Beste jaar voor Audi Q5

Beste jaar voor Audi Q5

De Audi Q5 werd voor het eerst uitgebracht in 2008 en is sindsdien in productie. Gedurende twee generaties en twee mid-cycle refreshes, is de Q5 erin geslaagd om een van de meest begeerlijke Audi SUV’s tot nu toe te worden, zo niet de meest begeerde. Sommige generaties van de Q5 deden het echter minder goed dan andere, en we gaan in dit artikel de beste Audi Q5 modeljaren rangschikken.

Het beste Q5-modeljaar lijkt het 2017-model te zijn volgens de meeste online grafieken en tevredenheidsonderzoeken onder eigenaren. De 2017 Q5 is het eerste modeljaar van de tweede generatie van de Q5 en het verdient deze nummer één plek zowel omdat het een echt betrouwbare ervaring biedt terwijl het ook een grote waarde biedt.

Het op een na beste modeljaar van de Audi Q5 is het 2021 model omdat het het beste 2e generatie post-facelift Q5 model is. De reden waarom het de tweede plaats inneemt is dat het over het algemeen de meest geavanceerde Audi Q5 en de goedkoopste huidige generatie Q5 is.

Als u van de 1e generatie van de Q5 houdt, is de beste om voor te gaan ongetwijfeld de post-facelift 2016 Audi SQ5 met de 3.0L supercharged V6. De reden waarom deze specifieke 1e gen Q5 de derde plaats inneemt is dat het een van de allernieuwste modellen is met waarschijnlijk de beste Q5 motor ooit.

2017 Audi Q5

De 2017 Audi Q5 is het allereerste 2e generatie Q5 model dat de Q5 naar het moderne tijdperk bracht. Toen hij voor het eerst uitkwam, waren veel mensen niet verkocht aan de manier waarop hij eruitzag, maar niemand had kritiek op de 2017 Q5 als het gaat om de kwaliteit van het interieur en het interieurontwerp.

  Wat is de beste dieselauto gemaakt door Audi?

De reden waarom het 2017 model de 1e plaats inneemt als het beste jaar voor een Audi Q5 is dat het de beste waarde biedt voor een hedendaagse Q5 terwijl het ook net zo betrouwbaar is als alle Q5 pre-facelift 2e generatie modellen die het opvolgden. Het 2017 model is nu een van de meest populaire Q5 modellen op de 2e hands markt juist om deze redenen.

De 2017 Q5 is ook een auto die hoge lof heeft verdiend van zijn klanten en de algemene klanttevredenheidstabel voor de 2017 Q5 is een van de beste die er is voor de Q5. Al met al biedt de 2017 Q5 veel waarde omdat hij balanceert tussen de nieuwste Q5 en de enigszins gedateerde 1e gen post-facelift Q5. Het is geprijsd gewoon perfect als het biedt alles wat je nodig hebt van een moderne SUV.

2021 Audi Q5

Als het gaat om het gladstrijken van kleine onvolkomenheden, vertegenwoordigt de 2021 Q5 een geweldige evolutie van de 2017 Q5 die het niet zo goed deed in de designafdeling. Veel mensen (waaronder ikzelf) vonden dat de pre-facelift 2e generatie Q5 nooit volledig tot de verbeelding sprak en ik ben nog steeds van mening dat de 1e gen post-facelift Q5 er aan de buitenkant beter uitziet.

Gelukkig ziet de 2021 Q5 er van buiten veel beter uit, ook al is er aan het interieurontwerp niet zo veel veranderd. Bovendien werd in de Q5 van 2021 voor het eerst het Sportback-model geïntroduceerd, dat een tikkeltje meer flair geeft aan de toch al opvallende standaard Q5.

Een andere reden waarom de Q5 uit 2021 zo hoog genoteerd staat, is dat het een zeer betrouwbare SUV is. Audi heeft deze gewoonte van het voortdurend verbeteren van hun modellen en hun post-facelift modellen hebben de neiging om veel betrouwbaarder zijn als ze strijken de meeste onvolkomenheden tijdens de levensduur van de auto.

  Audi A6 - Alles wat u moet weten

2016 Audi SQ5

De reden waarom we het 2016 model hebben uitgekozen om deze lijst af te maken is dat het erin geslaagd is om de goed gerijpte post-facelift Q5 te perfectioneren door hem een stuk betrouwbaarder en beter in elkaar geschroefd te maken. De 2016 is het allerlaatste modeljaar voor de post-facelift 1e generatie van de Q5 wat betekent dat het de meest geavanceerde 1e gen Q5 in het algemeen is.

De reden waarom we kozen voor de SQ5 is dat het een echte full package auto is. Toegegeven, er zijn efficiëntere en goedkopere motoren dan de 3.0L supercharged V6, maar geen enkele andere motor is zo leuk om te rijden als deze. Audi heeft ook een diesel SQ5 in dit tijdperk, maar een echte S auto moet worden aangedreven door een gasmotor.

De 2016 Audi is ook beter uitgerust dan de vorige generaties en het is ook een van de best uitziende Q5 modellen aller tijden. Audi heeft echt geleverd met de post-facelift Audi A5 en de post-facelift Audi Q5, want deze twee zien er nog steeds fris uit, zelfs een paar decennia nadat ze voor het eerst werden uitgebracht.

FAQ Sectie

Wat zijn de slechtste jaren voor een Audi Q5?

Als het gaat om het kiezen van de slechtste jaren voor de Q5, moeten we de 2014 Q5 noemen, die de meest problematische Q5 tot nu toe lijkt te zijn. Tevredenheidstabellen van eigenaren stellen dat de 2014 Q5 gewoon te veel problemen heeft om de auto zo plezierig te laten zijn als hij zou moeten zijn. Het waren pas de allerergste tijden van Audi’s tijdperk van overmatig olieverbruik, waardoor de gebruikskosten van de auto behoorlijk opliepen.

  2022 Mercedes GLE vs Audi Q7

De auto had ook te lijden onder 5 verschillende terugroepacties. De 2012 Audi Q5 is niet zo veel beter omdat het deel uitmaakte van 6 verschillende terugroepacties die meer dan 150.000 modellen troffen. Ik heb echter bijna vier jaar lang een Audi Q5 uit 2014 gehad en ik heb nooit een enkel probleem met de auto gehad. Dit betekent dat goed onderhoud en een volledige onderhoudshistorie vaak belangrijker zijn dan wat er op het internet staat.

Is de Audi Q5 het waard?

De Audi Q5 is zeker de moeite waard, want hij heeft de perfecte grootte voor een SUV omdat hij u de verhoogde rijpositie biedt waar we allemaal van houden, zonder dat de auto wordt opgeofferd als het gaat om parkeren en navigeren door krappe gaten.

De Q7 is gewoon te groot voor de meeste mensen, terwijl de Q3 nooit zo luxueus was als de Q5 en dat waarschijnlijk ook nooit zal worden.

Is de Audi Q5 een goede gezinswagen?

De Audi Q5 is een van de beste gezinsauto’s die je tegenwoordig kunt kopen, omdat hij een hoop gezinsvriendelijke functies biedt en tegelijkertijd comfortabel, luxueus en ruim is. De Q5 biedt een echt consistente en zachte rijeigenschappen, terwijl de veiligheidsreferenties zijn stellaire.

Het is gemakkelijk om in en uit te stappen, het heeft grote cubby ruimten, is geladen met airbags, en het biedt een grote kofferbak ruimte.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts