De meest voorkomende problemen met BMW 528i

De BMW 5-Serie verscheen voor het eerst in 1972. Hij is dus al meer dan 50 jaar op de markt. Het is echter het instapmodel BMW 528i dat de 5-serie voorgoed verandert. Deze auto biedt een comfortabele, luxueuze, performante en vlotte rit. Maar wat zijn enkele van de meest voorkomende problemen van de BMW 528i?

Hoewel de BMW 528i veel uitzonderlijke kenmerken heeft, heeft hij ook een aantal problemen waar geïnteresseerde kopers van op de hoogte moeten zijn. Na meer dan vijf decennia op de markt te zijn geweest, zijn BMW technici en monteurs verschillende problemen tegengekomen waar de BMW 528i gewoonlijk mee te maken heeft.

Enkele van de meest voorkomende problemen die geïnteresseerde kopers van de BMW 528i kunnen verwachten zijn koelvloeistoflekkage, vloeistoflekkage, lekkage van de kleppendekselpakking, loszitten van de voorwielophanging en oververhitting van de motor. Niettemin, met de juiste reparatie en onderhoud, kunnen de meeste van deze problemen worden vermeden.

Wat zijn de meest voorkomende problemen bij BMW 528i?

Koelvloeistof lekkage

Koelvloeistoflekken komen vaak voor bij BMW modellen die meer dan 80.000 mijl hebben afgelegd. Trouwens, koelvloeistoflekken bij de BMW 528i gebeuren meestal in de waterpomp of de radiator. Een koelvloeistof lek in de radiator wordt normaal veroorzaakt door corrosie schade aan de radiator buizen.

Vloeistoflekkage in de stuurbekrachtigingsslang

Naarmate uw BMW 528i meer kilometers maakt, zal er vloeistof in de stuurbekrachtigingsslang gaan lekken. De hoofdoorzaak hiervan zijn losgeraakte O-ringen of versleten dichtingen. Als de O-ringen en afdichtingen versleten zijn, moet u ze tijdig vervangen om vloeistoflekkage te voorkomen.

Losheid in de voorwielophanging

BMW 528i heeft ook last van loszittende voorwielophangingen. Dit gebeurt nadat de auto meerdere kilometers heeft gemaakt en hij niet goed gesmeerd wordt. Andere oorzaken van een loszittende voorwielophanging kunnen zijn een loszittend stuur of versleten onderdelen van de ophanging, zoals het trekstangeinde.

  Zijn tweedehands BMW's betrouwbaar?

Lekkende kleppendekselpakking

Dit is ook een veel voorkomend probleem bij BMW 528i modellen die al wat kilometers hebben afgelegd. Na een tijdje rijden kan de kleppendekselpakking barsten, rotten of zelfs remmen. In sommige gevallen kunnen de bouten losraken en gaan lekken. De oplossing is om de kleppendekselpakking te vervangen.

Oververhitting van de motor

Een ander veel voorkomend probleem dat BMW 528i kopers moeten weten is oververhitting van de motor. Dit gebeurt meestal als gevolg van een koelvloeistof lek, defecte radiator thermostaat, of defecte radiator ventilator. Zoek het beschadigde onderdeel en vervang het.

Brandstofpomp probleem

Wanneer uw BMW 528i sputtert bij hoge snelheid, is dit een teken van een brandstofpomp probleem. Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door een kapotte waterpomp waardoor water in de brandstofpomp lekt. Andere mogelijke oorzaken zijn lekkages in het koelsysteem, weinig of geen koelvloeistof, te weinig olie, of een defecte thermostaat.

Defecte hydraulische klepstoters

Dit probleem komt vaker voor bij BMW 528i modellen gemaakt tussen 2004 en 2015. Deze auto’s hebben ook vaak de N52 motor. Een defecte hydraulische klep lifter zal een frustrerend tikkend geluid produceren. De belangrijkste oorzaak van een defecte hydraulische kleplifter is een gebrek aan smering. Als u een dergelijk probleem hebt, moet u de cilinderkop vervangen of het onderdeel smeren.

Ruw stationair draaien en traag starten

Zoals bij de meeste BMW’s slijten ook bij de BMW 528i de bougies sneller. En als de bougies versleten of slecht zijn, zal de auto ruw stationair gaan lopen of een trage start hebben. De oplossing is om de slechte bougies te vervangen door nieuwe. Toch moet u ook de brandstofinjectoren controleren.

  Is de BMW iX3 volledig elektrisch?

Defecte waterpomp

De hoofdoorzaak van een defecte waterpomp in de BMW 528i is de corrosie van de dichting tussen de pomp en het motorblok. Hierdoor lekt de koelvloeistof uit de ruimte rond de dichting, wat ook de waterpomp aantast.

FAQ

Hoe snel is de BMW 528i?

Als u op zoek bent naar een snelle, prestatiegerichte, luxueuze en krachtige auto met een soepel rijgedrag, dan is de BMW 528i een goede keuze. Deze auto is uitgerust met een 2,0-liter inline-4 motor die tot 240 pk en 260 lb-ft aan koppel levert. Hij heeft een topsnelheid van 147 mph en kan in 6,2 seconden van 0 naar 60 accelereren.

Is de BMW 528i betrouwbaar?

Dat hangt ervan af. Als u de BMW 528i vergelijkt met gangbare auto’s, zult u merken dat deze auto zeer onbetrouwbaar is. Als u hem echter vergelijkt met vergelijkbare luxe auto’s, zult u merken dat deze auto zeer betrouwbaar is. De meeste betrouwbaarheidsbeoordelaars geven de BMW 528i 3 op 5, wat betekent dat de betrouwbaarheid bovengemiddeld is.

Dit is een hoge kern gezien de meeste BMW modellen een ondergemiddelde betrouwbaarheid hebben.

Wat is een hoge kilometerstand voor een BMW 528i?

De BMW 528i is een van de meest betrouwbare BMW series op de markt. Dankzij zijn uitzonderlijke motoren, zoals de N52, die tot de beste BMW motoren aller tijden behoren. Echter, als uw BMW meer dan 200.000 mijl raakt, zal het worden beschouwd als een hoge kilometerstand hebben.

Niettemin, als de BMW 528i goed wordt onderhouden, kan hij meer dan 500.000 mijl halen. Maar als hij niet goed wordt onderhouden, kan hij zelfs niet meer dan 150.000 mijl afleggen. Dus, de juiste zorg en onderhoud zijn nodig voor elke auto om veel kilometers te maken en langer mee te gaan.

  Heeft de BMW X5 een derde rij?

Is de BMW 528i zuinig met brandstof?

Ja, de BMW 528i is een van de zuinigste luxesedans op de markt. Deze wagen heeft een EPA score van 23 mpg in de stad, 34 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 27 mpg. Hij is dus zeer zuinig en zal de gebruiker helpen om wat geld te besparen op brandstof.

Is de BMW 5 Reeks betrouwbaarder dan de BMW 3 Reeks?

Nee, de BMW 5 Reeks is niet betrouwbaarder dan de BMW 3 Reeks. De BMW 3 Reeks is de meest betrouwbare BMW reeks. Bovendien bevat deze serie de meest betrouwbare BMW modellen aller tijden, waaronder de BMW 318i, 325i en 328i. Desalniettemin is de BMW 5-Serie de op twee na betrouwbaarste BMW serie, na de BMW 3-Serie en 1-Serie.

Samenvatting

Concluderend kan worden gesteld dat de BMW 528i een auto is die hoge prestaties levert, comfortabel, luxueus, krachtig en zuinig is. Toch heeft de auto ook een aantal problemen die gebruikers kunnen verwachten. Enkele van deze problemen zijn oververhitting van de motor, lekkage van koelvloeistof, lekkage van kleppendekselpakkingen, en nog veel meer.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts