Mercedes GT 53 – alles wat u moet weten

De Mercedes AMG GT 4-deurs 53 is wat Mercedes graag een supersportieve luxesedan noemt omdat hij de prestaties en exclusiviteit van de AMG GT 2-zits sportwagen combineert met de luxe, het praktische aspect en de zitruimte van de Mercedes Benz CLS-Klasse.

De AMG GT 4-deurs is niet zomaar een Mercedes CLS met een agressievere carrosserie, want hij heeft een volledig eigen AMG-onderstel met unieke componenten, die zich ook in het interieur vertalen. De GT AMG is inderdaad een indrukwekkende auto, ongeacht of je voor de 43, de 53 of de 63 AMG versie gaat.

De GT 53 maakt gebruik van een 6-cilinder turbomotor die veel vermogen levert en ook nog eens verfijnd is met een behoorlijk verbruik. Het design van de vierdeurs GT lijkt op dat van de tweedeurs AMG GT, maar benadrukt de omvang en de aanwezigheid op de weg van het vierdeurs model.

Het AMG GT-platform lijkt een heel betrouwbare basis te zijn, maar er zijn wel wat aandachtspunten. De GT 4-deurs kost veel geld, zo veel zelfs dat hij kan wedijveren met sommige 63 AMG-modellen uit het hogere segment. Ook de praktische kant is meer dan behoorlijk, maar de hoofdruimte op de achterbank lijdt een beetje onder de aflopende daklijn.

Mercedes AMG GT 53 – De aandrijflijn

De Mercedes AMG GT 53 wordt geleverd met een 3,0 liter zescilindermotor met turbocharger die goed is voor 435 pk en 383 lb-ft koppel. Alle AMG GT-modellen zijn uitgerust met de automatische 9G-Tronic 9-versnellingsbak van Mercedes, die een perfecte balans biedt tussen soepelheid en kracht, met bescheiden schakelacties en een behoorlijk verbruik.

De 53 krijgt ook het Mercedes 4MATIC+ AWD-systeem dat in staat is om 100% van het vermogen naar de achterwielen te sturen als je daartoe bereid bent. Dit is genoeg voor de GT 53 om 26MG terug te brengen met een 0-60mph tijd van 4,5 seconden en een topsnelheid van 177mph.

  Wat is beter, Mercedes of Audi?

We kunnen gerust stellen dat de 4.0L BiTurbo V8 in de GT 63 een stuk opwindender en krachtiger is, maar 435 pk in een luxueuze sedan is niet iets om over te klagen. Al met al is de aandrijflijn van de GT 53 geweldig, want hij levert uitstekende prestaties, is zuinig en heeft een tweeledig karakter dat naar hartenlust kan worden aangepast.

Mercedes AMG GT 53 – Ontwerp en onderstel

De Mercedes AMG GT 4-deurs werd een paar jaar na de AMG GT 2-deurs coupé geïntroduceerd. De vierdeurs leent de inspiratie van zowel de Mercedes CLS als de 2-deurs GT AMG om de beste Mercedes sportsedan te maken die er is. Agressieve facia, een lang aflopend silhouet en een gespierde achterkant zorgen ervoor dat de GT zelfs in supercar gezelschap opvalt.

Wat het interieur betreft, is de AMG GT bekleed met hoogwaardige materialen, met de nadruk op koolstofvezel, aluminium, leder en Alcantara. Het AMG-specifieke stuurwiel en de AMG-specifieke stoelen onderscheiden de AMG GT wel van de meer gewone Mercedes-lijn en de GT voelt achter de cockpit zeker gefocust en prestatiegericht aan.

De AMG GT krijgt een volledig uniek interieur dankzij een enorme middenconsole die doet denken aan een V8-motor. Het dashboard zit hoog en je zit laag bij de grond, waardoor de GT kleiner aanvoelt dan hij in werkelijkheid is.

Het chassis van de GT 53 is getuned om wat handelbaarder te zijn dan dat van de GT 63. Dat betekent dat prestaties, rijgedrag en reactievermogen in balans zijn zonder dat dit ten koste gaat van comfort, gebruiksgemak en dagelijkse rijeigenschappen.

  Beste olie voor Mercedes C300

Mercedes AMG GT 53 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De AMG GT is over het algemeen een betrouwbare auto, wat betekent dat alle AMG GT-varianten bovengemiddelde betrouwbaarheidsresultaten bieden in vergelijking met de gangbare Mercedes-modellen. Dit betekent echter niet dat de GT 53 zonder fouten is, aangezien het stuursysteem bij bepaalde modellen vreemde geluiden lijkt te maken, waardoor de stuurbekrachtiging later kan worden uitgeschakeld.

De AMG GT 53 is ook bekend om problemen met betrekking tot het interieur rammels en kraken, dat is niet iets wat je wilt in een $ 100.000 + auto. Eigenaars hebben ook problemen gemeld met de elektronica in de auto, zoals het GPS-systeem, telefoonconnectiviteit, stembediening en het infotainmentscherm.

Mercedes AMG GT 53 – Waarde en praktische bruikbaarheid

De Mercedes AMG GT 4-deurs houdt zijn waarde beter dan alle mainstream Mercedes modellen omdat de vraag hoog is en het aanbod beperkt. Als u een gebruikte GT 53 vierdeurs wilt, moet u rond de 100.000 dollar betalen.

Een nieuw exemplaar kost meer dan 100.000 dollar, terwijl de GT 63 vaak de grens van 200.000 dollar nadert. Praktisch gezien biedt de GT 4-deurs een relatief grote laadruimte met ruime voorstoelen, maar de ruimte op de achterbank is beperkt door de aflopende daklijn.

FAQ Sectie

Is de Mercedes AMG GT 53 de moeite waard?

Als u op zoek bent naar een auto die prestaties combineert met styling, opwinding, exclusiviteit en toonaangevende technologie, dan is de vierdeurs GT-reeks de auto voor u. Mercedes heeft de vierdeurs GT bedoeld als superieure keuze voor de nu uit productie genomen tweedeurs AMG, omdat de vierdeurs een leefbaarder en comfortabeler platform biedt.

  Is de 2022 Mercedes AMG EQS een auto voor korte bestuurders

Dit betekent dat er niet veel auto’s zijn die kunnen tippen aan de GT 4-deurs. De Porsche Panamera is een directe concurrent van de AMG GT 4-deurs, maar de Mercedes voelt dynamischer aan en is meer geschikt voor performance-rijden.

Is de Mercedes AMG GT 53 veilig?

De Mercedes AMG GT 53 krijgt 5 sterren als het op veiligheid aankomt, want hij maakt gebruik van alle moderne veiligheidssystemen van Mercedes. U moet de auto inderdaad met veel extra uitrusting uitrusten als u hem zo veilig mogelijk wilt maken.

Hoe dan ook, de AMG GT 4-deurs biedt een stijf chassis dat tegen een stootje kan en de kreukelzones zijn meer dan behoorlijk.

Welke auto’s concurreren met de Mercedes GT 4-deurs?

De enige echte concurrenten van de AMG GT 4-deurs zijn de Porsche Panamera en de BMW 8-serie Gran Coupé. Alle drie bieden ze echter een andere benadering van de vraag hoe je een snelle, goed uitziende, luxueuze en begeerlijke sportsedan maakt.
De Panamera voelt het meest serieus uit het winkelcentrum terwijl hij ook het hoogste kwaliteitsniveau biedt. De BMW is de meest dynamische, terwijl de AMG GT aanvoelt als de meest opwindende auto van het stel om te rijden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts