Veel voorkomende problemen met BMW iDrive

BMW iDrive is een van de meest bijzondere voorzieningen van BMW. Deze voorziening maakt de auto gebruiksvriendelijk, omdat het alle functies in het interieur op één centrale plaats zet. Maar omdat het iDrive systeem veel elektronische onderdelen gebruikt, kan er veel misgaan. Wat zijn de meest voorkomende problemen met BMW iDrive?

Veel voorkomende problemen met het BMW iDrive systeem zijn het uitvallen van de iDrive controller, het uitvallen van de iDriver computer, problemen met het iDrive satelliet navigatiesysteem, verouderde software, een volledig zwart scherm en problemen met de klimaatregeling. Het goede nieuws is dat de meeste van deze problemen eenvoudig te verhelpen zijn door een professionele monteur of technicus.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met BMW iDrive?

Uitvallen van de iDrive controller

De BMW iDrive controller is het centrale bedieningselement van de middenconsole en is voorzien van een touchpad. Deze onderdelen raken gemakkelijk defect door puin of vloeistoffen die gebruikers in de auto laten vallen. Een veel voorkomende fout van de iDrive controller is dat de knop plakkerig wordt of niet meer draait.

Soms selecteert de knop een functie waarvoor u geen toestemming hebt gegeven. Als dat het geval is, kunt u de iDriver-controller openen en het vuil verwijderen. Maar als het probleem niet is gedefinieerd, moet u de auto misschien naar een professionele monteur brengen voor reparatie.

iDrive computer valt uit

Een ander veel voorkomend probleem dat BMW iDriver gebruikers ervaren is het falen van de iDrive computer. Tekenen van een falende iDriver computer zijn dat het navigatiesysteem voortdurend opnieuw opstart, het navigatiesysteem niet werkt, iDrive knoppen en lampjes blijven branden, iDrive werkt op sommige dagen wel en op andere niet.

Andere veel voorkomende tekenen van een slechte of defecte iDrive computer zijn het LCD scherm dat een intermitterend geluid maakt, de navigatie-eenheid die een paar keer wordt gereset, en nog veel meer. In tegenstelling tot de iDrive controller die u zelf kunt proberen te repareren, moet een defecte of slechte iDrive computer door een professionele technicus worden gerepareerd.

  Is een BMW hybride de moeite waard?

Problemen met het iDrive satellietnavigatiesysteem

BMW gebruikers hebben ook problemen met het iDrive satelliet navigatiesysteem gemeld. Enkele van de problemen die het satellietnavigatiesysteem ondervindt zijn displayproblemen, niet kunnen navigeren, geen cd’s accepteren of uitwerpen en de route niet correct berekenen.

Voordat u uw auto naar een monteur brengt, kunt u proberen het iDrive satellietnavigatiesysteem te repareren met een paar trucs. De eerste truc is om de zekering minstens 15 minuten te verwijderen. Ten tweede kun je proberen de aan/uit-knop 20 seconden ingedrukt te houden en de iDrive opnieuw te laten opstarten.

Als deze trucs het probleem niet oplossen, bel dan een professionele monteur om te kijken en het probleem te verhelpen.

Verouderde software

Dit is geen probleem, want u kunt de oude software nog steeds gebruiken om uw auto te bedienen. Sommige functies werken echter niet goed en daarom moet u de software van uw BMW upgraden. Met de nieuwste software kunt u bugs corrigeren, de prestaties van de auto verbeteren, nieuwe functies toevoegen en de veiligheid van uw auto verbeteren.

Upgrade dus steeds uw software voor een vlotte werking en een betere ervaring van het BMW iDrive systeem.

Complete schermuitval

Dit is een ander veel voorkomend probleem met het BMW iDrive systeem. Veel BMW gebruikers hebben in het verleden geklaagd over het leeglopen van het scherm, verlies van telefoon en navigatie. Toch kunt u proberen dit te verhelpen door de auto 20 minuten te laten slapen. Als u de auto opnieuw start en het probleem blijft bestaan, ga dan naar een monteur.

  BMW 325ci transmissie problemen

Problemen met de klimaatregeling

Het BMW iDrive systeem werkt als een brug in uw auto. Daarom sturen alle toestellen van uw BMW signalen over hun werk naar één iDrive centrum. Als een van de systemen uitvalt, bijvoorbeeld het klimaatregelsysteem, kan dat dus ook de werking van het iDrive systeem beïnvloeden.

Om ervoor te zorgen dat het iDrive systeem goed werkt, moeten alle systemen die er signalen naar sturen goed functioneren, inclusief het klimaatbeheersingssysteem. U zult dus eerst het klimaatregelsysteem moeten repareren.

FAQ

Wat is BMW iDrive?

Het in 2001 gelanceerde BMW iDrive systeem is een communicatie- en entertainmentsysteem voor in de auto dat wordt gebruikt om de meeste secundaire autosystemen te bedienen. Dit gadget heeft een roterende controller die met de klok mee en tegen de klok in draait. Het regelt het klimaat, het audiosysteem, het navigatiesysteem en het communicatiesysteem.

Kan ik mijn BMW iDrive systeem vervangen?

Ja, u kunt uw oude BMW iDrive systeem door het nieuwste systeem vervangen. Maar eerst moet u ervoor zorgen dat u het juiste iDrive systeem voor uw BMW model aanschaft. Controleer of uw BMW iDrive systeem een 10-polig of een 4-polig systeem heeft. Uw nieuwe iDrive systeem moet een pinsysteem hebben dat overeenkomt met uw oude iDrive systeem.

Hoeveel kost de reparatie van het BMW iDrive systeem?

De reparatie van het BMW iDrive systeem is vrij duur. De basis CIC iDrive met kaarten, spraakbesturing en video in spraakbesturing kost tussen $2200 en $2500. Dit is minus de arbeidskosten van de monteur of technicus die het systeem zal repareren. Als u een meer geavanceerd iDrive systeem wilt, zullen de kosten dus hoger zijn.

  Is een BMW SUV een goede auto?

Hoeveel kost het om BMW software te updaten?

Dat hangt af van de manier waarop u de software wilt updaten. Is het via BMW ConnectDrive, dan is deze dienst gratis. De iDrive software update van BimmerTech begint daarentegen vanaf 250 dollar. Het updaten van uw BMW software is cruciaal omdat het ervoor zorgt dat uw auto up-to-date is.

De nieuwste software-updates zorgen ervoor dat basisfuncties die mogelijk een codecontrole en een bugfix vereisen, zonder problemen kunnen worden uitgevoerd. Bovendien komen gegevens en inhoud altijd overeen, omdat de software actueel is.

Wat is de nieuwste versie van BMW iDrive?

De nieuwste versie van het BMW iDrive systeem is iDrive 7. Dit besturingssysteem debuteerde in de zomer van 2018 en de eerste auto die het had was de G05 BMW X5 SUV. Het beschikt over updates die de laatste Remote Software Upgrade (versie 21-07) hebben, dat is een bijgewerkte BMW nieuws app met podcast-gebaseerd nieuws en de opname van SiriusXM’s Pandora stations.

Conclusie

Het BMW iDrive systeem heeft het BMW gebruikers gemakkelijker gemaakt, omdat ze de meeste secundaire voertuigfuncties kunnen bedienen zonder veel afgeleid te worden van de weg. Zoals de meeste auto-onderdelen gaat het BMW iDrive systeem echter ook kapot en heeft het goed onderhoud nodig om langer mee te gaan.

Het grootste probleem voor de BMW iDrive is verouderde software. Dus, als u de meeste problemen met BMW iDrive wilt vermijden, zorg dan voor de nieuwste BMW software. Al met al is de iDrive een essentieel kenmerk dat de ervaring van de gebruiker heeft verbeterd.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts