BMW 645ci – Alles wat u moet weten

Als u een krachtige, goed presterende, gemakkelijk te besturen, luxueuze en krachtige gran touring coupé wilt, dan is de BMW 645ci een ideale optie. Deze auto heeft echter zowel goede als slechte kanten die geïnteresseerde kopers moeten weten voordat ze hun zuurverdiende geld uitgeven.

In dit artikel duiken we in alles wat je moet weten over de BMW 645ci 6-Serie. De BMW 645ci is een 2-deurs coupé die plaats biedt aan maximaal vier personen. Verbazingwekkend genoeg is het een van de niche auto’s gemaakt door BMW, dat is waarom je niet moet verwachten om de meeste van hun type op de weg te zien.

Geschiedenis van de BMW 645ci 6-Serie

De BMW 645ci behoort tot de BMW 6-Serie grand tourers geproduceerd vanaf 1976. De BMW 6-Serie volgde de BMW E9 op en bevindt zich in de vierde generatie. Echter, de BMW 645ci werd geproduceerd van 2004 tot 2005. Dus, het heeft slechts twee modeljaren. Beide modeljaren worden geleverd met een coupé en cabriolet.

Beide auto’s zijn voorzien van een natuurlijk aangezogen N62 V-8 motor. Deze motor is krachtig en presteert op een hoog niveau. Maar hij heeft ook een aantal veel voorkomende BMW problemen waar gebruikers zich bewust van moeten zijn.

Kenmerken van de BMW 645CI

Uiterlijk

Ondanks dat hij bijna 20 jaar oud is, is de 2005 BMW 645ci coupé een mooie en luxueuze auto. Deze 2-deurs coupé heeft een gestroomlijnd en sportief design. In tegenstelling tot de huidige BMW modellen die voorzien zijn van een grote nieren grille, heeft dit exemplaar een kleine maar goed ontworpen nieren grille die de carrosserie complementeert.

Bovendien straalt de sportieve maar duidelijk afgelijnde carrosserie luxe en weelde uit. Bovendien wordt hij geleverd met een hard dak, maar met een zonnedak aan de bovenkant. Hierdoor valt het licht naar binnen en krijgt de auto een levendige uitstraling. Het interieur is ook goed afgewerkt met materialen van topkwaliteit, waardoor hij zich onderscheidt van zijn concurrenten.

  Welke BMW heeft een V12 motor?

Enkele van de uitzonderlijke kenmerken waarmee de BMW 645ci wordt geleverd zijn lederen stoelbekleding, airconditioning/dual-zone automatische controle voorin, verwarmde spiegels, navigatiesysteem, 18-inch zilverkleurige aluminium wielen, kantelbaar glazen zonnedak, adaptieve Xenon koplampen, en sleutelvrije toegang met afstandsbediening.

De 2005 BMW 645ci 6-Serie 2dr coupé heeft een wielbasis van 109.4-inch, een lengte van 190.2-inch, een breedte van 73.0-inch, en een hoogte van 54.1-inch. Volgens deze afmetingen is de BMW 645ci een behoorlijk grote auto, genoeg om een gezin van vier te vervoeren.

Prestaties

Zoals de meeste BMW sport- of high-performance modellen heeft de 645ci zowel een coupé als een cabriolet. Ondanks hun carrosserietype hebben deze auto’s dezelfde motor en leveren ze dezelfde aantallen pk’s.

De BMW 645ci wordt geleverd met de N62 motor die beschikt over een 4,4-liter V8 cilinderinhoud. Bovendien heeft hij een handgeschakelde 6-versnellingsbak en een achterwielaandrijving. De motor produceert een maximum van 325 pk en 330 lb-ft koppel. Hij kan ook in 5,6 seconden van 0 naar 60 accelereren en heeft een maximumsnelheid van 155 mph.

Wat prestaties betreft, presteert de BMW 645ci uitzonderlijk goed. Bovendien heeft hij handige handvatten, die de bestuurder de ultieme rijervaring bieden. En omdat het een achterwielaandrijving is, heeft deze auto een uitstekende tractie, wat betekent dat hij soepel door de sneeuw kan rijden, in tegenstelling tot een BMW met een FWD-systeem.

  De beste koelvloeistof voor BMW's

Comfort en laadruimte

Als het op comfort aankomt, is de BMW 645ci 6-Serie zeer comfortabel, want hij wordt geleverd met grote en gezellige lederen zetels. Hij heeft ook voldoende hoofd- en beenruimte, zowel voorin als achterin. Naast een ruime cabine heeft deze Gran Touring Coupé ook een ruime laadruimte. Hij heeft een totale laadruimte van 13,0 kubieke meter.

Desalniettemin is het ook belangrijk om op te merken dat de BMW 645ci weliswaar een vierpersoons auto is, maar slechts twee deuren heeft. Maar dit heeft geen invloed op zijn comfort of ruimte.

Brandstofefficiëntie

Aangezien de BMW 645ci is uitgerust met een 4.4-liter V8 motor, is het een slurper. Daardoor is hij niet zuinig in vergelijking met andere BMW reeksen, zoals de 3 en 5 reeks. Hij heeft een EPA rating van 15 mpg in de stad, 22 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 17 mpg.

Prijs

Prijstechnisch is de BMW 645ci vrij duur, ondanks dat het een oud model is. Dit is te wijten aan de high-end functies en technologische vooruitgang waarmee het wordt geleverd. Bovendien is de cabriolet duurder dan de coupé. Terwijl de BMW 645ci coupé ongeveer 69.900 dollar kost, kost de cabrioletversie ongeveer 76.900 dollar.

FAQ

Wat zijn de meest voorkomende problemen bij de BMW 645ci?

De BMW 645CI 6 Reeks mag dan wel een krachtige en performante wagen zijn, hij heeft ook verschillende problemen waar eigenaars op moeten letten. Enkele van de meest voorkomende problemen van de BMW 645ci zijn olielekkages, ontstekingsfouten, elektrische storingen, defecte bobine, problemen met de brandstofpomp, lekkage van de koelvloeistofleiding, en nog veel meer.

  Moet ik een 10 jaar oude BMW kopen?

Als uw BMW 645ci met een van de bovenstaande problemen te kampen heeft, kunt u hem het beste naar het dichtstbijzijnde BMW service center brengen voor de juiste verzorging en om te voorkomen dat de garantie vervalt.

Is BMW 645ci een waardige investering?

Dat hangt af van wat u zoekt. Als u een luxueuze, krachtige en performante coupé wilt zonder op de prijs te letten, dan is dit een uitstekende wagen voor u. Maar als u een betrouwbaar, onderhoudsarm en zuinig BMW model zoekt, is dit niet de coupé voor u.

Hoe snel is de BMW 645ci?

De BMW 645ci kan wedijveren met enkele van de beste gran touring coupes op de markt. Hij heeft immers een topsnelheid van 155 mph. Bovendien accelereert hij van 0 naar 60 in 5,6 seconden, wat uitstekend is.

Bottom line

De BMW 645ci mag dan een niche auto zijn, maar het is een van de beste gran touring coupes ooit gemaakt door BMW. Hij is comfortabel, krachtig, veilig, luxueus en voorzien van high-end functies. De auto is ook prachtig ontworpen en is gemakkelijk te besturen. Niettemin heeft hij meerdere problemen waar geïnteresseerde kopers mee om moeten kunnen gaan, en het is ook een van de minste BMW modellen.

Al met al is de BMW 645ci een uitstekende auto die waar voor zijn geld zal bieden. Bovendien kan men kiezen tussen een coupé of cabriolet, afhankelijk van hun smaak.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts