Polestar 2 betrouwbaarheid

De Zweedse automaker Volvo produceert de Polestar 2 als een batterij-aangedreven vijfdeurs liftback onder zijn Polestar-dochteronderneming. De compacte executive auto werd in 2019 gelanceerd en deelt veel van de kenmerken van zijn voorganger. Hij is leverbaar in zowel voorwiel- als vierwielaandrijving.

Overzicht

De Polestar 2 is het overwegen helemaal waard. Het is een van de uitstekende EV’s die je voor geld kunt kopen, met een betrouwbare bouwkwaliteit en een fatsoenlijke aandrijving. Toen hij werd gelanceerd, was de Polestar 2 alleen verkrijgbaar met een dubbele motor, maar hij is nu verkrijgbaar met een enkele voorasmotor die 221 of 227 pk levert. Ondanks de bescheiden verschillen in vermogen, gaan beide auto’s naar eigen zeggen van 0-100 km/u in 7,4 seconden.

Betrouwbaarheid

De Polestar is nog relatief nieuw, maar omdat Volvo veel bijdraagt aan het onderstel, verwachten we niet al te veel problemen met de betrouwbaarheid. In Driver Power’s laatste onderzoek naar klanttevredenheid eindigde Volvo op de 10e plaats van de 30 fabrikanten, terwijl de Volvo XC40, die hetzelfde CMA-platform deelt met de Polestar 2, op de 14e plaats eindigde van de 75 beste auto’s om te bezitten. Bijgevolg wordt verwacht dat de Polestar 2 het goed zal doen op het vlak van betrouwbaarheidsbeoordelingen, maar er zijn nog geen beoordelingen.

Veiligheid

De Euro NCAP crashtestresultaten voor de Polestar 2 werden vrijgegeven in maart 2021, en hij kreeg een algemene rating van vijf sterren en scores van 92%, 89% en 86% voor respectievelijk bescherming van volwassenen, bescherming van kinderen, en veiligheidsassistentie.

  Polestar 1 betrouwbaarheid

Wederverkoopwaarde

Op de tweedehandsmarkt presteert de Polestar 2 uitzonderlijk goed. Verwacht wordt dat de Zweedse hatchback na drie jaar en 36.000 mijl nog ongeveer 60% van zijn oorspronkelijke aankoopprijs zal hebben, waarmee hij tot de top van zijn klasse behoort.

Onderhoud en reparatie

Elke Polestar 2 wordt geleverd met drie jaar gratis onderhoud tijdens de eerste drie jaar van het bezit, of 30.000 mijl, afhankelijk van wat het eerst komt. Periodiek onderhoud kan worden gekocht voor een extra $ 603 tot $ 2.668 voor een extra drie tot tien jaar.

FAQ

Is de Polestar 2 een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Polestar 2 is een auto met vierwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Polestar 2?

De Polestar 2 is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Minicompact Cars

Hoeveel pk heeft een Polestar 2 en heeft hij een turbo?

De Polestar 2 heeft 408 pk en 487 lb-ft koppel. De motor is een elektromotor.

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Polestar 2?

5,8 inch ( 14,73 cm )

Welk type wielen heeft het?

Polestar 2 heeft 19 X 8 inch Aluminium Voorwielen en 19 X 9 inch Aluminium Achterwielen.

Is de Polestar 2 een Volvo?

De Polestar 2 is een 5-deurs, accu aangedreven liftback geproduceerd door Volvo onder het submerk Polestar.

Heeft Polestar 2 autonoom rijden?

Polestar 2 heeft Level 2 autonoom rijden. De Polestar 2 heeft echter een lager niveau van autonoom rijden dan de Autopilot-functie van Tesla.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts