer de transmissie echt ruw schakelt.

Versleten koppelingspakketten zijn waarschijnlijk de reden waarom de auto schokkerig is, terwijl intermitterende luiheid van de DSG meestal een normaal verschijnsel is. Als deze problemen echter aanhouden, moet u het vloeistofpeil of de toestand van de solenoïde controleren, omdat bekend is dat vervuiling van de transmissieolie deze problemen kan veroorzaken.

FAQ Sectie

Is de VW DSG een goede transmissie?

De Volkswagen DSG transmissie is een van de beste pendeltransmissies die je kunt krijgen op een moderne auto. De DSG is typisch echt snel om te reageren, efficiënt, en consistent over het hele toerenbereik van de auto. Het is een transmissie gebruikt op een breed scala van VAG-producten, waaronder VW, Audi, Seat, Skoda, en diverse andere merken.

De slechte dingen zijn waarschijnlijk dat de transmissie bekend staat als inherent schokkerig bij lage snelheid manoeuvreren en dat het soms kan voelen enigszins lui bij het inschakelen kick down. Het goede aan DSG is dat het een vrij robuuste eenheid is voor een DCT en dat hij snel schakelt en bijdraagt tot de algemene efficiëntie van de auto.

  Alles over 2023 VW Polo

Is de VW Arteon een goede auto?

De Volkswagen Arteon is inderdaad een heel goede auto, want hij combineert het praktische en bruikbare van een VW Passat met een pakket dat in meerdere opzichten veel aanlokkelijker is. Hij biedt relatief krachtige en geavanceerde motoren, terwijl het algehele ontwerp zowel van binnen als van buiten verbazingwekkend is.

Hij voelt misschien niet zo sportief aan als hij eruit ziet, maar VW deed dat met opzet omdat het weet dat de meeste mensen die de VW Arteon kopen een rustige, comfortabele en aangename rijervaring willen. Als u meer wilt weten over waarom de Arteon zo’n goede auto is, klik dan hier.

Is de VW Arteon betrouwbaar?

De VW Arteon is een vrij betrouwbare auto, die met het laatste gefacelifte model nog beter wordt. Toch kampt de Arteon met een paar opvallende problemen die uw algemene ervaring als eigenaar kunnen beïnvloeden.

Als u echter goed voor de Arteon zorgt en alle service- en onderhoudsbeurten uitvoert wanneer dat de bedoeling is, is er geen reden waarom de Arteon niet een behoorlijke tijd mee zou kunnen gaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts