BMW F10 problemen

De BMW F10 is de zesde generatie van de BMW 5 Reeks. De F10 is de sedanversie, terwijl de F11 de wagonversie is. De BMW F10 is strak, luxueus en ruim. Maar wat zijn de problemen met de BMW F10?

Veel voorkomende problemen met de BMW F10 zijn problemen met het transmissiesysteem, defecte distributieketting, verwarmde stoelen die niet werken en problemen met doorsijpelend water. Daarnaast hebben eigenaars melding gemaakt van verlies van remkracht, lekkage van de EGR-koeler, slecht functionerende PCV-klepverwarming en problemen met oververhitting van de motor.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW F10?

Problemen met het transmissiesysteem

Verschillende eigenaars van de BMW F10 hebben geklaagd over verschillende problemen met de transmissie. Enkele van de transmissieproblemen waarover ze klaagden zijn schokken van de auto tijdens het terugschakelen, ruw rijgedrag, slippende versnellingen en een luid knarsend geluid tijdens het schakelen.

Als je BMW F10 een transmissieprobleem heeft, is het van vitaal belang om het te laten diagnosticeren. Problemen met de transmissie worden meestal veroorzaakt door defecte onderdelen, te weinig transmissievloeistof of defecte software in de computer van de auto. Laat het probleem oplossen door een professionele monteur.

Defecte distributieketting

Problemen met de distributieketting komen ook vaak voor bij de BMW 5 Reeks. De BMW F10 is daarop geen uitzondering. De meest getroffen modeljaren zijn echter die tussen 2012 en 2015. De meeste van deze auto’s kregen problemen met de distributieketting toen ze tussen de 50.000 en 80.000 mijl reden.

Enkele tekenen van een falende distributieketting zijn ruw stationair draaien, luid en merkbaar gejank van de motor, ontstekingsfouten en te veel speling in de distributieketting. De oorzaak van dit probleem was overmatige slijtage van de aandrijftandwielen van de oliepompketting als gevolg van een ontwerpfout.

  Zijn BMW's goede auto's?

Het goede nieuws is dat het probleem eenvoudig te verhelpen is en dat de fabrikant de getroffen modellen heeft teruggeroepen.

Probleem met doorsijpelend water

Een ander veelvoorkomend probleem met de BMW F10 is het waterlekkageprobleem. Veel gebruikers hebben geklaagd dat er water lekt in oudere BMW F10 modellen. Dit probleem manifesteert zich als het regent of als de auto gewassen wordt.

De belangrijkste oorzaak van dit probleem is het ontwerp van het schutbord. Maar in de VS is het te wijten aan de stuurkolomafdekking op de auto die ontworpen is om de opening aan de rechterkant af te dekken omdat de besturing aan de linkerkant is. Deze afdekking raakt beschadigd en moet worden vervangen om het probleem op te lossen.

Verwarmde zetels werken niet

Een verwarmde stoel bij koud weer is cruciaal. Echter. De zetelverwarming van de BMW F10 raakt defect na verloop van tijd. Gebruikers hebben gemeld dat de zetelverwarming onregelmatig aan en uit gaat. In sommige gevallen werken de zetels niet meer. De belangrijkste oorzaak van dit probleem zijn doorgebrande zekeringen.

Laat een professionele monteur de zekeringen controleren en vervangen als ze doorgebrand zijn.

Verlies van remkracht

Dit is een van de problemen waardoor BMW sommige BMW F10 modellen terugriep. Eigenaars klaagden dat ze plots remkracht verloren. De getroffen modellen hadden een probleem met de smering van de remvacuümpomp. Een gebrek aan smering van dit onderdeel leidde tot het falen van de vacuümpomp.

BMW heeft de getroffen modellen, waaronder verschillende BMW F10 modeljaren 2012 en 2014, teruggeroepen.

Slecht functionerende PCV-klepverwarmers

De PCV-klep regelt de inlaat van gassen. Als de PCV-klep niet goed werkt, kan de toevoer van gassen niet goed worden geregeld. Dit probleem komt vaak voor bij het 2011 BMW F10 model. Het gebeurt omdat de elektrische contacten van de blow-by-heater bekleed zijn met plastic materiaal.

  Is de BMW e39 een goede auto?

Om dit probleem te verhelpen, moet je de bijverwarming vervangen. Enkele tekenen van een slecht functionerende PCV-klepverwarming zijn olielekkage, zwarte rook uit de motor, hoog brandstofverbruik en ontstekingsfouten.

Problemen met oververhitting van de motor

Hoewel dit niet vaak voorkomt, is dit een ander probleem waar BMW F10 eigenaars over geklaagd hebben. Enkele oorzaken van oververhitting van de motor zijn een defecte waterpomp, verstopt koelsysteem, koelmiddellek, verkeerde koelvloeistof en defecte waterpomp.

Als de motor oververhit raakt, is het cruciaal om je auto te laten onderzoeken door een professionele monteur, zodat zij het onderliggende probleem kunnen oplossen.

FAQ

Is de BMW F10 een betrouwbare auto?

Ja, de BMW F10 is een betrouwbare wagen. Toch is het belangrijk om deze auto goed te onderhouden. Ook al is deze auto betrouwbaar, het onderhoud is vrij duur. Dat komt omdat de kosten voor reserveonderdelen en onderhoud vrij hoog zijn in vergelijking met zijn rivalen.

Hoeveel kilometer gaat de BMW F10 mee?

De BMW F10 is een van de meest betrouwbare BMW’s op de markt. Zoals de meeste 5 Reeks modellen zou de BMW F10 minstens 200.000 mijl moeten meegaan. Toch hebben sommige eigenaars van een BMW 5 Reeks meer dan 300.000 mijl op de teller staan, wat uitzonderlijk is.

Is het duur om de BMW F10 te onderhouden?

Ja, het onderhoud van de BMW F10 is vrij duur in vergelijking met andere luxesedans. Hij kost u ongeveer $ 13.530 voor onderhoud en reparaties tijdens de eerste 10 jaar. Dit is $1.569 meer dan het gemiddelde voor luxe sedan modellen. En als je auto buiten de garantie valt, moet je rekenen op een onderhoudsbijdrage van 150 tot 400 dollar per 10.000 mijl.

  Wat zijn veel voorkomende problemen met de BMW 335i?

Wat is het beste jaar voor de BMW F10?

Hoewel de BMW F10 een betrouwbare auto is, zijn niet alle modeljaren hetzelfde, want sommige zijn problematischer dan andere. De beste BMW F10 modeljaren zijn die van na 2014. Probeer zoveel mogelijk BMW F10 modellen van 2010 tot 2012 te vermijden, omdat deze meestal meer problemen vertonen dan latere jaren.

Is het goed om een gebruikte BMW F10 te kopen?

Ja, u kunt een gebruikte BMW F10 kopen. Het is echter belangrijk om te controleren of u een auto koopt die goed onderhouden en bereden is. Zo niet, dan kun je voor veel problemen komen te staan en dure reparaties ondergaan. Bovendien is het belangrijk om de kilometerstand te controleren, want meer kilometers betekent dat er meer ernstige problemen op je pad komen.

Conclusie
De belangrijkste problemen waar eigenaars van een BMW F10 op moeten letten zijn een defecte distributieketting, verwarmde zetels die niet werken, problemen met het transmissiesysteem, lekkende EGR-koeler, waterlekkage en oververhitting van de motor.

Over het algemeen is de BMW F10 een elegante, luxueuze, ruime en goed presterende luxe sedan. Met de juiste verzorging en het juiste onderhoud zou deze auto nog lang mee moeten gaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts