Is parkeren in een garage beter voor uw auto?

Ongeacht het type auto dat u bezit, het is altijd beter om uw auto in een garage te parkeren, en wel om verschillende redenen. Parkeren in een garage beschermt uw auto tegen ongunstige warmtecycli en weersomstandigheden. Bovendien vermindert het ook de kans op autodiefstal.

Bepaalde soorten auto’s, zoals klassieke auto’s of supercars, moeten altijd in een garage worden gestald omdat de lak van deze auto’s soms niet bestand is tegen zware regenval, vogelpoep of boomsap. Naast de lak zelf kunnen ook deurafdichtingen en elektrische onderdelen beschadigd raken door blootstelling aan vocht.

Als u uw auto niet in een garage kunt stallen, gebruik dan een autohoes van hoge kwaliteit, want deze kan uw buitenkant beschermen tegen veel potentiële problemen. Het houdt uw auto ook schoon en ziet er goed uit voor wanneer u hem moet gebruiken.

Naast alle reguliere voordelen die parkeren in een garage biedt, gaat u waarschijnlijk een lagere verzekeringspremie betalen als u in een garage parkeert. Garages zijn ook vaak warm, waardoor de mechanische onderdelen langer gesmeerd blijven.

Garageparkeren bevordert de prestaties van uw auto op lange termijn

Een van de grote katalysatoren van slijtage is het weer. Voortdurende en langdurige warmtecycli, waarbij de temperatuur in het ene deel van het jaar tot het vriespunt daalt en in de zomer tot verzengende hitte stijgt, spelen een enorme rol in de mechanische en elektrische prestaties op lange termijn.

Remmen bijvoorbeeld zijn vatbaar voor voortijdige roestvorming als ze het grootste deel van hun tijd buiten doorbrengen. Koud weer, ijs en vocht zijn in staat om in zeer korte tijd kleine roestplekjes te creëren, vooral als u vaak op wegen rijdt die bedekt zijn met zout.

  Wat is de levensduur van een hybride auto?

Naast remmen kan extreem weer ook de prestaties van uw autoaccu drastisch verminderen. Als het weer veel te warm is, kunnen de accuvloeistoffen gedeeltelijk verdampen, wat de levensduur van de accu effectief verkort. Koud weer kan ook de accucellen beschadigen en soms zelfs bevriezen.

Banden zijn van vitaal belang voor de veiligheid en de prestaties, omdat zij het vermogen overbrengen op de grond. Langdurige blootstelling aan de zon kan voortijdig droogrot veroorzaken, waardoor de zijwand van de band in feite begint te breken. Dit kan een groot veiligheidsprobleem zijn als het niet op de juiste manier wordt aangepakt.

Garage-parkeren houdt uw lak en carrosserie kras- en schadevrij

Naast een heleboel mechanische problemen en problemen met de prestaties als gevolg van extreme weersomstandigheden, kunnen dergelijke omstandigheden ook de lak en de carrosserie van uw auto beschadigen. Het gaat niet alleen om de buitenkant, ook het interieur moet worden beschermd tegen de zon, vooral als het een donker lederen interieur is.

Een van de grootste problemen waar alle auto’s na verloop van tijd mee te maken krijgen, is roestvorming. Het maakt niet uit hoe goed de fabrieksbescherming is, na een paar decennia van continu gebruik, zult u zeker ergens op de auto een roestplek tegenkomen, en de meeste roestplekken zijn te wijten aan oxidatie veroorzaakt door blootstelling aan vocht.

Naast blootstelling aan vocht kunnen ook vogelpoep, insecten- en knoppenresten en boomsap de lak van uw auto beschadigen als ze niet in een vroeg stadium worden aangepakt. Hagel is ook in staat om ernstige schade aan uw auto te veroorzaken, zozeer zelfs dat het soms zelfs uw voorruit kan doen barsten.

  Acceleren hybride auto's sneller?

Wat het interieur betreft, kan langdurige blootstelling aan de zon het interieur van de auto drastisch opwarmen, en als u uw auto niet garage parkeert of het dashboard, het stuur en andere kwetsbare delen niet afdekt, bent u gebonden om te eindigen met een geroosterd interieur.

Garage parkeren houdt uw auto veilig

De kwaliteit van het lakwerk, het ontbreken van roest, de prestaties en een onberispelijk interieur zijn niet iets waar u zich druk om zou maken als iemand uw auto steelt. Als de auto in een garage geparkeerd staat, is het veel minder waarschijnlijk dat uw auto wordt vernield of gestolen.

Naast het stelen van de auto zelf, hebben veel mensen te maken gehad met gebroken ruiten en vermiste mobiele telefoons, laptops, en wat al niet meer. Wat u ook in uw auto bewaart, probeer het te allen tijde uit het zicht te houden. Maar ook in een garage is de kans op dergelijke scenario’s veel kleiner.

De veiligste manier om uw auto te parkeren is waarschijnlijk in een garage die is uitgerust met bewaking, alarmen, slagbomen en beveiligingspersoneel. Maar dergelijke veiligheidsniveaus worden alleen geassocieerd met extreem dure autocollecties of dealers.

FAQ Sectie

Hoe kunt u uw auto veilig buiten zetten?

Sluit in de eerste plaats altijd uw deuren. Probeer een ruime parkeerplaats te vinden die niet te geïsoleerd of slecht verlicht is. Zorg ervoor dat uw deuren, ramen, kofferbak en zonnedak volledig afgesloten zijn en verberg waardevolle voorwerpen zodat ze niet in het zicht liggen.

  Beste auto voor de jacht

Een ander goed idee is om te investeren in een antidiefstalapparaat van een gerenommeerde fabrikant of een ander hoogwaardig alarmsysteem. Probeer uw auto te parkeren in een gebied met bewakingscamera’s en laat uw auto nooit draaien.

Is een autohoes voor buiten de moeite waard?

In het kort, ja dat is het. Outdoor autohoezen zijn gemaakt om uw auto veilig te houden tegen lakschade, schade door blootstelling aan de zon, en ze houden uw auto schoon en uit het zicht. Als uw parkeerplaats zich onder een boom bevindt, is het altijd een goed idee om de auto af te dekken en de hoes zelf van tijd tot tijd schoon te maken.

Als u van plan bent uw auto een tijdje niet te gebruiken, zorg er dan voor dat u uw auto afdekt met een autohoes van goede kwaliteit. Autohoezen kunnen uw auto ook beschermen tegen diefstal, krassen, en hagel als ze specifiek ontworpen zijn om dat te doen.

Welke types van auto’s mogen nooit op straat geparkeerd worden?

Sommige auto’s kunt u beter in de garage laten staan. Zeer waardevolle, verzamelbare sport-, klassieke en luxewagens zijn niet gemaakt om op straat geparkeerd te worden. Deze auto’s hebben bijvoorbeeld soms matte lak, en deze laksoorten vereisen een speciale reinigingsmethode.

Niet iedereen is een autoliefhebber, en het trieste is dat sommige mensen er plezier in hebben andermans bezittingen te vernielen. Dus als u een felgekleurde, luide, en ”aanstootgevende” supercar bezit, zult u waarschijnlijk mensen tegenkomen die uw auto willen beschadigen, en het is een stuk gemakkelijker om dat te doen als uw auto op straat geparkeerd staat.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts