Veel voorkomende problemen met BMW F31

BMW F31 Problemen

De BMW F31 mag dan een mooie, comfortabele en betrouwbare touring wagen zijn, maar deze wagen heeft in de loop der jaren verschillende terugroepacties gehad vanwege een aantal problemen die de wagens met zich meebrachten. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen van de BMW F31?

Veel voorkomende problemen van de BMW F31 zijn problemen met de distributieketting, olie, oververhitting van de motor, defecte achterruitenwisser, rammelend geluid, storingslampje gaat branden, defecte airbag, en defecte rem vacuümpomp. Merk op dat de meeste van deze problemen kunnen worden verholpen, maar goed onderhoud kan de meeste van hen te voorkomen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen van de BMW F31?

Problemen met de distributieketting

Bovenaan onze lijst staat het probleem met de distributieketting. Dit is al lange tijd een vaststaand probleem bij BMW auto’s. Echter, de meeste van de nieuwste BMW’s hebben geen problemen met de distributieketting. Dit probleem komt veel voor bij de BMW F31 modellen met de N47 motor.

Aangezien het tandwiel van de krukas zeer scherpe tanden heeft, kan het de distributieketting beschadigen of breken wanneer er hard met de auto wordt gereden en de distributieketting op en neer springt. Als de distributieketting breekt of beschadigd raakt, is de enige oplossing deze te vervangen.

Oververhitting van de motor

Een ander veelvoorkomend probleem van de BMW F31 is oververhitting van de motor. Dit wordt meestal veroorzaakt door een defecte waterpomp. Maar ook een koelvloeistoflek, een verstopte koelvloeistofslang of een defecte radiateurventilator kunnen ervoor zorgen dat de motor oververhit raakt. Breng uw BMW F41 328i naar een monteur om het onderliggende probleem te identificeren en te verhelpen.

Ratelend geluid en verlies van motorvermogen

Rammelend geluid en verlies van vermogen kunnen worden verward met andere problemen. Als u echter een BMW F31 hebt, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de VANOS tandwielassemblage. BMW F31 gebouwd tussen 2009 en 2011 heeft dit probleem gehad. De BMW’s gebouwd tijdens deze periode hebben vier montagebouten die kunnen losraken of breken en lawaai veroorzaken.

  Beste BMW om te veranderen

Olielek

Een olielek komt zeer vaak voor bij BMW modellen. De belangrijkste oorzaak van de olielekkage bij de BMW F31 is een defecte klepdekselpakking. Na enkele kilometers rijden met uw BMW F31 zal de klepdekselpakking verslijten en zal er olie beginnen lekken. Vervang gewoon de versleten klepdekselpakking.

Defecte remvacuümpomp

De remvacuümpomp valt uit door een gebrek aan trillingen. De rembekrachtiger krijgt dan niet genoeg vacuümkracht, waardoor de rembekrachtiging minder goed werkt. Dit probleem doet zich vaak voor bij BMW F31 touring-modellen van vóór 31 juli 2013.

Het storingslampje gaat branden.

Dit probleem komt vaak voor bij BMW F31 320i modellen van vóór 2014. Behalve dat het lampje gaat branden, kan de motor ook in een verminderde vermogensmodus terechtkomen met het bericht “Drivetrain Malfunction” dat op het dashboard wordt weergegeven. Niettemin, de belangrijkste oorzaak van het inschakelen van de check engine lampje is te wijten aan VANOS fouten.

Defecte airbag

Dit probleem kwam vaak voor bij de BMW F31 touringcars gemaakt tussen 2012 en 2017. De airbags waren defect en konden een ongeval veroorzaken. De airbags bevatten drijfgaswafeltjes die na verloop van tijd vocht konden opnemen.
Bij een te hoge interne druk die de metalen inflatorbehuizing kon doen scheuren, konden deze metalen fragmenten dus naar mensen worden geslingerd en waren ze zeer gevaarlijk.

  Welke auto's hebben hetzelfde boutpatroon als BMW?

Defecte achterruitenwisser

Dit is een ander veel voorkomend probleem bij de BMW F31. Als er water in het motorhuis komt, zal het doorbranden. Het resultaat is dat de achterruitenwisser niet meer werkt. Vervang de motorbehuizing om uw achterruitenwisser te herstellen.

Defecte krukassensor

Wanneer uw BMW F31 een defecte krukassensor of een defecte nokkenassensor heeft, zult u een gebrek aan vermogen of versnelling bij hoge snelheden opmerken. Controleer de krukas en de nokkenas. Als ze beschadigd zijn, vervang ze dan.

FAQ

Heeft de BMW F31 veel problemen?

Hoewel de BMW F31 touring met verschillende problemen komt, heeft hij niet veel problemen. Bovendien, de problemen gevonden op de BMW F31 verschillen tussen modeljaren, hoewel sommige jaar modeljaren bekend zijn om meer problemen dan anderen te hebben. Dus, zoek meer uit over het F31 model dat u wilt kopen voordat u er een krijgt met veel problemen.

Wat is de hoge kilometerstand van de BMW F31?

De BMW F31 komt uit een zeer betrouwbare BMW line-up. Echter, wanneer deze auto meer dan 150.000 mijl raakt, komen er serieuzere problemen naar boven die vrij moeilijk zijn om mee om te gaan. Dus, als u op zoek bent om een kwaliteit gebruikte BMW F31 te kopen, blijf weg van een BMW F31 die meer dan 150k mijl heeft geraakt.

Is BMW F31 duur in onderhoud?

Ja, BMW F31 is duur in onderhoud. Wanneer de wagen nog onder garantie is, zal u de pijn van het onderhoud niet voelen. Maar na het verstrijken van de garantie, gaan de kosten voor het onderhoud van de BMW F31 de pan uit. Dit komt omdat de kosten van service en het kopen van nieuwe onderdelen erg duur zijn in vergelijking met andere automerken.

  2022 BMW M4 vs Mercedes C63 AMG

Na hoeveel kilometer krijgt de BMW F31 problemen?

De meeste BMW modellen krijgen al vanaf 60.000 mijl met kleine problemen te maken. Maar na 100.000 mijl beginnen ernstige en kostbare problemen zich te vertonen. En wanneer de BMW meer dan 150.000 mijl rijdt, zijn de problemen in dit stadium zeer ernstig en duur.

Wat is het meest voorkomende probleem bij BMW?

Het meest voorkomende probleem bij BMW is olielekkage. Ook al komt dit probleem bij de nieuwste BMW modellen niet zo vaak voor, bij de oude modellen is het wijdverbreid. De belangrijkste reden voor olielekkage bij BMW’s is een versleten kleppendekselpakking. Dit onderdeel moet om de 60.000 mijl of eerder worden vervangen om olielekkage te voorkomen.

Samenvatting

Na het belichten van een aantal veel voorkomende problemen bij BMW F31, kunt u zich ontspannen wetende wat u kunt verwachten van deze uitmuntende luxe en krachtige touring wagen. Trouwens, de meeste van deze problemen kunnen worden opgelost door het BMW service center of door een bezoek aan een BMW gecertificeerde technicus of monteur.

Over het geheel genomen is de BMW F31 3-Serie Touring een fijne gezinsauto omdat hij ruim is en veel bagageruimte biedt. Hij presteert ook uitstekend en heeft veel geavanceerde functies. Bovenal is hij zeer betrouwbaar, ook al zijn de onderhoudskosten wat aan de hoge kant.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts