Alles over BMW portierslot actuator problemen

BMW maakt enkele van de meest geavanceerde, luxueuze, high-performance en moderne auto’s op de markt. Maar omdat BMW veel innovatieve technologieën in zijn auto’s introduceert, wordt het ook geconfronteerd met veel problemen. Sommige van deze problemen zijn problemen met de actuator van het portierslot.

De deurvergrendeling is het systeem dat de deuren van uw auto vergrendelt en ontgrendelt met een druk op de knop. Ondanks zijn cruciale rol, ontwikkelt de BMW deurslot actuator ook problemen die u buiten of in uw auto kunnen opsluiten. Wat zijn enkele van de BMW portierslot actuator problemen?

De meest voorkomende problemen met de BMW deurautomaat zijn een defecte deurautomaat, een defecte sleutelhanger, doorgebrande zekeringen, defecte bedrading en een defecte besturingsmodule. Maar in tegenstelling tot de meeste BMW problemen, zijn de problemen met de portiervergrendeling eenvoudig en betaalbaar te verhelpen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de portiervergrendeling bij BMW?

Defecte deurautomaat

De deurautomaat is een elektronisch systeem dat uw auto op verschillende manieren signaleert om te vergrendelen of te ontgrendelen. Bovendien bestuurt hij alle reacties van uw slot, zoals het vergrendelen van uw auto met de automatische sleutelhanger, het openen van de deur aan de handgreep of het indrukken van de ontgrendelingsknop aan de binnenkant van de deur.

Bovendien communiceert de actuator van het deurslot met uw sleutel en handgreep, waardoor hij een tussenpersoon is tussen de slotcilinder en de besturingseenheid. Wanneer de actuator van uw deurslot defect raakt, kan dat de toegang tot uw BMW bemoeilijken of u zelfs buitensluiten. Daarom moet u dit probleem snel laten verhelpen om verdere problemen te vermijden.

  Beste tweedehands BMW X3 om te kopen

Defecte sleutelhanger

De sleutelhanger is zeer nuttig omdat hij het vergrendelen en ontgrendelen van uw BMW vergemakkelijkt. Bovendien helpt hij om het alarmsysteem uit te schakelen en soms zelfs de kofferbak te openen. Sleutelhangers kunnen echter ook defect raken en ernstige problemen veroorzaken bij het vergrendelen of ontgrendelen van uw auto.

De sleutelhanger kan dus de oorzaak zijn van problemen met de deurvergrendeling van uw auto. Enkele van de dingen waardoor de sleutelhanger niet goed werkt, zijn een lege batterij in de sleutelhanger, een fout in de interne programmering van de sleutelhanger of een technologische fout.

Breng de auto naar een professionele monteur om uit te zoeken wat het probleem is met de sleutelhanger. Een slechte sleutelhanger kan vervangen worden.

Doorgebrande zekeringen

Een ander veel voorkomend probleem waardoor de portiervergrendeling defect raakt, is een doorgebrande zekering. Doorgebrande zekeringen komen vaak voor en maken deel uit van de problemen van het portiervergrendelingssysteem. Merk op dat de zekering het circuit onderbreekt voor het geval er iets fout gaat in uw BMW deurslotsysteem.

Als de zekering er dus voor zorgt dat de deurvergrendeling uitvalt, betekent dit dat er een onderliggend probleem is. De eenvoudigste manier om te weten of uw zekering doorgebrand is, is als slechts één deur van uw BMW niet werkt. Dit is een gemakkelijke en snelle oplossing. Ga gewoon naar uw garagist en laat hem vervangen.

Defecte bedrading

Voordat u een van de onderdelen van het portierslot in uw auto vervangt, moet u de bedrading controleren. In de meeste gevallen denken mensen dat hun deurslotactuator of zekering defect is, om zich vervolgens te realiseren dat de bedrading losgekoppeld of gebroken was. Dit komt vaak voor bij oudere BMW-modellen.

  Is de BMW M550i een goede auto?

De bedrading in de auto breekt of raakt defect naarmate uw auto ouder wordt. Dit komt omdat de deur vaak gebruikt wordt en het slechts een kwestie van tijd is voordat de bedrading vervangen moet worden. Controleer dus eerst de bedrading en laat die repareren of vervangen voordat u andere onderdelen van het deurslot vervangt.

Defecte controlemodule

Een falende of slecht functionerende besturingsmodule kan heel wat problemen met uw vergrendelingssysteem veroorzaken. Bovendien zijn de meeste van deze problemen moeilijk op te sporen en te diagnosticeren en zijn het vrij dure onderdelen van het systeem. Bovendien moeten de besturingseenheden ook geprogrammeerd worden, wat de totale reparatiekosten verhoogt.

Daarom, als uw slotactuator problemen heeft door een falende controlemodule, moet u ervoor zorgen dat de diagnose correct wordt gesteld.

FAQ

Hoeveel kost het om een actuator in BMW te vervangen?

Dat hangt af van het merk en modeljaar van de BMW. Bijvoorbeeld, het vervangen van een slechte deurslotactuator in de BMW 328i kost tussen $450 en $600. De arbeidskosten bedragen ongeveer 230 dollar en de onderdelen kosten ongeveer 280 dollar.

Waardoor gaat de deurslotaandrijving kapot?

Er zijn verschillende oorzaken voor het falen van de portiervergrendeling. Het belangrijkste is echter dat er water in de deur van de auto sijpelt. Daardoor werkt de deurslotaandrijving niet goed. Door de lekkage te verhelpen kunt u voorkomen dat de deurvergrendeling defect raakt. Een andere veel voorkomende oorzaak is een oude portiervergrendeling, die vervangen moet worden.

  Veel voorkomende problemen met de BMW iX3

Wat zijn enkele tekenen van een slechte deurslotaandrijving?

Als u vermoedt dat de actuator van uw BMW-deurvergrendeling slecht of defect is, zijn er verschillende tekenen die het probleem kunnen aanduiden. Enkele daarvan zijn een onregelmatig werkende elektrische deurvergrendeling, een slechte deurvergrendeling die niet werkt, een trage werking van de deurvergrendeling en vreemde geluiden bij de bediening van de deurvergrendeling.

Kan een defecte deurslotaandrijving de batterij leegmaken?

Ja, een slechte of defecte deurautomaat kan de batterij van uw auto leegmaken. Dat komt omdat de batterij leegloopt als de slotstangen naar beneden en naar boven worden geduwd. En als de lichten blijven branden, raakt de batterij nog verder leeg. Daarom is het belangrijk om uw slechte BMW portiervergrendeling te laten repareren om verdere problemen te voorkomen.

Na hoeveel kilometer krijgt een deurautomaat problemen?

Er is geen bepaalde periode waarin de deurautomaat bij BMW’s problemen gaat vertonen. De portiervergrendeling zou levenslang moeten meegaan. Toch doen de meeste dat niet en kunnen er problemen ontstaan wanneer je ze het minst verwacht. Een van de BMW modellen met problemen met de deurvergrendeling is de BMW 330.

Samenvatting

BMW deurautomaten kunnen vervelend zijn, maar ze zijn gemakkelijk te repareren, in tegenstelling tot andere BMW problemen. Toch kunnen de meeste van deze problemen worden vermeden door routinecontroles en goed onderhoud.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts