Mercedes Benz CLK klasse betrouwbaarheid

Als Duitse autofabrikant is Mercedes al meer dan honderd jaar een van de meest luxueuze, premium en betrouwbare merken op de markt. De CLK-Klasse auto’s zijn luxe 2-deurs coupé of cabriolet auto’s die zijn vrij veel gebaseerd op de E-Klasse.

Overzicht

De CLK-Klasse auto’s werden voor het eerst geïntroduceerd in 1997, en hun productie werd gestaakt in 2010, vervangen door de E-Klasse modellen. De CLK-Klasse auto’s zijn nog steeds geweldig om te kopen en het heeft een 5,5 L V8-motor die een maximum van 381 pk produceert. De auto heeft ook veel geweldige functies, waaronder een AWD-systeem dat standaard is in alle modellen.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid wordt vaak besproken als een van de belangrijkste zorgen van kopers voordat ze een voertuig kopen. Mercedes is al een tijdje op de markt en ze hebben hun sporen verdiend, maar de extreem luxueuze auto’s zijn ook hoog in onderhoudskosten. De CLK-klasse auto’s zijn vrij solide en ze hebben een betrouwbaarheid rating van 4 op 5 sterren door J.D Power.

Veiligheid

De veiligheidsfactor is een onderdeel van betrouwbaarheid en het is ook een deal-breaker voor veel mensen. Mercedes, net als andere Duitse auto’s, hebben een reputatie voor grote veiligheidsmaatregelen. De CLK-klasse auto’s zijn niet beoordeeld in de VS, maar ze hebben geweldige veiligheidsmaatregelen met veiligheidsvoorzieningen. Verder heeft hij veiligheidsvoorzieningen zoals anti-lock remmen, airbags met zijgordijnen, etc.

  2022 Mercedes GLC vs BMW X3

Afschrijvingspercentage

Het afschrijvingspercentage is ook vrij belangrijk voor veel mensen omdat er veel auto’s zijn die hun waarde zeer snel verliezen. Mercedes heeft een goede reputatie op het gebied van waardevastheid en verliest ongeveer 45% van zijn oorspronkelijke waarde na 5 jaar. De CLK-klasse auto’s hebben genoeg afgeschreven en het is nog steeds een geweldige auto om te kopen en nu zal het slechts ongeveer 6% afschrijven na 5 jaar.

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn de belangrijkste factor van betrouwbaarheid van auto’s en veel mensen geloven dat Mercedes auto’s veel meer kosten in hun onderhoud dan hun andere rivalen in de VS. De CLA-klasse auto’s hebben een gemiddelde onderhoudskost van rond de $900 per jaar.

FAQ

Is de Mercedes-Benz CLK-klasse een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mercedes-Benz CLK-klasse is een auto met achterwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Mercedes-Benz CLK-klasse?

De Mercedes-Benz CLK-klasse is een auto met 4 zitplaatsen. De EPA-classificatie voor deze auto is: Sub-Compact

Hoeveel pk heeft een Mercedes-Benz CLK-klasse en heeft hij een turbo?

De Mercedes-Benz CLK-klasse heeft 382 pk en 391 lb-ft koppel. De motor is een Gas V8 met een cilinderinhoud van 5,5L/ Het brandstofsysteem is: SMPI.

Hoe groot is de kofferruimte van de Mercedes-Benz CLK-klasse?

10,4 Cubic Feet (0,294 m3)

Welk type wielen heeft hij?

Mercedes-Benz CLK-klasse heeft 18 x 7,5 inch Aluminium Voorwielen en 18 x 8,5 inch Aluminium Achterwielen.

  Welk Mercedes-model is verwant met de Chrysler Crossfire?

Hoeveel kilometer gaat een Mercedes CLK mee?

Mercedes CLK kan bij goed onderhoud gemiddeld 13-17 jaar meegaan. Mercedes kan 200.000 tot 250.000 mpg meegaan voordat er grote reparaties nodig zijn. Dit is gebaseerd op een gemiddeld jaarkilometrage van 15.000.

Is de Mercedes CLK een goede auto?

De Mercedes CLK is een comfortabele cruiser die probleemloos lange afstanden kan afleggen. De CLK is ruim voor vier personen, met veel ruimte voorin en twee zitplaatsen achterin. Lengte-achtervoeten vinden de hoofdruimte achterin misschien wat krap.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts