Is de BMW M8 een goede auto?

Is de BMW M8 een goede auto?

BMW is populair voor het maken van enkele van de best presterende sportwagens op de markt. De BMW M8 is zo’n auto, want hij biedt veel vermogen en snelheid. Bovendien is hij luxueus, comfortabel en geavanceerd. Maar is de BMW M8 een goede auto?

De BMW M8 is een mooie auto als je op zoek bent naar krachtige, snellere, luxueuze en geavanceerde sportwagens. Daarentegen is het geen geschikte auto als u op zoek bent naar een zuinige, betrouwbare en goedkope luxe auto om te onderhouden. Hij wordt ook geleverd met hoge initiële kosten, wat de meeste geïnteresseerde kopers zou kunnen afschrikken.

Geschiedenis van de BMW M8

De BMW M8 is een subcompacte auto gemaakt door BMW. Daarnaast is het de high-performance versie van de BMW 8-serie die op de markt wordt gebracht onder het BMW M Sub-merk. Dit model werd geïntroduceerd in juni 2019 en het wordt geleverd in drie carrosserie stijlen; 2-deurs coupé, 2-deurs cabriolet, en 4-deurs gran coupé.

Daarnaast wordt de M8 aangedreven door de S63 twin-turbocharged V8 motor met een all-wheel-drive systeem. Het model is in zijn eerste generatie en heeft het tot nu toe goed gedaan. Verder is dit model gebaseerd op het BMW CLAR platform, met veerpoten en wishbone ophanging aan de voorzijde en multi-link ophanging aan de achterzijde van de auto.

Kenmerken van de BMW M8

Uiterlijk

De BMW M8 heeft een sobere look, die noch slecht noch aantrekkelijk is. Zijn concurrenten zoals de Audi RS7 en Mercedes-AMG GT43 hebben een aantrekkelijker uiterlijk. Niettemin is het interieur van topklasse met enkele van de nieuwste technologieën op de markt.

  De slechtste BMW om tweedehands te kopen

Enkele opvallende kenmerken van de BMW M8 zijn het instelbare dubbele uitlaatsysteem, de M Double-Spoke 20-inchwielen, het aerodynamische ontwerp van carrosserie en frame, en de rood samengestelde remklauwen.

Prestaties

Een van de dingen die de BMW M8 coupé onderscheidt van de meeste van zijn concurrenten is zijn grote kracht en snelheid. Hij is ook gemakkelijk te besturen en biedt het perfecte sportgevoel. Dit model wordt geleverd met een 4,4-liter twin-turbo V8-motor met 8-traps automatische transmissie en een vierwielaandrijving.

De krachtige motor levert een maximum van 617 pk en 553 lb-ft koppel. Hij kan ook in 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren, wat uitzonderlijk is. En met het M Driver pakket kan deze auto een topsnelheid halen van maximaal 190 mph.

Comfort en laadruimte

Net als de meeste BMW M wagens heeft de BMW M8 een hoogwaardig en ruim interieur met een vergelijkbare tussenruimte als de gewone BMW modellen. Niettemin is het interieur luxueus met lederen bekleding en uitstekende stiksels. Andere opmerkelijke interieurkenmerken zijn een digitaal 12,1-inch instrumentenpaneel, aanpasbare sfeerverlichting, een elektrisch verstelbaar stuurwiel en nog veel meer.

In de BMW M8 passen maximaal vier personen en hij heeft ruim voldoende laadruimte. De kofferbak heeft een totale ruimte van 14,8 kubieke meter, wat genoeg is voor vijf handbagage koffers.

Veiligheidsvoorzieningen

Zoals verwacht is de BMW M8 uitgerust met de beste en nieuwste veiligheidsvoorzieningen op de markt. Alleen Mercedes biedt betere veiligheidsvoorzieningen in deze klasse. Enkele van de opmerkelijke veiligheidsvoorzieningen in de M8 zijn standaard forward-collision warning, blind-spot monitoring, automated emergency braking en adaptive cruise control.

Brandstofefficiëntie

Met een krachtige 4.4-liter V8 motor is de BMW M8 niet zuinig. Hij staat echter op gelijke voet met de Audi RS7, die ook een gecombineerde efficiëntie van 17 mpg heeft. Maar in vergelijking met de Mercedes-AMG GT43 is hij minder zuinig, want de AMG heeft een gecombineerde EPA-waarde van 21 mpg.

  BMW VS Corvette betrouwbaarheid - wat is beter?

Prijs

De BMW M8 is geen gewone sportwagen. Dat komt omdat hij een hoge beginprijs heeft van ongeveer 131.000 dollar. De prijs kan zelfs oplopen tot $141.000, afhankelijk van de add-ons. Als u de M8 vergelijkt met zijn concurrenten, zoals de Audi RS7 of de Mercedes-AMG GT43, zult u merken dat hij duurder is.

FAQ

Is het de moeite waard om de BMW M8 te kopen?

De BMW M8 is het kopen waard als u op zoek bent naar krachtige, krachtige, snellere, veilige en gesofisticeerde sportwagens. Aan de andere kant is deze auto niet de moeite waard als u een elegant vormgegeven auto, betrouwbaar en zuinig wenst.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW M8?

Als u van plan bent in een tweedehands BMW M8 van goede kwaliteit te investeren, is het van vitaal belang enkele problemen te kennen waarmee u waarschijnlijk te maken zult krijgen. Veel voorkomende problemen met de BMW M8 zijn onvoldoende schroefwerk, defecte hydraulische unit, foutieve gordelslotherkenning, overmatig olieverbruik, falende bougies, falende bobines en olielekkage.

Hoe lang gaat de BMW M8 mee?

De BMW M8 is nog een nieuwe auto op de markt, waardoor het moeilijk is om te weten hoe lang hij zal meegaan. Maar als we kijken naar andere BMW modellen met de S63 motor, kunnen we schatten dat hij meer dan 250.000 mijl mee kan gaan als hij goed wordt onderhouden. Sommige M8 eigenaars kunnen zelfs meer dan 300.000 mijl afleggen.

  BMW 650i - Alles wat ik moet weten

Hoe snel is de BMW M8?

De BMW M8 is uitgerust met een krachtige 4,4-liter twin-turbo motor die een maximum van 823 pk levert. Bovendien kan deze auto in slechts 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren, wat een van de beste is op de markt. Daarbovenop heeft hij een topsnelheid van 190 mph met een optioneel M Driver’s package.

Houdt de BMW M8 zijn waarde?

BMW behoort tot de automerken met de hoogste afschrijvingswaarde. En aangezien de BMW M8 een sportwagen is, verwacht u dat hij nog sneller zal afschrijven dan andere BMW modellen. Geschat wordt dat de BMW M8 in 5 jaar tijd 60% in waarde zal dalen. Dit betekent dat een nieuwe BMW M8 die voor $140.000 wordt verkocht, over 5 jaar ongeveer $56.000 kost.

Samenvatting

Over het algemeen is de BMW M8 een uitstekende sportauto met verschillende carrosserie-opties. Geïnteresseerde kopers kunnen kiezen voor een coupé, cabriolet of sedan carrosserie stijl. Deze auto is ook snel, krachtig en gemakkelijk te besturen. En omdat hij plaats biedt aan vier personen, is het ook een geweldige gezinsauto.

Hij is echter vrij duur in onderhoud en heeft een hoge initiële prijs. Hij is ook minder efficiënt, wat meer vervuiling en brandstofuitgaven betekent.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts