Is de BMW X4 een goede auto?

Is de BMW X4 een goede auto?

De BMW X4 is een van de meest bijzondere sportcoupé’s op de markt. Ook al is de BMW X6 veel geavanceerder en stijlvoller dan de X4, het verschil is niet enorm. Maar is de BMW X4 een goede auto?

Ja, de BMW X4 is een van de fijnste compacte luxe SUV’s op de markt. In tegenstelling tot de BMW X6 en Mercedes-Benz GLE-Coupe is dit model betaalbaarder, maar ook stijlvol, krachtig en geavanceerd. Hij stuurt ook goed en heeft een snel reagerend stuurwiel.

De BMW X4 is echter vrij duur, minder efficiënt en minder betrouwbaar dan de meeste van zijn concurrenten. Bovendien heeft hij een aantal problemen die gebruikers moeten kennen voordat ze hun geld aan deze prachtige sportcoupé spenderen. Hoe dan ook, met de juiste zorg en onderhoud, zouden gebruikers zich minder zorgen moeten maken.

Geschiedenis van de BMW X4

De BMW X4 is een compacte luxe crossover SUV gemaakt door BMW. Hij is vanaf 2014 tot op heden in productie. Daarnaast brengt BMW deze auto op de markt als sportactiviteitencoupé, wat uiteraard het tweede model van BMW is dat als zodanig op de markt wordt gebracht, na de eerste sportactiviteitencoupé, de BMW X6.

De BMW X4 heeft een daklijn van een conventionele tweedeurs coupé, wat hem een sportieve en elegante uitstraling geeft. Terwijl de X6 algemeen wordt beschouwd als een coupéversie van de X5, wordt de X4 beschouwd als een coupéversie van de X3. Bovendien heeft hij vijf deuren en een AWD-systeem.

Kenmerken van BMW X4

Uiterlijk

Als het op uiterlijk aankomt, is de BMW X4 een van de meest stijlvolle en elegante sports activity coupes op de markt. Zijn aflopende daklijn geeft hem een sportieve look en hij heeft ook een klassiek interieur en cabine. Ondanks het feit dat hij kleiner is dan de BMW X3, ziet de X4 er aantrekkelijker en luxueuzer uit.

  Welk merk heeft het beste interieur - Audi, Mercedes of BMW?

Prestaties

De BMW X4 is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de BMW X4 M40i en de X4 XDrive30i. De laatste is het basismodel en wordt geleverd met een 2,0-liter viercilinder turbomotor die tot 248 pk en 258 lb-ft aan koppel levert.

De BMW X4 M40i, het prestatiemodel, wordt daarentegen geleverd met een krachtige 3,0-liter zescilinder turbomotor die maximaal 382 pk en 365 lb-ft koppel levert. Deze motor zorgt ook voor een topsnelheid van 155 mph en hij kan van 0 tot 60 versnellen in 4,2 seconden.

Comfort en laadruimte

De BMW X4 wordt geleverd met een kwaliteitsvol interieur dat beschikt over high-end functies en technologie. Hij biedt plaats aan vijf personen, maar is niet zo ruim als de X4, vanwege de aflopende daklijn. De aflopende daklijn slokt wat hoofdruimte op, waardoor langere mensen zich wat ongemakkelijk voelen. Ook de beenruimte achterin is niet te vergelijken met die van de BMW X3.

Als het op laadruimte aankomt, komt de BMW X4 nog steeds tekort. Ook al is de laadruimte goed, de X3 biedt toch meer ruimte. De laadruimte biedt een totaal van 19 kubieke meter ruimte, maar dit springt naar 51 kubieke meter ruimte met de achterbank neergeklapt.

Brandstofefficiëntie

De meeste luxe BMW’s zijn zuinig met brandstof. Maar de BMW X4 is minder zuinig dan de meeste van zijn rivalen. Dit komt omdat hij wordt geleverd met een EPA rating van 21 mpg in de stad, 26 mpg op de snelweg, en 23 mpg gecombineerd. Dit is iets lager dan de meeste van zijn rivalen Audi en Mercedes.

  BMW X1 betrouwbaarheid

Prijs

Een van de dingen die de meeste mensen zal afschrikken van de aanschaf van de BMW X4 M40i is de initiële prijs. Met een vanafprijs van rond de 52.800 dollar is de BMW X4 niet uw gewone of instapmodel compacte SUV. Sommige van zijn concurrenten, zoals de Volvo XC60 en Genesis GV70 zijn veel goedkoper.

FAQ

Is de BMW X4 het waard om in te investeren?

Dat hangt ervan af waar u naar op zoek bent. Als u een luxueuze, performante, comfortabele en geavanceerde sportcoupé wenst, is dit een mooie auto om in te investeren. Wilt u echter een betrouwbare, zuinige en ruime sportcoupé, kijk dan elders. Hij is ook vrij duur in vergelijking met zijn rivalen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW X4?

Als u in de BMW X4 wilt investeren, is het van vitaal belang dat u enkele veelvoorkomende problemen kent waarmee u onderweg te maken krijgt. Enkele veel voorkomende problemen die BMW X4 gebruikers in het verleden hebben gemeld zijn slecht werkende airbags, turbo wastegate, verstopping van de DPF, verlies van controle over de wielen, de motor die niet start en een defecte herkenning van het gordelslot.

Hoe snel is de BMW X4?

De BMW X4 M40i is uitgerust met een 3,0-liter inline-6 motor die een maximum van 382 pk en 369 lb-ft koppel levert. Deze krachtige turbomotor levert ook een maximumsnelheid van 155 mph en hij kan van 0 naar 60 mph accelereren in 4,2 seconden.

Houdt de BMW X4 zijn restwaarde?

Nee, de BMW X4 houdt zijn restwaarde niet goed. Dit is de norm bij de meeste luxe wagens. Na 5 jaar bezit wordt de BMW X5 geschat op een waardevermindering van 52%, waardoor hij voor ongeveer $29.200 van zijn maximum prijs kan worden verkocht. Merk op dat een nieuwe BMW X4 ongeveer 52.800 dollar kost, zonder opties.

  Beste BMW voor lange bestuurders

Wat is de hoge kilometerstand voor de BMW X4?

De hoge kilometerstand voor de BMW X4 is 100.000 mijl. Dat komt omdat de BMW X4 een luxewagen van topklasse is met veel dure onderdelen en geavanceerde technologie. Dus, hoe meer kilometers de auto maakt, hoe groter de kans is dat er dingen misgaan. Daarom, als u een gebruikte BMW X4 wilt kopen, overweeg dan een met 100.000 mijl of minder om te voorkomen dat u tegen een hoop problemen aanloopt.

Slotgedachten

De BMW X4 is een elegante, ruime, geavanceerde en high-performance sports activity coupe. Bovendien is hij snel en voorzien van geavanceerde technologie. Toch heeft deze auto een paar problemen, maar de meeste kunnen worden vermeden door goed voor de auto te zorgen. Dus, gebruikers moeten zich houden aan BMW’s geplande service onderhoud voor een lange levensduur.

Bovendien is de auto iets duurder, minder betrouwbaar en duur in onderhoud. Over het geheel genomen, is het een leuke rit voor iemand die bereid is te besteden om te genieten van een luxe en high-performance sport activiteit coupe van een van de top luxe automerken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts