Meest voorkomende problemen met de BMW X2

BMW X2 is een subcompacte luxe crossover SUV. Hij is gebaseerd op hetzelfde platform als de BMW X1, maar hij presteert beter. Zoals alle auto’s, heeft ook de BMW X2 een aantal veel voorkomende problemen die geïnteresseerde kopers zouden moeten weten voordat ze investeren in deze elegante SUV.

Enkele van de veel voorkomende problemen van de BMW X2 zijn een lekke olie pakking, defecte koelvloeistof systeem, elektronische problemen, software fout met de krukas sensor, hoge-druk brandstofpomp problemen, en nog veel meer. Merk op dat de meeste van deze problemen kunnen worden aangepakt door een bezoek aan een gekwalificeerde BMW service monteur of BMW service center.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW X2?

Defecte koelvloeistof

Een defect koelvloeistofsysteem is een van de meest voorkomende problemen die u met de BMW X2 zult tegenkomen. Dit komt omdat zaken zoals een slechte koelvloeistof, slechte pomp en interne radiator verstoppingen kunnen leiden tot de koelvloeistof om problemen te ontwikkelen. Als u zich echter aan het geplande onderhoud houdt, hoeft u zich geen zorgen te maken over een slecht koelsysteem.

Softwarefout met de krukassensor

BMW X2 modellen gemaakt tussen 16 mei en 07 juni 2018 hebben dit probleem. Deze auto’s zijn uitgerust met een krukassensor met een softwarefout. Daardoor kan de krukassensor geen signaalwaarden van de krukaszender verwerken als gevolg van een foutief firmwareniveau. Ook deze auto’s werden teruggeroepen en het probleem werd opgelost.

Een lekkende oliekeerring

Na een aantal kilometers met de BMW X2 te hebben gereden, krijgt u waarschijnlijk te maken met een lekkende olie pakking. Dit komt omdat de olie pakking wordt blootgesteld aan constante hoge temperaturen, hoge drukken, trillingen en contact met hete vloeistoffen. Daarom wordt aanbevolen de oliepakkingen om de 3.500 mijl te vervangen.

  Passen Mercedes-wielen op een BMW?

De hoogspanningsaccu kortsluiting

Het hoogspanningscircuit van de batterij is de enige veel voorkomende BMW X2 PHEV. Dit probleem doet zich voor tijdens het eerste opladen als gevolg van deeltjes in de vorm van een lasparel. Dit kan een kettingreactie in de accu veroorzaken, waardoor het gevaar voor brand toeneemt.

De BMW X2 PHEV-modellen met dit probleem zijn teruggeroepen. Het gaat om X2 modellen gemaakt tussen 19 maart en 6 augustus 2020.

Problemen met de brandstofpomp onder hoge druk

De BMW X2 wordt geleverd met twee brandstofpompen. De eerste brandstofpomp is de lagedrukpomp die het gas uit de tank transporteert. Terwijl de tweede brandstofpomp de hogedrukpomp is die het gas in de verbrandingskamer duwt.

Met dat gezegd hebbende, BMW X2 heeft normaal problemen met de hogedrukpomp. Wanneer deze problemen optreden, gaat de motor sputteren bij het rijden op hoge snelheid of ontstaan er acceleratieproblemen. Het is dus belangrijk om het geplande onderhoud te volgen, zodat de hogedrukpomp altijd naar behoren functioneert.

Problemen met de buitenste deurgrepen

Na enkele jaren BMW X2 te hebben gehad, kunt u problemen met de buitenste deurgrepen beginnen op te merken. Dit is een ander veel voorkomend probleem omdat het ervoor zorgt dat de deuren van uw auto niet open gaan. Als gevolg hiervan kan het zijn dat u het volledige deur- en vergrendelingssysteem moet vervangen, dat zich meestal in de deur bevindt.

Elektronische problemen

Elektronische problemen komen vaak voor bij BMW’s. Sommige BMW X2 eigenaars kunnen dit ook ervaren, meer nog met defecte elektronische ruiten. Afgezien van defecte elektronische ruiten, kan het BMW systeem defect raken als het een slechte zekering heeft. Merk op dat in het VK meer dan 300.000 BMW’s werden teruggeroepen omwille van een defect elektronisch systeem.

  Welk leder gebruikt BMW? Is het echt?

Achterlicht montageprobleem

Dit probleem komt slechts bij een handvol BMW X2 modellen voor. Als uw X2 een defect achterlicht heeft, zult u merken dat het motorcontrolelampje gaat branden. Het zal aangeven “Achterlicht/remlicht controleren”. Dit probleem wordt gewoonlijk veroorzaakt door corrosie waardoor het storingslampje gaat branden.

FAQ

Na hoeveel tijd begint de BMW X2 problemen te vertonen?

Net als de BMW X1, zal de BMW X2 kleine problemen krijgen vanaf 80.000 mijl. Maar wanneer de wagen meer dan 150.000 mijl rijdt, kunt u ernstige problemen krijgen. Om de levensduur van de auto te verlengen, zijn de juiste zorg en onderhoud nodig. Ook de juiste rijgewoonten zijn van cruciaal belang.

Is de BMW X2 goedkoper in onderhoud?

Nee, de BMW X2 is zeer duur in het onderhoud. Hij is duurder in onderhoud dan de BMW X1. Dat komt omdat hij meer mankementen vertoont dan zijn tegenhanger, en de kosten van reparatie en onderhoud zijn hoog. Bovendien is BMW service niet goedkoop en dat geldt ook voor hun reserveonderdelen. Verwacht dus veel geld om de X2 te onderhouden.

Wat is een hoge kilometerstand voor BMW X2?

Als u van plan bent een tweedehands BMW X2 te kopen, is het van vitaal belang te weten wanneer u serieuze problemen gaat ondervinden. Dus, elke BMW X2 met meer dan 150.000 mijl heeft een hoge kilometerstand. Na 150.000 mijl zal de BMW X2 ernstige en dure problemen beginnen te ontwikkelen, tenzij de wagen goed onderhouden werd.

Is de BMW X2 betrouwbaarder dan de BMW X1?

Nee, de BMW X2 is niet betrouwbaarder dan de BMW X1. De BMW X1 is iets betrouwbaarder dan de BMW X2. Hoe dan ook, beide auto’s zijn niet erg betrouwbaar omdat ze beide onder het gemiddelde vallen als het gaat om betrouwbaarheidsbeoordelingen. De BMW X1 registreert echter minder problemen; daarom zijn de kosten voor onderhoud en reparatie iets lager.

  Veel voorkomende BMW xDrive Problemen

Houdt de BMW X2 zijn waarde na 5 jaar?

Nee, de BMW X2 behoudt zijn waarde niet na 5 jaar. Dit komt omdat de auto zeer onbetrouwbaar is, en de waarde met ongeveer 52% zal afnemen gedurende vijf jaar. Terwijl een nieuwe BMW X2 ongeveer $36.600 kost, kan diezelfde auto na 5 jaar rond de $21.000 kosten.

Conclusie

Een tweedehands auto kopen kan goedkoop zijn, maar de kosten voor onderhoud en reparatie kunnen de pan uit rijzen. Daarom is het van cruciaal belang om de veel voorkomende problemen van de BMW X2 uit te zoeken voordat u erin investeert. Veel voorkomende problemen van de BMW X2 zijn een lekke olie pakking, defecte koelvloeistof systeem, software fout met de krukas sensor, en vele anderen.

Het goede nieuws is dat de meeste van deze problemen kunnen worden behandeld door het BMW service center en gecertificeerde BMW monteurs. Bovendien is het belangrijk om uit te zoeken of de eigenaar van de gebruikte BMW X2 de veel voorkomende problemen heeft verholpen als het specifieke model werd teruggeroepen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts