2023 Ford Edge vs 2023 Toyota Sequoia

2023 Ford Edge

Het is veilig om te zeggen dat de 2023 Ford Edge een grote SUV is, maar de meeste mensen zouden hem niet plaatsen in het full-size SUV-segment, dat scherper is voor de Ford Expedition. Aan de andere kant is de 2023 Toyota Sequoia altijd een full-size SUV geweest, zelfs met zijn allerlaatste iteratie. Crosshoping tussen deze twee is eigenlijk heel vaak en daarom gaan we deze twee vergelijken in een head-to-head matchup.

De 1e generatie Ford Edge werd geïntroduceerd voor het modeljaar 2007 en was in productie tot 2015 toen hij werd vervangen door een gloednieuw model. De gefacelifte 2e generatie Edge kwam uit in 2019 en wordt nog steeds geproduceerd, ook al staat de volgende generatie van de Ford Edge voor de deur.

De Toyota Sequoia bestaat al veel langer dan dat, want de 1e generatie van de Sequoia werd onthuld in 2000 en werd opgevolgd door de 2e generatie van de Sequoia in 2007. De allernieuwste 3e generatie van de Sequoia kwam uit in 2022 en is een van de meest competitieve Toyota grote voertuigen die er zijn.

Als je wilt weten hoe de 2023 Ford Edge het doet ten opzichte van de gloednieuwe 2023 Toyota Sequoia, lees dan zeker dit artikel!

2023 Ford Edge

De 2023 Ford Edge begint bij iets minder dan 40.000 dollar voor de SE-modus, terwijl de top-specificatie Ford Edge ST begint bij 48.000 dollar. De 2.0L 4-cilinder motor bij het SE model biedt 250pk en 275lb-ft koppel. Deze motor levert ongeveer 28 MPG op de snelweg en 21 MPG in de stad. De duurdere motor in het gamma is de 2.7L EcoBoost V6 in de Edge ST.

  Veel voorkomende problemen met Ford Kuga plug-in hybride

Deze motor levert 335 pk en 380 lb-ft koppel en levert 19 MPG in de stad en 25 MPG op de snelweg. Beide zijn gekoppeld aan de relatief soepele 7-traps automaat van Ford. Qua design is het moeilijk te zeggen dat de Edge er niet verouderd uitziet, vooral aan de binnenkant. Ford kwam in China wel met een Ford Edge uit 2024, maar het is sindsdien niet bevestigd of dit ook het Amerikaanse model wordt.

Qua ruimte is de Edge meer dan goed genoeg, want hij is leverbaar met drie rijen zitplaatsen en hij krijgt tal van gezinsvriendelijke voorzieningen die zeker door veel gezinnen zullen worden gewaardeerd. De betrouwbaarheid is verbeterd sinds de auto uitkwam, waardoor het nu een vrij solide auto is.

De rijervaring is niet bijzonder, maar de Edge ST voelt echt dynamisch aan voor wat hij is.

2023 Toyota Sequoia

De Toyota Sequoia is een veel duurdere SUV, want het instapmodel SR5 kost $ 60.000 zonder opties. De Limited trim komt uit op ongeveer $ 66.000, de Platinum duwt die prijs voor een extra $ 6.000, de Capstone voegt nog eens $ 4.500 op de top van dat, terwijl de top-spec TRD Pro Sequoia begint bij een immens steile $ 78.000, dat is bijna het dubbele van het geld voor een entry-level Ford Edge.

De aandrijflijn van de Sequoia is strikt hybride, wat betekent dat hij een 3.4L turbo V6 combineert met een elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 437 pk en 583 lb-ft koppel. Deze motor is gekoppeld aan een automatische 10-versnellingsbak en een optioneel AWD-systeem (meestal is het gewoon een RWD-systeem). Dankzij een hybride aandrijflijn biedt de Sequoia 24 MPG op de snelweg en 21 MPG in de stad, wat meer dan goed genoeg is voor zijn omvang en gewicht.

  Veelvoorkomende problemen met de Ford Bronco Raptor

Qua design ziet de nieuwe Sequoia er zowel van binnen als van buiten opvallend uit en hij is uitgerust met de nieuwste toptechnologie van Toyota, wat hem echt verleidelijk maakt. De betrouwbaarheid zal waarschijnlijk zeer goed zijn, zoals het geval is met alle nieuwere Toyota-modellen, terwijl de rijervaring vrij ingetogen is.

Praktisch is zo goed als het kan zijn, want dit is een full-size SUV met drie rijen zitplaatsen, goed zicht, en een grote kofferbak.

Conclusie – De 2023 Toyota Sequoia is de betere auto

De Ford Edge is gewoon al veel te lang rond nu wat betekent dat het is geslagen door de meeste van zijn concurrenten. De Sequoia daarentegen komt uit een hogere klasse terwijl hij ook veel nieuwer is. Hij is inderdaad aanzienlijk duurder, maar de Sequoia is in bijna alle opzichten een veel betere SUV dan de Ford Edge.

Hij is praktischer, veiliger, veel beter uitgerust, biedt betere technologie, meer ruimte en is veel comfortabeler. De Ford Edge is goedkoper, maar blijft ver achter. Feit is dat Ford zeker stopt met de Ford Edge omdat er snel genoeg een nieuwere, meer EV-achtige SUV voor in de plaats komt.

FAQ Sectie

Waarom stopt Ford met de Ford Edge?

De Ford Edge wordt al sinds zijn eerste generatie geproduceerd in het Oakville Assembly Complex in Canada. Deze fabriek is ook de thuisbasis van de Lincoln Nautilus die hetzelfde pad lijkt te volgen. De reden waarom Ford heeft besloten deze twee SUV’s te schrappen, is dat dit productiecomplex nu gebruikt gaat worden voor het maken van vijf nieuwe Ford/Lincoln EV’s.

  Veelvoorkomende problemen met de Ford Edge

Ford schijnt plannen te hebben gemaakt met de Canadese vakbond Unifor waardoor het schrappen van de Edge en de Nautilus deels te maken heeft met arbeidsonderhandelingen.

Is de Ford Edge in 2023 concurrerend?

Nee, dat is hij niet. De Ford Edge voelt aan als een auto uit een ander tijdperk, ook al is het een model uit 2023. Dit betekent dat de meeste mensen die de 2023 Edge kopen waarschijnlijk een waanzinnige deal hebben gekregen of zich er niet eens van bewust zijn dat de auto-industrie zoveel vooruitgang heeft geboekt.

Hoe dan ook, het is moeilijk om de 2023 Edge te vergelijken met de meeste van zijn rivalen, aangezien die allemaal tot drie jaar geleden zijn bijgewerkt.

Waarom zijn crossovers zo populair?

Mensen houden van crossovers omdat ze een verhoogde rijpositie bieden, veilig zijn en moderner en futuristischer. Een crossover is een mix tussen een gewone auto en een SUV, wat betekent dat hij de voordelen van beide heeft.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts