2022 Audi Q5 vs Jaguar F Pace

De Jaguar F Pace is nooit zo populair of begeerlijk geweest als de Audi Q5, maar de nieuwste faceliftversie van de F Pace hoopt daar verandering in te brengen. Dit is inderdaad een moeilijke taak, want de Q5 is en was altijd een van de meest populaire luxe executive mid-size SUV’s.

De 2022 Jaguar F Pace lijkt misschien een authentiekere keuze in vergelijking met de Q5 omdat hij meer karakter lijkt te bieden, maar de Q5 voelt aan als een completer pakket. Op technologisch vlak zijn ze vergelijkbaar, al lijkt de Audi een streepje voor te hebben.

Al met al behoren ze allebei tot de compacte/middelgrote SUV-afdeling, terwijl de F Pace ook het paradepaardje van Jaguar is. Audi biedt ook de reusachtige Q7 en de stijlvollere Q8, die beide van een heel andere klasse zijn dan de F Pace.

Het is moeilijk om een duidelijke winnaar tussen deze twee aan te wijzen, maar de Audi lijkt toch iets meer afgerond. De F Pace is een enorme upgrade ten opzichte van oudere Jaguar producten, zowel op het vlak van betrouwbaarheid als technologie, wat betekent dat Jaguar op de goede weg is om de concurrentie aan te gaan met het uitvoerende Duitse luxetrio.

2022 Audi Q5 – De middelgrote luxueuze SUV van Audi

Het instapmodel van de Audi Q5 45 TFSI begint bij 44.100 dollar voor de 2.0 liter 4-cilinder turbomotor, gekoppeld aan een 7-traps S-Tronic DCT versnellingsbak en een permanent Audi Quattro AWD-systeem. De 55 TFSI e hybride Q5 kost 55.400 dollar en de Audi SQ5 kost 56.995 dollar.

  Moet ik een Jaguar kopen of leasen?

De 55 TFSI krijgt dezelfde 2.0L 4-cilinder motor gekoppeld aan een elektromotor voor een gecombineerd vermogen van ongeveer 362pk, terwijl het instapmodel 45 TFSI 265pk krijgt. De topklasse van de SQ5 is iets minder krachtig dan de 55 TFSI, hoewel de SQ5 sneller en opwindender rijdt dankzij een 3.0L supercharged V6.

Qua design is de Q5 een klasse apart, want hij oogt zowel verfijnd als ingetogen. Als dat u echter stoort en u wilt dat uw SUV eruitziet alsof het u menens is, dan moet u kiezen voor het S-Line-pakket. Het interieur van de Q5 oogt steeds luxueuzer, met hoogwaardige materialen en prachtige breedbeeldschermen.

De Q5 biedt veel ruimte en verslaat daarmee de F Pace zowel qua zit- als laadruimte. De Q5 is ook iets rustiger en comfortabeler om te rijden en is betrouwbaarder.

2022 Jaguar F Pace – Het Britse alternatief

Het instapmodel van de Jaguar F Pace begint bij $50.900 voor de meer verstandige 246pk sterke 2.0L 4-cilinder turbomotor. De F Pace is ook verkrijgbaar met een 3.0L V6 met 335 pk, een 3.0L V6 hybride met 395 pk, en de absoluut belachelijke 542 pk sterke 5.0L atmosferische V8 die meer dan 85.000 dollar kost.

De F Pace wordt ook geleverd met een relatief soepele en snel schakelende DCT-versnellingsbak en vierwielaandrijving. De gefacelifte F Pace uit 2022 is ver verwijderd van het oude model, want de F Pace kan nu concurreren met auto’s als de Q5, de GLC en de X3, zowel op het gebied van technologie als luxe.

De F-Pace ziet er spannender uit dan de Q5, vooral als je voor het vuurspuwende SVR-model gaat. Qua interieur lijkt de F-Pace meer op een Range Rover dan de oude F-Pace, en veel mensen vinden hem er een stuk beter uitzien dan de Q5.

  Wat is de beste dieselauto gemaakt door Audi?

Qua rijgedrag is de F Pace de auto die je moet hebben, want de F Pace is niet zo rustig als de Q5. Het is wel zo dat de F Pace karaktervoller en authentieker aanvoelt, zeker nu het ook echt een goede auto is.

Conclusie – De Audi Q5 is nog steeds beter, maar de nieuwe F Pace is een enorme upgrade ten opzichte van de oude

De Q5 is nog steeds beter, maar de F Pace kan nu meer dan ooit wedijveren met de Q5, de GLC en de X3. De Q5 is verfijnder, comfortabeler, ruimer, praktischer en biedt een hogere algemene afwerkingskwaliteit.

De F Pace SVR is het gekste prestatiemodel van het stel en de SQ5 is lang niet zo opwindend of leuk om te rijden. Dit is echter het enige segment waarin de F Pace de Audi ruim verslaat. In bijna elk ander segment wint de Audi duidelijk.

FAQ Sectie

Is de Audi Q5 betrouwbaarder dan de Jaguar F Pace?

Jaguars staan alom bekend om hun matige betrouwbaarheidsresultaten, maar dat heeft vooral betrekking op oudere Jaguar modellen. Nieuwere Jaguars zijn een stuk beter en de F-Pace is min of meer even betrouwbaar als de Q5. Volgens een paar betrouwbaarheidsstudies staat de F-Pace zelfs hoger dan de Q5.

Hoe dan ook, beide zijn middelmatig op zijn best als het gaat om betrouwbaarheid, vooral in vergelijking met SUV gebouwd door Lexus. Echter, als je doet je huiswerk de hele tijd en je goed onderhouden van deze auto’s, zijn ze waarschijnlijk gaat duren u een lange tijd.

  Audi S5 Sportback Betrouwbaarheid

Is de Audi Q5 veiliger dan de Jaguar F Pace?

Zowel de Jaguar F-Pace als de Audi Q5 zijn 5-sterren auto’s met crashrating, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid. Ze zijn beide voorzien van allerlei actieve softwarematige veiligheidssystemen die u in de meeste situaties veilig kunnen houden.

Als u echter uw Q5 of uw F Pace volledig wilt uitrusten met alle noodzakelijke veiligheidskit, zult u heel wat geld moeten betalen, zo veel zelfs dat het u in staat stelt om SUV’s uit een hoger segment te kopen.

Heeft de Audi Q5 een betere restwaarde in vergelijking met de Jaguar F Pace?

Dat hangt af van de uitvoering die u kiest en de motor die u kiest, want die zijn nauw met elkaar verbonden als het om de restwaarde gaat. De Jaguar heeft inderdaad een hogere verwachte restwaarde volgens een paar geloofwaardige online bronnen.

De verschillen hier zijn relatief marginaal, wat betekent dat het weinig tot geen verschil maakt en dat de restwaarde meer samenhangt met hoe goed u uw auto onderhoudt, hoe vaak u hem onderhoudt en hoe goed u het interieur en de buitenkant onderhoudt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts