Is de Renault Kangoo een goede auto?

Renault Kangoo

Eind jaren negentig kwam Renault met de Kangoo, een kleine, multifunctionele 4/5-deurs bestelauto die geschikt was voor allerlei doeleinden. Sinds de introductie heeft Renault consequent de Kangoo gemaakt, die nu aan zijn derde iteratie toe is. Renault kwam onlangs ook met de elektrische Kangoo Z.E., wat doet vermoeden dat Renault de Kangoo wil behouden.

Dus, is de Renault Kangoo een goede auto? Kort gezegd, ja, de Renault Kangoo is een goede auto omdat hij erin slaagt een groot aantal voordelen te combineren in één pakket. Ten eerste biedt hij een breed scala aan commerciële aandrijflijnen, waaronder de elektrische versie die nog niet zo gebruikelijk is in dit marktsegment.

Het design van de nieuwste 3e generatie Kangoo is zowel van binnen als van buiten vernieuwd en maakt hem daarmee een van de aantrekkelijkere op de markt. De rijervaring is zo gewoon als het maar zijn kan en dat is te verwachten van een MPV. De betrouwbaarheid lijkt erg goed te zijn, maar er zijn een paar problemen die het waard zijn om nader besproken te worden.

De prijs is aantrekkelijk over de hele linie met ook een grote verscheidenheid aan gebruikte modellen om uit te kiezen. De praktische bruikbaarheid is net zo goed als bij alle andere MPV’s in dit segment, maar de Kangoo overtreft de meeste MPV’s omdat hij verkrijgbaar is in de uitvoeringen crew, panel van en personenvervoer.

Renault Kangoo problemen.

De aandrijflijn

De Renault Kangoo wordt geleverd met een grote verscheidenheid aan benzine- en dieselmotoren, maar Renault kwam een paar jaar geleden ook met de Z.E. EV. Aanvankelijk was de Kangoo verkrijgbaar met een 1.2L 4-cilinder benzinemotor met 60pk, 75pk of 112pk, maar het aanbod werd later uitgebreid met de 1.5L met 106pk en als laatste de 1.4L 4-cilinder met 100pk of 130pk.

  Veel voorkomende problemen met de Renault Twingo

De dieselmotoren zijn nog talrijker en omvatten een 1.5L diesel met 75 tot 115 pk, een 1.9L 4-cilinder met 80 pk of een nieuwe 1.5L 4-cilinder met 75, 95 of 115 pk. Tot slot wordt de EV-versie van de Kangoo aangedreven door een 33kWh batterij die een actieradius tot 89 mijl biedt.

Qua zuinigheid haal je met de nieuwste benzinemodellen al snel zo’n 35 MPG, terwijl dieselmodellen tot 45 MPG kunnen rijden. Al met al biedt de Kangoo meer variatie dan de meeste MPV’s op het gebied van aandrijflijnen en dat is zeker een goede zaak.

Ontwerp en rijervaring

De voorkant heeft een groot Renault-logo op een zwarte grille, geflankeerd door rechthoekige koplampen. De achterdeuren schuiven open voor gemakkelijke toegang tot de laadruimte. Het interieur van de Kangoo is functioneel en ruim, met ruimte voor vijf passagiers in de passagiersversie en voldoende laadruimte in de vrachtversie.

De ophanging is ontworpen om oneffenheden en ruwe wegen te absorberen, wat zorgt voor een soepelere rit voor zowel de bestuurder als de passagiers. Verwacht echter niet dat de Kangoo overdreven dynamisch is, want het is geen sportieve MPV, als zoiets al bestaat.

Betrouwbaarheid en algemene problemen

De Renault Kangoo is relatief storingsvrij als je hem goed genoeg onderhoudt. Dit betekent dat je alle reguliere dingen moet doen, zoals olie verversen en dergelijke. Nieuwere Kangoo-modellen zijn ook veel beter dan de eerste twee generaties, vooral de eerste, die erom bekend stond vrij gemakkelijk en vaak kapot te gaan.

  Is de Renault Kadjar een goede auto?

De meest voorkomende problemen met de Kangoo variëren van elektrische problemen, met name een defect dashboard of falende elektrische sloten. Andere problemen zijn een kwetsbare distributieriemspanner, problemen met de portieren, problemen met de stuurbekrachtiging en problemen met de verwarming.

Prijs en praktische bruikbaarheid

De eerste twee generaties van de Renault Kangoo zijn nu te koop voor een appel en een ei, terwijl de 3e generatie van de Kangoo nieuw zo’n 16.000 tot 23.000 pond kost. Voor deze prijs krijg je echt een goede deal, want de Kangoo biedt alles wat je nodig hebt van een moderne compacte MPV.

De Kangoo heeft een grote en veelzijdige laadruimte, waardoor hij ideaal is voor het vervoeren van allerlei spullen. Met de achterbank neergeklapt biedt de laadruimte tot 2.800 liter ruimte, waardoor het een van de ruimste auto’s in zijn klasse is.

FAQ

Welke auto’s concurreren met de Renault Kangoo?

De belangrijkste concurrenten van de Renault Kangoo zijn de Citroen Berlingo, die erg lijkt op de Kangoo, en de Mercedes Benz Citan, een bestelwagen van een hogere klasse. De Fiat Doblo is een andere compacte bestelwagen die een praktisch en ruim interieur biedt, met efficiënte motoren en geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, terwijl de Volkswagen Caddy een van de populairdere bestelwagens in dit segment is.

Dit zijn slechts enkele van de belangrijkste rivalen van de Renault Kangoo in het segment van compacte bestelwagens, en de specifieke keuze zal afhangen van de behoeften en voorkeuren van de koper, met inbegrip van factoren zoals prijs, brandstofefficiëntie, laadcapaciteit en rijprestaties.

  Hyundai i20 vs Renault Clio - Wat is beter?

Wordt de Renault Kangoo niet meer verkocht?

Renault heeft onlangs een nieuwe versie van de Kangoo gelanceerd, dus hij is niet uit productie genomen. De vorige generatie Kangoo werd echter in 2020 uit productie genomen na 12 jaar in productie te zijn geweest. De nieuwe versie, die in 2021 werd gelanceerd, is een volledig nieuw model en is gebaseerd op een ander platform dan de vorige generatie.

De nieuwe Kangoo heeft een fris design, verbeterde technologie en efficiëntere motoren dan het vorige model. De nieuwe Kangoo is verkrijgbaar in zowel een personen- als bedrijfsuitvoering en moet het succes van zijn voorganger voortzetten als een praktisch en veelzijdig voertuig voor zowel bedrijven als gezinnen.

Kun je slapen in de Renault Kangoo?

Ja, het is mogelijk om te slapen in een Renault Kangoo, vooral in de passagiersversie die een ruim interieur heeft. Met wat aanpassingen kan de Kangoo worden omgetoverd tot een comfortabel kampeervoertuig dat plaats biedt aan een bed en andere noodzakelijke voorzieningen.

De achterbank van de Kangoo kan worden verwijderd of neergeklapt om een vlak en comfortabel slaapgedeelte te creëren. Bovendien zorgen de schuifdeuren aan beide zijden van het voertuig voor gemakkelijke toegang en ventilatie. Met de toevoeging van gordijnen of zonneschermen kan het interieur van de Kangoo privé en gezellig worden gemaakt om te slapen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts