BMW 216D Active Tourer problemen

BMW 216D

De BMW 216d 2-serie active tourer is een subcompacte executive MPV met twee rijen, gemaakt door BMW. Deze compacte auto is stijlvol, betrouwbaar, efficiënt, luxueus en presteert buitengewoon goed. Hij heeft echter ook een aantal problemen die geïnteresseerde kopers moeten kennen. Maar wat zijn de problemen met de BMW 216d active tourer?

Veel voorkomende problemen met de BMW 216d active tourer zijn olielekkage, elektrische problemen, defecte distributiekettingspanner en defecte brandstofpomp. Bovendien hebben andere gebruikers melding gemaakt van transmissieproblemen, ophangingsproblemen en defecte deuren.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW 216D Active Tourer?

Olielekkages

Ondanks dat de BMW 216d meerdere problemen heeft, is het olielek het meest voorkomende probleem. Een olielek in de BMW 216d kan worden veroorzaakt door falende, beschadigde of versleten motoronderdelen zoals beschadigde pakkingen of beschadigde bouten. Olielekkages kunnen verschillende problemen veroorzaken, zoals een verhoogd brandstofverbruik, verminderde motorprestaties en mogelijke schade aan motoronderdelen.

Hoewel er verschillende onderdelen zijn die olielekkages in de BMW 216d kunnen veroorzaken, is de eerste plaats om te kijken de kleppendekselpakking. Hoe dan ook, het is belangrijk om een diagnose te stellen voordat u een probleem verhelpt.

Defecte distributiekettingspanner

De timingkettingspanner moet de spanning van de timingketting rond het tandwiel van de krukas en het tandwiel van de nokkenas regelen. Na verloop van tijd kan de kettingspanner echter defect raken. Dit kan leiden tot verminderde motorprestaties en motorschade.

Enkele tekenen van een falende distributiekettingspanner zijn een kloppend of rammelend geluid dat uit de motor komt. Om dit probleem te verhelpen, moet u de slechte distributiekettingspanner en de onderliggende problemen vervangen.

Problemen met de transmissie

Gebruikers van de BMW 216d hebben naast het registreren van diverse motorproblemen ook diverse transmissieproblemen geregistreerd. De meest getroffen modellen werden gemaakt tussen 2018 en 2021. Enkele van de gemelde transmissieproblemen zijn auto schokken bij het schakelen, blijven hangen in de versnelling en vertraagde inschakeling van de versnelling.

  Beste BMW voor een eerste auto

Om dit probleem te verhelpen, laat je je auto diagnosticeren door een professionele BMW monteur of van het BMW service center. Problemen met de transmissie worden meestal veroorzaakt door een defecte sensor, transmissievloeistof of vacuüm.

Elektrische problemen

Elektrische problemen zijn ook gemeld door BMW 216d gebruikers. De meeste elektrische problemen werden veroorzaakt door het leeglopen van de accu, waardoor de auto niet start en een jumpstart nodig is. In andere gevallen werden elektrische problemen veroorzaakt door een slecht functionerend iDrive systeem, dat het infotainment- en navigatiesysteem van de auto aanstuurt.

Om de elektrische problemen in de BMW 216d te verhelpen, laat u de auto diagnosticeren en de oorzaak van het probleem vaststellen door een professionele monteur.

Storing brandstofpomp

Brandstofpompstoringen en andere brandstofgerelateerde problemen komen vaak voor bij de oudere BMW 216d. Als u een BMW 216d bezit die tussen 2014 en 2017 is gemaakt, dan is de kans groot dat u dit probleem ondervindt. Brandstofpompstoring kan ervoor zorgen dat de auto afslaat of zelfs vermogen verliest.

Als de brandstofpomp defect is of als uw auto een probleem heeft met de brandstofinjector, is het van cruciaal belang om de defecte, beschadigde of versleten onderdelen te vervangen.

Problemen met de ophanging

Behalve over een defecte brandstofpomp hebben sommige gebruikers van de 2014 tot 2017 BMW 216d ook geklaagd over problemen met de ophanging. De meeste gebruikers klaagden over lawaai dat uit de ophanging kwam en dat vermoedelijk werd veroorzaakt door versleten of beschadigde ophangingsonderdelen.

  Wat is de stilste BMW?

Om ophangingsproblemen te verhelpen, moet de gebruiker ophangingsonderdelen zoals de kogelgewrichten, bussen en draagarmen laten inspecteren. Als deze onderdelen beschadigd of versleten zijn, moeten ze worden vervangen.

Defecte deur

Dit is een van de problemen waardoor BMW de BMW 216d 2-serie active tourer heeft teruggeroepen. Dit probleem doet zich voor bij het BMW 216d model van 2022. De fabrikant merkte op dat de deur bij een zijdelingse aanrijding onbedoeld kan openen. Hierdoor neemt het gevaar op letsel voor de inzittenden van de auto bij een tweede botsing of een daaropvolgende koprol toe.

Het goede nieuws is dat de betrokken auto’s zijn teruggeroepen en dat het probleem is opgelost. Maar als u een tweedehands BMW 216d koopt, is het essentieel om na te gaan of de eigenaar het probleem heeft opgelost.

FAQ

Is de BMW 216d een betrouwbare auto?

De BMW 216d behoort tot de meest betrouwbare BMW modellen. Dat komt doordat de meeste betrouwbaarheidsinstanties hem een bovengemiddelde betrouwbaarheidsscore hebben gegeven. Zo geeft J.D. Power de BMW 216d een score van 83 op 100, terwijl andere betrouwbaarheidsinstanties hem een score van 85 op 100 geven.

Hoe lang gaat de BMW 2 Reeks mee?

BMW mag dan een van de minst betrouwbare automodellen op de markt zijn, met de juiste verzorging en onderhoud kan de BMW 216d lang meegaan. De meeste gebruikers van de BMW 216d hebben tussen de 150.000 en 200.000 mijl geregistreerd. Merk op dat dit met een nationaal gemiddelde van 13.500 mijl per jaar is. De eigenaar mag dus verwachten dat hij minstens 10 jaar met deze auto kan rijden.

  Beste olie voor 2006 BMW 325i

Is het onderhoud van de BMW 216d duur?

Zoals de meeste BMW’s is de BMW 2-Reeks zeer duur in onderhoud. Na ongeveer 10 jaar moet de gebruiker ongeveer $13.780 betalen, wat meer is dan het gemiddelde in de sector. In de eerste 5 jaar moet de gebruiker ongeveer $3.612 aan reparatie en onderhoud betalen.

Waarom zijn gebruikte BMW 216d goedkoop?

Tweedehands BMW 216d zijn goedkoop omdat de reparatiekosten hoog zijn. Bovendien is de markt oververzadigd met gebruikte BMW’s. Bovendien zijn ze goedkoop vanwege hun lage restwaarde en concurreren ze ook met nieuwe BMW prijsprikkels.

Is de BMW 216d active tourer zuinig?

De BMW 216d active tourer is een van de zuinigste BMW modellen op de markt. Deze auto verbruikt 4,3 liter brandstof per 100 km. Bovendien heeft hij een gecombineerd verbruik van ongeveer 23,3 km per liter in de stad en op de snelweg. Met een dergelijke efficiency zijn de gebruikers van deze auto niet veel geld kwijt aan brandstof, vergeleken met de meeste concurrenten.

Conclusie

De BMW 216d is een van de beste sub-compacte BMW modellen op de markt. Hij is efficiënt, betrouwbaar, luxueus, veilig en comfortabel. Maar zoals de meeste BMW’s heeft ook deze auto meerdere problemen, zoals hierboven besproken. Maar als de eigenaar goed voor de auto zorgt, kan hij nog heel lang mee.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts