Veel voorkomende problemen met de BMW ActiveHybrid 3

De BMW ActiveHybrid 3 is een elegante, zuinige, comfortabele en betrouwbare wagen. Zoals de meeste BMW’s heeft hij ook meerdere problemen die eigenaars of geïnteresseerde kopers moeten kennen. Maar wat zijn de veel voorkomende problemen met de BMW ActiveHybrid 3 sedan?

Veel voorkomende problemen met de BMW ActiveHybrid 3 zijn transmissieproblemen, waterpompstoringen, schakelproblemen en motorproblemen. De meeste van deze problemen zijn duur en lastig te verhelpen. Maar met de juiste zorg en onderhoud, kan een groot deel van de problemen worden vermeden.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW ActiveHybrid 3?

Problemen met de transmissie

Het belangrijkste probleem waarmee BMW ActiveHybrid 3 gebruikers te maken krijgen, zijn transmissieproblemen. Enkele van de transmissieproblemen zijn knarsen tijdens het optrekken, schudden van de auto tijdens het rijden, het fluitende geluid dat uit de motorkap komt, vertragingen bij het schakelen en een brandlucht. Al deze transmissie problemen worden veroorzaakt door verschillende dingen.

Schakelvertraging komt vaak voor bij deze auto en wordt veroorzaakt door slecht onderhoud of een hoge kilometerstand. Daarom moet u altijd de transmissievloeistof in de auto verversen. Maar als dit het probleem niet oplost, laat de monteur dan het kleppenhuis en de schakel solenoïden controleren.

Knarsen tijdens het optrekken wordt veroorzaakt door een defect of falend planetair versnellingssysteem. Als dit systeem faalt, komt de snelheid van de wielen van de auto niet overeen met de snelheid van de motor. Laat de monteur het planetaire tandwielstelsel inspecteren en de beschadigde onderdelen repareren of vervangen.

Als u een fluitend geluid uit de motorkap hoort komen, is dit een teken dat uw transmissie het begeeft. De belangrijkste oorzaak van dit geluid is een falend druklager of een slippende koppeling onder bepaalde omstandigheden. Laat de beschadigde of falende onderdelen vervangen om een fluitend geluid te voorkomen en de transmissie optimaal te laten werken.

  BMW M5 betrouwbaarheid

Last but not least, als u een brandlucht uit uw auto opmerkt, is dit een indicatie van een falende transmissie. De belangrijkste oorzaak hiervan is te weinig of vuile transmissievloeistof in uw auto. Ten tweede kan het ontstaan doordat het systeem te heet wordt, waardoor de wrijving en corrosie in de motor toenemen.

Defecte waterpomp

Dit is een veel voorkomend probleem dat de meeste BMW-gebruikers ervaren. De belangrijkste oorzaak van waterpompdefecten bij BMW’s is ouderdom en intensief gebruik van de auto. Als uw BMW ActiveHybrid 3 veel kilometers heeft gemaakt, is de kans op een waterpompdefect groot. Dit probleem doet zich waarschijnlijk voor wanneer de auto meer dan 100.000 mijl rijdt.

De beste oplossing is om de waterpomp te vervangen door een nieuwe pomp. Bovendien moet u andere onderdelen in het koelsysteem controleren en vervangen voordat ze defect raken.

Schakelproblemen

Dit probleem doet zich gewoonlijk voor bij BMW ActiveHybrid 3 modellen met een automatische zesversnellingsbak en niet bij de automatische achtversnellingsbak. Het schakelen in deze auto wordt meestal veroorzaakt door een laag vloeistofpeil, vervuilde transmissievloeistof, een defecte transmissiepomp of een verstopte leiding.

Om dit probleem te verhelpen, laat u de monteur het onderliggende probleem verhelpen. Toch kunt u dergelijke problemen voorkomen door ervoor te zorgen dat de auto het juiste vloeistofpeil heeft, dat de vloeistof schoon is of wordt gespoeld zoals vereist, en dat de transmissiepomp goed werkt.

  Veelvoorkomende problemen met BMW E90 (3 Serie Sedan)

Motorproblemen

De BMW ActiveHybrid 3 heeft niet veel motorproblemen. Hij ervaart echter rammelende geluiden, wat een reden tot bezorgdheid is. Dit probleem wordt veroorzaakt door problemen met de afvalpoort die erger worden bij normaal rijden en meer bij zware rijomstandigheden.

Als uw auto dit probleem heeft, zult u de wastegate actuator moeten afstellen, de turbo moeten reviseren of de turbo moeten vervangen. Enkele veel voorkomende symptomen van een ratelende motor zijn vermogensverlies, geratel bij koude start, slechte motorprestaties en geratel bij afremmen.

FAQ

Is de BMW Activehybrid 3 betrouwbaar?

Ja, de BMW ActiveHybrid 3 is een zeer betrouwbare wagen. Het is één van de meest betrouwbare BMW 3-Series op de markt. Toch presteert deze auto niet erg goed en is zijn veiligheidsscore iets minder in vergelijking met andere BMW 3 reeksen.

Ondanks zijn betrouwbaarheid is de BMW ActiveHybrid 3 ook duur in onderhoud en reparatie.

Wat is ActiveHybrid BMW?

De ActiveHybrid is een intelligent hybride aandrijfsysteem dat een verbrandingsmotor en een elektrische motor combineert om de efficiëntie en de ultieme rijervaring van BMW te verbeteren. Bovendien verbetert het ActiveHybrid systeem de prestaties en bevordert het een goed brandstofverbruik.

Hoe werkt de BMW ActiveHybrid 3?

De BMW ActiveHybrid 3 maakt gebruik van een 3,0-liter inline 6 turbomotor met een ZF 8-traps automaat en een lithium-ion aangedreven elektrische motor. De combinatie van deze twee levert maximaal 335 pk en 330 lb-ft koppel. Daardoor kan de auto in slechts 5,1 seconden van 0 naar 60 accelereren met een topsnelheid van 155 mph.

Hoe lang gaat de BMW ActiveHybrid 3 mee?

De BMW Active Hybrid 3 gaat minstens 15 jaar mee. Hij is namelijk uitgerust met een lithium-ion batterij die ontworpen is om meer dan 15 jaar mee te gaan. Maar na deze periode zal de accucapaciteit dalen tot onder de 70%, waardoor de gebruiker de accu moet vervangen als hij uitstekende prestaties wenst.

  Wat is het BMW M sportpakket?

Bovendien is goede verzorging en onderhoud van de hele auto nodig om meer dan 15 jaar mee te gaan. Gebruikers van de BMW ActiveHybrid 3 moeten zich dus houden aan de door BMW aanbevolen onderhoudsbeurt.

Laadt de BMW ActiveHybrid op tijdens het rijden?

Ja, de BMW ActiveHybrid laadt op tijdens het rijden. Dat geldt ook voor de meeste plug-in hybride voertuigen. Bovendien laden zowel BMW hybride als elektrische voertuigen op tijdens het rijden. De BMW ActiveHybrid 3 maakt gebruik van regeneratieve remtechnologie waarmee het voertuig een deel van zijn energie terugwint tijdens het remmen en afremmen.

Slotopmerkingen

De BMW ActiveHybrid 3 is een van de beste BMW plug-in hybride modellen op de markt. Deze auto is strak, zuinig, betrouwbaar en luxueus. Maar voordat u in deze auto investeert, is het belangrijk om enkele van de veel voorkomende problemen te kennen die u zult tegenkomen, zoals hierboven besproken. Hoe dan ook, met de juiste zorg en onderhoud kan de BMW ActiveHybrid 3 sedan meer dan 15 jaar meegaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts