Is de Audi e-tron een goede auto?

Is de Audi e-tron een goede auto?

De Audi e-tron is de allereerste mainstream EV van Audi die op de markt komt en dat is zowel een goede als een slechte zaak. Het goede is dat Audi niet aan een nieuwe onderneming begint zonder er zeker van te zijn dat de auto niet alleen in staat is om te presteren, maar dat hij dat ook op een toonaangevende manier doet. Het slechte is dat een eerste-van-het-kind auto meestal gepaard gaat met een hoop problemen. Dus, is Audi e-tron een goede auto?

De Audi e-tron is een goede auto, maar alleen als je het type persoon bent om zo’n auto te kopen en als je alleen de nieuwere e-tron modellen overweegt te kopen. Oudere e-tron modellen zijn beduidend slechter als het op betrouwbaarheid aankomt en als u niet iemand bent die gewend is om een EV te bezitten, gaat u de e-tron niet leuk vinden.

De e-tron is verkrijgbaar in een aantal verschillende versies, afhankelijk van het vermogen en de actieradius van de auto. Alle e-tron modellen zijn uitgerust met Audi’s eigen Quattro AWD systeem en ze hebben allemaal meer dan 300pk. De e-tron lijkt op de Audi Q5, maar met speciale EV-designelementen, waaronder ook een Sportback-variant.

De rijervaring is verrassend dynamisch dankzij een lager zwaartepunt. De auto is zwaar en dat is zeker voelbaar, maar niet zo zwaar dat het de ervaring helemaal verpest. De betrouwbaarheid is twijfelachtig voor oudere modellen, maar behoorlijk voor nieuwere modellen. De praktische bruikbaarheid is groot, maar de waarde is op zijn best behoorlijk.

Audi e-tron – De aandrijving

De e-tron is verkrijgbaar in een aantal verschillende varianten, afhankelijk van de grootte en het vermogen van de batterij. Het instapmodel van de e-tron is het 50-model met een 71,2 kWh batterij waarmee de auto een maximale actieradius heeft van ongeveer 190 mijl. Hij biedt 313 pk en is in ongeveer 27 minuten opgeladen met een snelle gelijkstroomlader (120 kW), terwijl langzaam opladen ongeveer 7 uur duurt.

  Polestar vs Tesla betrouwbaarheid - wat is beter?

De volgende in de rij is het 55-model dat de grotere 95 kWh krijgt die de e-tron een bereik geeft van 271 mijl tussen laadbeurten en 408 pk. De 55 kan in 30 minuten worden opgeladen met een snelle gelijkstroomlader (150 kW), terwijl langzaam opladen 9,5 uur duurt.

Het topmodel van de e-tron is de e-tron S, die ook een 95 kWh batterij heeft, maar het vermogen is opgevoerd tot 503 pk. Door de vermogenstoename kan deze e-tron niet langer dan 226 mijl rijden, maar hij laadt evenveel op als het 55-model. De e-tron biedt dus niet meer kilometers, maar maakt dat goed met snelladen.

Audi e-tron – Ontwerp en chassis

De Audi e-tron lijkt op de Audi Q5, maar heeft wel speciale EV-touchs zoals een nieuwe grille en een fraai achterlicht over de volle lengte. De e-tron ziet er ook iets gestroomlijnder uit in vergelijking met de Q5, vooral in de Sportback versie waardoor de e-tron eruitziet als een iets kleinere maar nog stijlvollere Audi Q8.

Het interieur van de e-tron is bijna identiek aan dat van andere Audi SUV’s, met uitzondering van de coole Audi virtuele buitenspiegels die de spiegels vervangen door camera’s en 7-inch displays in de A-stijl. Het onderstel en de ophanging zijn afgestemd op comfort en de auto rolt niet in de bochten. Hij is comfortabel en stil en redelijk dynamisch in S-vorm.

Audi e-tron – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Oudere Audi e-tron modellen zijn niet de meest betrouwbare EV’s op de markt, integendeel, ze zijn een van de minst betrouwbare EV’s op de markt. Latere e-tron modellen lijken een stuk beter te zijn omdat Audi zich realiseerde dat meer dan 100 verschillende softwareproblemen de verkoop zouden kunnen ruïneren. Daarom heeft Audi zelfs de marktintroductie van de e-tron met 4 weken uitgesteld om veel van deze problemen op te lossen.

  Moet ik mijn elektrische auto elke nacht opladen?

De meest voorkomende problemen met de e-tron hebben te maken met de software, de aandrijflijn, de achteruitversnelling, het binnendringen van water, de elektrische installatie en de uitrusting. Veel van deze problemen zijn tijdens de productie van de auto opgelost, maar niet allemaal.

Audi e-tron – Waarde en praktische bruikbaarheid

De Audi e-tron is niet de goedkoopste EV die je tegenwoordig kunt kopen, en wel om twee redenen. Ten eerste is het een EV en EV’s komen met iets hogere prijzen vanaf het begin. Ten tweede is de e-tron een echte luxueuze SUV die de prijs nog verder de hoogte in drijft. Al met al zijn er betere auto’s voor dit prijskaartje, maar als de e-tron je bevalt, zul je meer dan tevreden zijn met het waardeaspect.

Praktisch gezien biedt de e-tron probleemloos plaats aan vijf volwassenen. De kofferruimte is behoorlijk, maar kan beter gezien de omvang van de auto. Het zicht is uitstekend en dat geldt ook voor de instap. De auto is gemakkelijk te besturen en is ook echt een goede gezinsauto.

FAQ Sectie

Moet ik een Audi e-tron kopen?

De Audi e-tron is een relatief populaire elektrische luxe SUV, ook al is hij al een paar jaar uit. Audi gaat de e-tron waarschijnlijk binnenkort vernieuwen, wat het hele pakket waarschijnlijk een stuk aanlokkelijker gaat maken. De e-tron is de eerste Audi EV, wat betekent dat het liet zien waar Audi beter kan doen en dat is waarschijnlijk het geval zal zijn met de e-tron vervanging / refresh.

  Maakt Mercedes elektrische auto's?

Ik raad u dan ook aan om nog even te wachten om te zien wat Audi met de e-tron refresh gaat doen, want die auto moet beslist beter zijn, vooral op het gebied van betrouwbaarheid.

Biedt de Audi e-tron voldoende actieradius?

Het instapmodel van de Audi e-tron heeft een actieradius van minder dan 200 mijl en dat is in 2022 echt te weinig. Daarom beschouwen de meeste mensen het instapmodel e-tron eerder als een dagelijkse pendelaar dan als een echte dagelijkse bestuurder die zowel lange afstanden als kort stadsverkeer aankan.

U kunt auto’s met een langere levensduur krijgen voor de helft van de prijs van het instapmodel e-tron, wat betekent dat u het model 50 niet eens moet overwegen als u gewend bent om veel te rijden.

Wanneer komt de nieuwe Audi e-tron uit?

Volgens enkele online bronnen zal de nieuwe herziene Audi e-tron waarschijnlijk over ongeveer 6 maanden op de markt komen en het zou een enorme upgrade moeten zijn ten opzichte van het bestaande model. Sommige bronnen zeggen dat de nieuwe e-tron zal bieden meer dan 350 mijl van bereik, waardoor het een lor meer concurrerend.

Sommige bronnen zeggen dat de herziene e-tron een heleboel nieuwe technologieën zal laten zien, zoals een volledig nieuw infotainmentsysteem. Als zodanig, moet je vasthouden aan je wapens en wachten voordat de nieuwe e-tron komt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts