Is de Hyundai Genesis een goede auto?

Is de Hyundai Genesis een goede auto?

Hyundai is niet per se een merk dat bekend staat om het maken van high-end vierdeurs familie sedans, maar de Genesis was een van de meest veelbelovende sedans die Hyundai ooit heeft gebouwd. Tegenwoordig heeft Hyundai zijn eigen luxemerk Genesis, wat betekent dat het zijn naam heeft geërfd van de Hyundai Genesis sedan. Dus, is de Hyundai Genesis een goede auto?

De Hyundai Genesis is echt een goede auto omdat het nog steeds een echt goed afgeronde ervaring biedt. Het komt met goede motoren die de tand des tijds kunnen doorstaan, goede transmissies, en een algemene aangename rijervaring. De eerste generatie Genesis was niet per se een blikvanger, maar de tweede generatie Genesis is wel degelijk een mooie auto.

Als het op betrouwbaarheid aankomt, weet de Genesis zich goed staande te houden, zoals het geval is met de meeste Hyundai modellen in het algemeen. De waarden van deze zijn behoorlijk gedaald, waardoor ze perfect zijn voor degenen die een goed geprijsde 2e hands sedan willen die letterlijk alles kan.

Praktisch is ook echt goed omdat de auto wordt geleverd met een grote kofferbak en vier deuren. Het zicht is in lijn met andere sedans wat betekent dat het op zijn best oké is. Al met al heeft de Genesis het hele merk Genesis op de kaart gezet, en de natuurlijke opvolger van de Hyundai Genesis is de Genesis G80.

Hyundai Genesis – De krachtbron

Een motor is het kloppend hart van een auto en dat betekent dat deze afgestemd moet zijn op het type auto. De eerste generatie Hyundai Genesis werd ook geleverd met Hyundai’s eerste eigen V8, een 4.7L V8 met 366pk-390pk afhankelijk van het model. Deze V8 werd later vervangen door de vernieuwde 5.0L V8 met maximaal 435 pk voor het topmodel.

  Hyundai Azera betrouwbaarheid

De auto wordt ook geleverd met een hele reeks V6-motoren, beginnend bij een cilinderinhoud van 3,0 liter en oplopend tot een cilinderinhoud van 3,8 liter. Deze bieden tot 338pk op het maximum, terwijl de meeste van hen minder dan 300pk bieden. Top-end versies kwamen met een AWD uit de fabriek, terwijl de meeste modellen werden geleverd met een RWD-systeem.

Alle Hyundai Genesis modellen worden geleverd met een 8-traps SHIFTRONIC automatische versnellingsbak die echt goed past bij het karakter van de auto. Het is een transmissie die soepel en zonder enig probleem schakelt. Al met al is de aandrijflijn van de auto goed afgestemd op het karakter van de auto en dat is precies wat nodig is om optimaal van een sedan te kunnen genieten.

Hyundai Genesis – Ontwerp en chassis

Qua design is de eerste generatie Hyundai Genesis niet echt memorabel, terwijl de tweede generatie Genesis veel beter is. Hij ziet er wel uit als een echte luxe auto dankzij een indrukwekkende grille en veel chroom. Ook de aangeboden wielen passen bij de auto. Het interieur is zeer verzorgd, maar doet naar verwachting niet onder voor sommige echte luxe sedans uit het topsegment, met name Duitse sedans.

De rijervaring is wat de auto tot een comfortabele ervaring maakt. De 1e generatie Hyundai Genesis is niet echt te vergelijken met moderne auto’s, dus we zullen er niet te veel aandacht aan besteden. De 2de generatie van de Genesis kan u nog steeds een heel aangename rijervaring bieden dankzij een mooi afgesteld veersysteem en een stille cabine.

  Veel voorkomende problemen met Hyundai Azera

Hyundai Genesis – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Als het op betrouwbaarheid aankomt, is Hyundai een van die merken die het over de hele lijn echt goed doen, maar sommige modellen zijn zeker beter dan andere. De Genesis zit ergens in het midden, want hij is zowel betrouwbaar, als complex, wat betekent dat er veel dingen mis kunnen gaan.

De meest voorkomende Hyundai Genesis problemen worden geassocieerd met de motoren, de elektronica, sommige delen van de uitrusting van de auto, de lak, en de stuurinrichting. Al met al, als je hem in goede staat houdt en je hem niet veel misbruikt, gaat hij lang mee.

Hyundai Genesis – Waarde en praktische bruikbaarheid

De afschrijving heeft de Hyundai Genesis zeker geen windeieren gelegd en dat betekent dat je hem nu voor een heel betaalbare prijs kunt kopen. Vanuit waarde-oogpunt is het zinvol om voor een tweedehands 2e generatie Genesis te gaan, omdat hij zelfs in 2022 nog een aangename ervaring biedt. Auto’s als deze mogen dan snel verouderen als het op technologie aankomt, comfort, stijl en luxe zijn tijdloos.

De praktische kant is vergelijkbaar met de meeste auto’s in dit segment, wat vier ruime zitplaatsen, een grote kofferbak en veel opbergruimte in het interieur betekent. De Genesis is ook een goede gezinsauto omdat hij gemakkelijk bereikbare bevestigingspunten voor kinderzitjes biedt en zelfs oplaadpoorten via een stopcontact.

FAQ Sectie

Waarom is Hyundai met het merk Genesis begonnen?

Als je tientallen jaren een merk op economy-niveau bent en je wilt een luxe automerk worden, dan zul je je tientallen jaren moeten bewijzen voordat je echt als luxe merk beschouwd kunt worden. Sommige merken, zoals Audi, staan bekend om het maken van luxe auto’s, maar er zijn nog steeds mensen die Audi minder vinden dan BMW of Mercedes, terwijl dat helemaal niet het geval is.

  Hyundai Nexo betrouwbaarheid

Dat gezegd zijnde, is het veel gemakkelijker om een luxemerk van de grond af op te bouwen dan om een gevestigd merk van economisch niveau op het spel te zetten door te proberen er een luxemerk van te maken. Hyundai weet dat hun trouwe klantenkring hun auto’s deels koopt omdat ze niet duur zijn, dus als ze dure luxewagens zouden gaan verkopen, zouden die mensen gewoon naar de concurrentie rennen.

Is de Hyundai Genesis een luxe auto?

De Hyundai Genesis is vanuit verschillende oogpunten een luxewagen, vooral wat betreft de motoren, het rijgedrag en de afmetingen. De Hyundai Genesis kost echter niet zoveel als de meeste echte luxe auto’s doen, dus het is redelijk om te concluderen dat de Genesis is niet zo door en door luxe auto, omdat je gewoon niet kunt krijgen dat niveau van luxe met dat niveau van de prijs.

Maakt Hyundai meer Genesis modellen?

Hyundai heeft de modelnaam Genesis laten vallen omdat ze Genesis als een aparte onderneming met eigen modellen, eigen filosofie en eigen design hebben opgestart. Hyundai bood echter wel een vierdeurs luxe sedan aan, maar ook een tweedeurs sportcoupé genaamd Genesis.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts