Alles over BMW Bluetooth koppelproblemen

BMW produceert enkele van de technologisch meest geavanceerde auto’s op de markt. Een van de technologieën waar BMW prat op gaat is Bluetooth. Bluetooth is echter ook een van de grootste veroorzakers van problemen bij BMW.

Enkele veel voorkomende BMW Bluetooth problemen zijn koppelingsproblemen, slechte verbinding en slechte spraakkwaliteit. Toch zullen we ons concentreren op de Bluetooth koppelingsproblemen, waarover veel gebruikers al lange tijd klagen. Maar wat zijn de veel voorkomende BMW Bluetooth koppelingsproblemen?

Veel voorkomende BMW Bluetooth pairing problemen zijn apparaatnamen, slechte spraakkwaliteit, en passkeys. In sommige gevallen kunnen zaken als software upgrades en AVCRP de Bluetooth pairing in een BMW beïnvloeden.

Wat zijn de meest voorkomende Bluetooth koppelproblemen met BMW?

Problemen met apparaatnamen

Wanneer u uw smartphone aan de auto koppelt, ziet u op het iDrive-display de melding “Telefoon is verbonden”. En wanneer u uw smartphone controleert, wordt de verbinding als succesvol gemarkeerd. De telefoonfunctie is daarentegen niet beschikbaar.

In de meeste gevallen gebeurt dit omdat de apparaatnaam van de telefoon (Bluetooth-naam) gepaard gaat met pictogrammen en symbolen, zoals ”smilies”. Verrassend genoeg herkent de besturingseenheid dit soort opmaak van pictogrammen en symbolen niet.

Als u een dergelijk probleem hebt, is de beste oplossing om de naam van het apparaat op uw telefoon te wijzigen. Bovendien is het van vitaal belang op te merken dat alleen letters en cijfers zijn toegestaan. Wis met behulp van de iDrive-functie de lijst van alle aangesloten Bluetooth-apparaten om de besturing opnieuw in te stellen. Vermijd het gebruik van speciale tekens, zoals &$#/% of emoticons in de naam van contacten of de naam van de smartphone.

Passkey problemen

Een ander veelvoorkomend probleem bij BMW Bluetooth-koppeling is het passkey-probleem. Als u uw Bluetooth en smartphone niet volledig kunt koppelen, is dit de eerste boosdoener. Om een onbekende reden accepteert BMW’s Bluetooth sommige wachtwoorden niet.

  Veel voorkomende problemen met BMW M4

Het goede nieuws is dat het oplossen van dit probleem eenvoudiger is dan andere Bluetooth koppelingsproblemen. U hoeft alleen maar een eenvoudig wachtwoord te gebruiken, zoals 123456. Vermijd het gebruik van ingewikkelde wachtwoorden, want die veroorzaken problemen bij het koppelen.

AVCRP problemen

Het AVCRP, dat staat voor Audio/Video Remote Control Profile, is een Bluetooth-profiel en een gestandaardiseerde interface die navigatie en audiostreaming via uw BMW iDrive systeem kan aansturen. Wanneer u uw BMW met uw telefoon verbindt, vereist de verbinding naast de softwaretoetsen dus ook een ideaal Bluetooth-profiel om vlekkeloos te functioneren.

Merk op dat het profiel voor eenvoudige bestandsoverdracht niet hetzelfde is als wat u nodig hebt om uw telefoon app te gebruiken om een audiospeler te beheren. Als u uw nieuwe telefoon bijwerkt met een nieuwe versie van AVCRP, moet u daarom ook uw BMW iDrive systeem bijwerken zodat het compatibel is met de nieuwe functies.

Software-upgrade

Een update van uw BMW software is belangrijk, omdat deze ervoor zorgt dat uw toepassingen up-to-date zijn. Anders werken ze niet correct. Het updaten van uw Bluetooth software is dus van vitaal belang, maar verandert niets aan het essentiële principe van de Bluetooth werking.

Daarom is het cruciaal om de laatste BMW software in uw auto te hebben om de meeste BMW Bluetooth koppelproblemen te vermijden. Wanneer u de software bijwerkt, kan dit echter ook extra problemen veroorzaken. Veel BMW gebruikers hebben opgemerkt dat ongeveer 70% van hun contacten verloren gaat en dat ze niet kunnen bellen zonder het nummer van de telefoon te draaien. Hoe dan ook, dit probleem kan gemakkelijk worden verholpen, maar het is erg vervelend.

  Is een BMW een goede eerste auto?

Slechte stemkwaliteit

Sommige BMW-gebruikers hebben geklaagd over een slechte spraakkwaliteit tijdens gesprekken. Dit kan gebeuren tijdens het rijden aan hoge snelheden of tijdens het stoppen. Behalve dat het gesprek bijna onmogelijk is, kunt u ook haperende geluiden horen tijdens een gesprek.

Begin met het updaten van de software. Lukt dat niet, dan moet u de microfoon mogelijk opnieuw en in de juiste richting installeren. Sommige mensen maken de fout om de richtingsfunctie van de microfoon in de richting van het windscherm en de ventilatie te installeren. In plaats daarvan moet de pijl van de microfoon in de rijrichting staan.

FAQ

Hoe reset ik mijn BMW Bluetooth na het updaten van de software zodat ik de contacten kan synchroniseren?

Als u door verouderde software problemen hebt met het koppelen van uw BMW Bluetooth, is de beste oplossing om de software te updaten. En nadat u de nieuwe software hebt geïnstalleerd, is hier de procedure voor het resetten van de Bluetooth:

  • Ga naar Bluetooth instellingen en schakel sync contacten in
  • Schakel de Bluetooth uit en aan in de instellingen
  • Zet uw smartphone uit en weer aan
  • Verwijder de koppelingsrecord tussen uw voertuig en stereo-installatie
  • Herhaal dezelfde procedure vanaf stap 4, maar verwijder deze keer alle gekoppelde apparaten op de stereo.
  • Firmware-updates op uw autostereo instellen
  • Hernoem uw smartphone in de instellingen

Wat is de snelste oplossing voor BMW Bluetooth problemen?

Als uw BMW voortdurend problemen heeft met Bluetooth-koppeling, is hier een snelle oplossing die u moet toepassen:
1) Ga naar het Bluetooth-menu van uw smartphone en verwijder de BMW waarmee u wilt koppelen.
2) Ga naar het Bluetooth-menu van de BMW en wis de telefoon die u probeert te verbinden.
3) Koppel de smartphone en de BMW opnieuw en ga naar het Bluetooth menu in de BMW en laat het toestel zoeken.
4) Ga naar je smartphone, zet Bluetooth aan en wacht tot 30 seconden tot de BMW in de lijst verschijnt. U kunt nu de twee verbinden.

  BMW 118d - Alles wat u moet weten

Hoe koppel ik mijn iPhone met mijn BMW?

Zorg eerst en vooral dat de BMW in Bluetooth pairing of draadloze modus staat vooraleer u hem met uw toestel probeert te verbinden. Ga vervolgens naar uw iPhone en klik op Instellingen/Algemeen/CarPlay/Beschikbare auto’s en selecteer uw auto. Zorg ervoor dat je auto draait, anders detecteert je iPhone hem niet. U kunt de twee nu koppelen.

Conclusie

BMW maakt strakke, krachtige en geavanceerde auto’s. Toch veroorzaken deze uitstekende functies de meeste problemen bij BMW’s. Ook al helpt Bluetooth de bestuurder om handsfree gesprekken te ontvangen, ze veroorzaken veel problemen die frustrerend kunnen zijn.

Nu u de meeste problemen met Bluetooth-koppeling bij BMW’s kent, moet u ze tijdig aanpakken en vermijden dat de communicatie wordt onderbroken wanneer u die hard nodig hebt. Hoe dan ook, sommige BMW Bluetooth pairing problemen zijn gekoppeld aan bepaalde telefoons. Bijvoorbeeld, het software upgrade probleem komt voor bij de laatste versie van iOS 13.1.3.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts