Veel voorkomende problemen met de BMW X6

De BMW X6 is een middelgrote luxe crossover SUV met een top-interieur en een fraai exterieur waarmee hij zich onderscheidt van zijn concurrenten. Bovendien presteert de BMW X6 op een zeer hoog niveau en is hij gemakkelijk te besturen. Maar wat zijn enkele van de veel voorkomende problemen met de BMW X6?

Net als elke andere auto heeft ook de BMW X6 te maken met verschillende problemen, waaronder motorproblemen, oververhitting van de motor, losse achterklepspoiler, verlies van remkracht, problemen met de elektrische handrem en defecte elektronica.

Het is echter van vitaal belang op te merken dat deze problemen variëren naargelang het bouwjaar en model van de BMW X6. Dus, voordat u een gebruikte of nieuwe BMW X6 koopt, is het van cruciaal belang om te weten wat u kunt verwachten voordat u erin investeert. Bovendien kunnen de meeste problemen worden behandeld door een gecertificeerde BMW monteur of in een BMW service center.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW X6?

Motor problemen

Verschillende BMW X6 modellen hebben te maken met verschillende motorproblemen. Een van de veel voorkomende BMW X6 motorproblemen is het niet starten van de motor. Dit komt vaak voor bij BMW X6 modellen die gemaakt zijn tussen juli 2020 en november 2020. U kunt het contact aanzetten, maar de auto wil niet starten.

De belangrijkste oorzaak hiervan is dat de accukabels op de 48V startgenerator niet goed zijn vastgezet tijdens de productie. Het verhelpen van dit probleem is eenvoudig omdat u de schroefverbinding op de startgenerator kunt aanpassen. Maar als dat niet lukt, kunt u uw auto naar een BMW service center brengen om u te helpen het probleem op te lossen.

Losse achterklep spoiler

Een ander veel voorkomend probleem bij de BMW X6 is een loszittende achterklepspoiler. De achterklepspoiler kan tijdens het rijden wiebelen of overmatig trillen. Dit gebeurt door een niet goed vastgehechte achterspoiler. De achterklepspoiler heeft meestal de neiging los te komen aan de bovenkant van de achterklep en waar hij de achterkant van het dak ontmoet.

  Wat krijgt meer meisjes - BMW of Mercedes?

Problemen met de elektrische handrem

Een groot aantal BMW X6 modellen kan problemen hebben met het loslaten van de handrem. Dit wordt meestal veroorzaakt door een defect aan de actuator van de handrem, die het gevolg is van een softwarefout. In tegenstelling tot de andere problemen op deze lijst, kan dit probleem gemakkelijk worden verholpen door de software te updaten.

Oververhitting motor

Zoals eerder besproken, ondervindt de BMW X6 verschillende motorproblemen. Een van de belangrijkste motorproblemen die deze auto ervaart is oververhitting van de motor. Dit probleem komt vaak voor bij BMW X6 modellen die gemaakt zijn tussen maart 2014 en mei 2017. Wanneer de motor oververhit raakt, gaat het check engine lampje branden en kan er lekkage uit de uitlaatpijp ontstaan.

Dit probleem wordt normaal gesproken veroorzaakt door een defecte EGR-koeler. Daarom moet u de defecte EGR-koeler vervangen om het probleem te verhelpen.

Slijtage aan de deurgrepen

Hoewel dit probleem vaak voorkomt bij BMW X5 SUV’s, hebben ook sommige BMW X6 hetzelfde probleem gehad. De buitenste deurgreep aan zowel de bestuurders- als passagierszijde van de auto gaat zoals gebruikelijk omhoog, maar de deur gaat niet open. Om dit probleem te verhelpen zal de eigenaar het hele systeem voor het openen en sluiten van de deur moeten vervangen.

Verlies van remkracht

Als u een BMW X6 model rijdt dat tussen februari 2020 en oktober 2020 is gefabriceerd, is dit een probleem dat u kunt ervaren. U kunt proberen om de auto af te remmen, maar het duurt te lang om de auto af te remmen tot een volledige stop. Dit is een indicatie dat de hydraulische eenheid van uw geïntegreerd remsysteem slecht is.

  BMW 6 Reeks Gran Turismo Betrouwbaarheid

Defecte elektronica

Dit is een veel voorkomend probleem bij alle BMW’s. Dus, als uw X6 dergelijke problemen ontwikkelt, zou het niet als een verrassing moeten komen. Dit komt omdat de meeste oude BMW modellen een slecht afwateringsontwerp hadden dat schade veroorzaakte aan het bedradingssysteem dat tot defecte elektronica leidde.

FAQ

Is het de moeite waard om een BMW X6 te kopen?

Ja, de BMW X6 is het kopen waard. De BMW X6 is niet alleen goed gebouwd en sportief, maar hij presteert ook op een zeer hoog niveau. Deze auto is ook praktisch, want hij heeft een ruim interieur dat plaats biedt aan vijf personen. Bovendien heeft hij veel bagageruimte en is hij zuiniger dan zijn concurrenten.

Maar als u op zoek bent naar een goedkopere SUV die praktischer is, kijk dan uit de buurt. De BMW X5 heeft vergelijkbare kenmerken, maar is goedkoper en praktischer dan de X6. Hij is ook ruimer met meer laadruimte.

Welk model van de BMW X6 moet ik vermijden?

De BMW X6 van 2011 moet u vermijden. Ondanks dat de BMW X6 iets boven het gemiddelde zit als het gaat om betrouwbaarheid, is de 2011 BMW X6 het minst betrouwbare model. Dit komt omdat veel mensen hebben geklaagd over oververhitting van de motor en een aanhoudend lampje van het bandenspanningscontrolesysteem.

Dus, als u niet in de problemen wilt komen, vermijd dit modeljaar dan zo veel mogelijk. Ook de 2010 en 2018 BMW X6 modellen hebben een paar problemen. Vandaar dat ze tussen de beste en slechtste BMW X6 modellen vallen.

  Wat is beter, BMW sDrive of xDrive?

Is BMW X6 duur in onderhoud?

Ja, BMW X6 is duur in onderhoud. Dat komt omdat hij veel vaker stuk gaat dan de meeste mainstream SUV’s. Bovendien zijn BMW onderdelen en service duur, wat de totale eigendomskosten opdrijft. En omdat het een SUV is, verbruikt hij ook meer brandstof, wat de totale eigendomskosten nog doet stijgen.

Wat is een hoge kilometerstand voor de BMW X6?

Een BMW X6 die meer dan 100.000 mijl heeft afgelegd, wordt beschouwd als een auto met een hoge kilometerstand. Dit is anders dan bij BMW wagens die meer dan 200.000 mijl kunnen afleggen om als hoge kilometerstand te worden beschouwd. Dus, als u een tweedehands BMW X6 koopt, zoek er dan een met 100.000 mijl of minder om dure reparaties te vermijden.

Conclusie

Voordat u in de BMW X6 investeert, is het de moeite waard om de voor- en nadelen van de auto te kennen. In dit artikel hebben we gekeken naar een aantal van de problemen die BMW X6 eigenaren moeten verwachten te ervaren en ze omvatten; losse achterklep spoiler, motor problemen, oververhitting van de motor, defecte elektronica, verlies van remkracht, en slijtage aan deurgrepen.

BMW X6 lijkt misschien veel problemen te hebben, maar deze variëren afhankelijk van het model en bouwjaar. Dus, zoek uit welke problemen gebruikelijk zijn bij het BMW model dat u van plan bent te kopen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts