Veelvoorkomende problemen met Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron problemen

In 2021 bracht Audi een andere elektrische SUV uit, de Q4 e-tron. Dit strak ogende brok geëlektrificeerd metaal is ontworpen voor wie een EV wil die niet inlevert op luxe, technologie of stijl. De allereerste EV van Audi, de e-tron SUV, was niet echt betrouwbaar toen hij uitkwam, maar Audi heeft met de nieuwste EV’s de lat nog hoger gelegd.

Het is nog te vroeg om te zeggen of de Q4 e-tron net zo betrouwbaar zal zijn als alle andere VAG EV’s gebaseerd op het MEB platform. De meeste MEB VAG-auto’s zijn betrouwbaar en vertonen over de hele linie geen grote problemen, maar er zijn enkele kwesties die de moeite waard zijn om over te praten. Geen enkele auto is immers perfect, want elke auto heeft op zijn minst een paar nukkeltjes.

De meest voorkomende problemen met de Q4 e-tron hebben te maken met de airbags, de elektrische aandrijflijn, het infotainmentsysteem, de telefoontoepassing van Audi die de auto bedient, en problemen met koud weer. De meeste van deze problemen hebben te maken met software, wat betekent dat ze waarschijnlijk in de komende paar modeljaren zullen worden verholpen.

De Q4 is nog een vrij nieuwe toevoeging aan de EV-wereld en we kunnen niet met zekerheid zeggen dat dit de enige problemen zijn die de Q4 zullen teisteren. We zullen moeten afwachten hoe de Q4 het de komende jaren gaat doen, maar op dit moment is de w een betrouwbare auto.

Audi Q4 e-tron airbag problemen

Het is geen verrassing dat een gloednieuwe auto wordt teruggeroepen een paar maanden nadat hij de fabriek heeft verlaten, want dat is het geval met alle grote automerken die er zijn. De reden waarom sommige Q4-modellen werden teruggeroepen, is te wijten aan de zijairbag die niet voor de markt maar eerder voor testdoeleinden werd ontwikkeld.

  Hoe vaak moeten Teslas worden onderhouden?

Dit was een eerlijke fout van Audi en zij hebben slechts enkele tientallen Q4-modellen teruggeroepen en deze airbags vervangen door volledig goedgekeurde exemplaren. De terugroepcode is 69CT, dus als u geïnteresseerd bent kunt u elk Q4 e-tron model bekijken en uw Audi dealer vragen of de auto die u op het oog hebt dit probleem moet verhelpen.

Audi Q4 e-tron elektrische aandrijflijn problemen

Er zijn een paar gevallen waarin eigenaren klaagden over de Q4 ofwel vermogen te verliezen of aarzelend te versnellen. Sommige deskundigen stellen dat deze problemen te wijten zijn aan software en moeten worden gladgestreken uit de lange tijd. Anderen menen dat het probleem te maken heeft met het koelsysteem van de auto, maar er is weinig tot geen bewijs om die bewering te staven.

Hoe dan ook, het lijkt erop dat dit probleem is slechts een handvol keer gemeld door nu dus het hoeft niet een probleem dat alle Q4-modellen treft zijn. Toch is het altijd een goed idee om een Q4 grondig te testen in alle modi en oplaadstanden om te zien of er problemen zijn die tijdens het bezit voor hoofdpijn kunnen zorgen.

Problemen met het infotainmentsysteem van de Audi Q4 e-tron

De Q4 e-tron is een complexe machine boordevol functies die zijn ontworpen om u zowel te vermaken als veilig te houden. Een aantal eigenaars en autojournalisten klaagden echter dat het MMI infotainmentsysteem soms volledig bevriest of uitschakelt, waardoor ook sommige veiligheidsfuncties worden uitgeschakeld.

Er zijn geen aanwijzingen dat dit ooit een ongeval of iets dergelijks heeft veroorzaakt, maar het moet zeker worden vermeld. Toegegeven, de meeste moderne auto’s ondervinden problemen met infotainmentsystemen omdat deze complex en delicaat zijn. Technologie is niet zo robuust als mechanica, dus dit is iets waar je waarschijnlijk mee te maken krijgt met de meeste auto’s op een bepaald punt.

  Polestar vs Volvo betrouwbaarheid - wat is beter?

Audi Q4 e-tron Audi app problemen

Zoals bij de meeste EV’s het geval is, wordt ook de Q4 geleverd met een speciale telefoon-app die een groot aantal functies kan bedienen en controleren, zoals het voorverwarmen van de cabine, het controleren van de laadstatus van de auto en diverse andere stukjes informatie. Veel eigenaars hebben echter geklaagd dat de app niet veel meer laat zien dan de laadstatus.

Eigenaren hebben geklaagd dat veel concurrerende autofabrikanten u in staat stellen om vooraf een navigatiebestemming vanaf uw telefoon te selecteren voordat u de auto instapt. Ze zeggen ook dat je opladen op afstand niet kunt plannen met de Q4.

Audi Q4 e-tron problemen bij koud weer

Wintertijd is het kryptoniet voor sommige EV’s en het lijkt erop dat de Q4 Superman is. Veel eigenaren hebben geklaagd dat de auto problemen heeft met het behouden van een constante lading van de batterij tijdens het rijden in koude omstandigheden.
Sommigen klaagden ook over het feit dat de laadpoort en de lader van de auto niet goed werkten en weigerden de auto op te laden als gevolg van het koude weer.

FAQ Sectie

Is de Audi Q4 e-tron de moeite waard?

De Audi Q4 e-tron is echt een coole auto die de belangrijkste factoren biedt die de meeste EV-kopers in een auto zoeken. Om te beginnen ziet de Q4 er aan de buitenkant bijzonder futuristisch uit dankzij scherpe lijnen en een heleboel functies die zeker de aandacht zullen trekken. Het interieur van de Q4 is al even futuristisch en zit boordevol state-of-the-art voorzieningen.

  2022 Mercedes GLA vs Audi Q5

Er zijn auto’s die meer kilometers per dollar bieden, maar de meeste mensen zijn daar niet zo in geïnteresseerd als men zou denken. Daarom is de Q4 de moeite waard, want het is een van de beste Audi EV’s en zal waarschijnlijk een zeer populaire auto worden.

Is de Audi Q4 e-tron een praktische auto?

De Audi Q4 e-tron is qua afmetingen vergelijkbaar met de Q5, maar hij is niet zo praktisch als de Q5 omdat hij minder zit- en laadruimte biedt dan de Q5. Daar staat tegenover dat de Q4 geen grote centrale transmissietunnel heeft, waardoor achterin iets makkelijker plaats is voor drie volwassenen.

De hoofdruimte is niet zo goed, maar de totale ruimte is waarschijnlijk zal voldoen aan de meeste mensen die er zijn.

Hoe lang kan de Audi e-tron meegaan?

De Audi Q4 e-tron zou gemakkelijk een paar honderdduizend kilometer mee moeten kunnen gaan zonder grote revisies. EV’s lijken goed te houden tijdens het bezit, afgezien van de batterij die op een gegeven moment vervangen zal moeten worden.

De Q4 heeft echter minstens 10-15 jaar gebruiksduur voordat dit nodig zal zijn. Al bij al hoeft u zich geen zorgen te maken over de levensduur van de Q4, want die is beter dan die van veel ICE Audi’s.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts