Beste gebruikte luxe sedans om te kopen in 2023

Beste gebruikte luxe sedans om te kopen in 2023

Een luxe sedan is een van de meest gewilde soorten auto’s die je tegenwoordig kunt kopen, omdat deze auto’s meestal worden geleverd met alles wat je ooit zou willen van een auto. Ze zijn groot, ruim, comfortabel, veilig, goed uitgerust, krachtig en begerenswaardig. Hoe het ook zij, veel mensen zijn bang voor het kopen van luxe tweedehands sedans omdat ze soms een nachtmerrie kunnen zijn om te onderhouden.

Als u echter de beste gebruikte luxe sedans wilt kopen in 2023, bent u bij ons aan het juiste adres, want wij gaan nu de beste 2023 gebruikte luxe sedans opnoemen. Om deze lijst te beginnen, gaan we de 2017 Audi A4 noemen, omdat hij nu 5 jaar oud is en behoorlijk wat waarde heeft verloren, waardoor hij een perfecte balans vormt tussen moderniteit en afschrijving.

De volgende auto in de rij is de 2017 Volvo S90 als de beste middelgrote luxe gebruikte sedan om te kopen in 2023 vanwege zijn ongelooflijk chique cabine en echt verfijnde rit. De beste gebruikte grote luxe sedan is de W222 S-klasse, terwijl de beste compacte luxe sedan om te kopen de Audi A3 Sedan is.

Als u bereid bent wat extra uit te geven voor iets speciaals en zeldzaams, kijk dan eens naar de Aston Martin Rapide, want deze prachtige luxe sedan is nu heel laag geprijsd.

Beste gebruikte luxe sedans

1. 2017 Audi A4

De 2017 Audi A4 was een buitengewoon geavanceerde auto toen hij uitkwam, want het was een van de allereerste auto’s met een echte next-gen virtuele cockpit en een even indrukwekkend minimalistisch interieur. Met high-end S-Line uitvoeringen, Matrix LED koplampen en de eerder genoemde Virtual Cockpit, voelt de 2017 A4 nog steeds even fris als in 2017.

  Wat is de meest luxueuze pick-uptruck?

U kunt een relatief lage kilometerstand krijgen voor ongeveer 24.000 dollar, wat een koopje is gezien wat u krijgt. De 2017 C-Klasse en de BMW F30 zijn lang niet zo geavanceerd als de A4 en dat maakt hem de nummer één op onze lijst. Bovendien is de 2017 A4 ook niet zo duur in onderhoud en toch relatief betrouwbaar.

2. 2017 Volvo S90

De Volvo S90 werd voor het eerst onthuld in 2016 en is sindsdien een zeer populaire auto in het segment van middelgrote luxe sedans. Waarom we de S90 verkozen boven de BMW 5-serie, de Audi A6 en de Mercedes E-klasse is dat hij zijn waarde wat beter lijkt te behouden terwijl hij ook een beetje anders is, iets fris aangezien die drie Duitse sedans veel te gewoon zijn geworden.

Je kunt nu een gebruikte S90 krijgen voor ongeveer 27.000 dollar, wat een heel goede prijs is. De drie Duitse sedans uit die tijd zijn meestal duurder, vooral bij hogere uitrustingsniveaus, terwijl de S90 aan de bovenkant veel betaalbaarder is.

3. 2014 Mercedes-Benz S-Klasse

Als je de top-end gebruikte Mercedes Benz S-Klasse wilt, is de pre-facelift W222 degene die je moet hebben, omdat hij nu minder dan $ 30.000 kost voor een relatief laag aantal kilometers. De W222 was meteen een hit toen hij voor het eerst uitkwam, omdat het ook een van de allereerste sedans was met een technologisch georiënteerd interieur dat in de loop der jaren sierlijk is verouderd.

Met de nachtlampjes aan voelt de W222 S-Klasse nog net zo bijzonder als toen hij voor het eerst uitkwam. Met zo’n steile afschrijvingscurve kan een auto die ooit meer dan 120.000 dollar kostte, nu worden gekocht voor slechts 30.000 dollar, wat nogal ongelooflijk is.

  Wat is de duurste luxe auto?

4. 2018 Audi A3 Sedan

Als de grootte er niet toe doet, moet u de 2018 Audi A3 Sedan overwegen, die nu ook een van de meest interessante gebruikte luxe sedans is die u kunt kopen. De CLA-Klasse uit dit tijdperk heeft het voor niemand echt gedaan, terwijl de BMW 2-serie een heel ander type auto is. Als zodanig is de 2018 Audi A3 Sedan de beste subcompacte luxe auto die je kunt kopen.

Met een prijs van slechts $ 20.000 of minder is de 2018 A3 sedan ook verkrijgbaar met Audi’s digitale cockpit, Matrix LED’s, en echt goede betrouwbaarheidsrecords. Het 2018-model is eigenlijk een opgefrist model dat teruggaat tot de A3 van 2013 en Audi heeft in de tussentijd veel tijd gehad om hem te perfectioneren.

5. 2016 Aston Martin Rapide

Als u iets wilt dat u niet elke dag ziet, iets dat luxe, kwaliteit en verfijning uitstraalt, moet u overwegen een gebruikte 2016 Aston Martin Rapide te kopen. Deze auto kan nu voor 75.000 dollar worden gekocht, wat veel geld is, maar je krijgt een V12 motor met natuurlijke aanzuiging en looks die kunnen doden.
De Rapide zal de komende jaren ook in waarde stijgen, want vierdeurs Aston Martin DB-producten zijn meestal erg populair als ze een paar decennia oud zijn.

FAQ

Zijn gebruikte luxe sedans de moeite waard?

Met hun steile afschrijvingscurves lijken luxe sedans uiterst begeerlijk, maar veel mensen zijn bang om gebruikte luxe sedans te kopen omdat ze bekend staan als extreem duur om te bezitten en te gebruiken. Als u echter voor een relatief laag afgeschreven, goed onderhouden exemplaar gaat, hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken.

  Is het beter om een luxe auto te kopen of te leasen?

Ik zou voor een gebruikte luxe sedan gaan zonder twee keer na te denken, omdat de waarde die u krijgt gewoon ongeëvenaard is. Natuurlijk kunt u bij een dealer een gloednieuwe Hyundai Accent kopen, maar het leven is te kort om in saaie auto’s te rijden.

Waarom schrijven luxe auto’s zo snel af?

Kopers van luxewagens houden hun auto’s niet graag te lang vast, omdat zij ze meestal graag inruilen voor nieuwere modellen. Dat is deels de reden waarom ze zo sterk in waarde dalen, omdat de meeste mensen al na 3-5 jaar klaar zijn om verder te gaan.

Als je dat koppelt aan het feit dat ze duur zijn in eigendom en onderhoud, is het logisch dat ze zo snel in waarde dalen. Bovendien zijn deze auto’s gebaseerd op technologie, en de technologie van vandaag zal binnen enkele jaren verouderd lijken.

Welk luxemerk behoudt het best zijn waarde?

Porsche is het merk met de hoogste waarde na enkele jaren, omdat vrijwel alle Porsche-modellen begeerlijk zijn en niet zo courant als sommige concurrerende merken. Veel 911-modellen worden zelfs jaren nadat ze zijn uitgebracht nog over de stickerprijs verhandeld, wat alleen maar bewijst hoe goed de auto’s van Porsche zijn ontworpen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts