Wat is de slechtste Audi om tweedehands te kopen?

Het lijkt erop dat veel mensen die tweedehands auto’s kopen het erover eens zijn dat het kopen van een gebruikte Audi echt geen goede deal is op de lange termijn. De belangrijkste reden waarom mensen besluiten om een gebruikte auto te kopen is om geld te besparen. Audi’s zijn bekend als comfortabele en stijlvolle luxe auto’s, dat is de reden waarom veel mensen in eerste instantie willen er een te krijgen.

Wanneer klanten een tweedehands Audi te koop zien staan, raken ze enthousiast over de prijs en hoeveel ze kunnen besparen op een luxe voertuig. Waar ze niet meteen naar kijken is hoeveel geld dit voertuig hen na verloop van tijd gaat kosten. De meeste Audi’s zijn ontworpen om de eerste drie jaar goed te presteren, maar daarna komen er veel reparaties.

Al die uitstapjes naar de monteur kan veel kosten, vooral als het wordt opgeteld in de tijd. Voor het grootste deel, is het geen verstandige financiële beslissing om een gebruikte Audi te kopen. Elk model is anders op zijn eigen, en sommige van de voertuigen van meer recente jaren zijn niet zo’n slechte keuze.

Echter, er is een type van Audi die heeft gegeven klanten meer problemen dan anderen wanneer gekocht gebruikt. Als u van plan bent om een gebruikte Audi te kopen om geld te besparen, de slechtste Audi te kopen is een Audi A4. Ze zijn het duurst om te onderhouden en monteurs zien problemen van alle modellen door de jaren heen.

  Is een gebruikte BMW i3 een goede koop?

Welke problemen doen zich voor met de Audi A4

Wanneer u een gebruikt voertuig te kopen is het te verwachten dat u niet de meest up-to-date technologie hebben en kan de oneven reparatie nodig. Met de meeste auto’s, na de kosten van reparaties, het nog steeds werkt uit te zijn een betere deal dan het kopen van een die nieuw is. De meeste mensen die een tweedehands Audi A4 kopen, hebben niet hetzelfde geluk.

Monteurs hebben erop gewezen dat ze voortdurend dezelfde drie problemen zien opduiken bij gebruikte Audi A4’s, ongeacht van welk jaar ze zijn. Alle drie de problemen draaien om de motor van de sedan.

Olieverbruik

Een van de belangrijkste problemen bij gebruikte Audi A4’s is het overmatige olieverbruik. Veel bestuurders hebben gemerkt dat rond de 64.000 mijl de auto problemen krijgt met olielekkage of verbranding. Deze puinhoop kan hen een gemiddelde van $ 6.000 handmatig kosten. Het slechtste model van allemaal voor dit probleem is de 2011 Audi A4.

Motorstoring

Motorstoring is een andere grote zorg als het gaat om het kopen van een gebruikte Audi A4. Aangezien de motoren in deze voertuigen niet de meest betrouwbare zijn, worden ze vaak geconfronteerd met problemen met oververhitting, gebrek aan smering, en detonatie. Om deze auto draaiende te houden, kost het de eigenaars jaarlijks $6.500 extra.

  Welk merk heeft het beste interieur - Audi, Mercedes of BMW?

Slechte kwaliteit zuiger

Meer dan 20 procent van de gebruikte Audi A4 eigenaars hebben problemen met de zuiger van hun motor. Slijtage aan deze motoren zorgt ervoor dat de kwaliteit van de zuiger van de motor na verloop van tijd afneemt. Hoewel dit probleem zich niet vaak voordoet, kan het rond de $8.500 kosten.

Welke Audi A4 modeljaren zijn het slechtst

Hoewel de Audi A4 na enige tijd op de weg met een aantal problemen te maken krijgt, zijn niet alle modeljaren verschrikkelijk. De modellen uit 2013 en 2018 zijn betrouwbaarder dan modellen uit andere jaren, en eigenaren hebben lang niet zo veel problemen met hen.

Als u aan het rondkijken bent voor een tweedehands Audi zijn de twee jaren die u wilt vermijden voor Audi A4’s 2009 en 2011. Deze twee modellen hebben de meeste klachten ontvangen (en de meeste bezoeken aan de monteurs). Er werden 33 klachten ontvangen voor 2009 en 22 voor 2011.
Zowel 2009 en 2011 Audi A4’s zijn de Audi’s die worden geconfronteerd met de hoogste reparatiekosten voor de laagste kilometerstand. Eigenaars geven elk jaar duizenden dollars uit om de auto rijdend te houden.

Een ding in gedachten te houden is dat de Audi A4 is op de markt sinds 1996, en de oudere modellen zijn ook waarschijnlijk meer reparaties nodig dan degenen met nieuwere motoren. Hoewel het 2002 model werd opgemerkt als een van de beste modellen op het moment, het bezitten van een vandaag zou zeer duur in onderhoud.

  Is Audi of BMW prestigieuzer?

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts