Veel voorkomende problemen met de BMW 530e

BMW 530e problemen

BMW produceert hoogtechnologische en performante wagens. En voor het grootste deel voldoet de BMW 530 aan deze verwachting. BMW’s staan er echter ook om bekend veel problemen te hebben, en ook de BMW 530e heeft diverse problemen die geïnteresseerde kopers zouden moeten weten. Maar wat zijn de veel voorkomende problemen met de BMW 530e?

Veel voorkomende problemen met de BMW 530e zijn motorstoringen, olielekken, elektronische problemen, hybride problemen, EGR problemen, en LED dagrijverlichting geelachtige verkleuring. Hoewel de BMW 530e problemen heeft, is hij betrouwbaarder dan andere BMW 5-serie modellen. Bovendien zijn de meeste problemen gemakkelijk en goedkoper op te lossen.

Wat zijn de veel voorkomende problemen met de BMW 530e?

Motorstoring

Hoewel de BMW 530e niet veel motorproblemen heeft, heeft hij toch verschillende motorproblemen. Zo zou de B48 motor in de BMW 530e defecte riemschijven hebben die breken. Als gevolg van deze breuk komt de riem los van de dynamo, samen met de koelvloeistofpomp.

Bovendien hebben verschillende gebruikers van de BMW 530e gemeld dat ze al een week na aankoop van de auto vreemde geluiden hoorden. Dus als u een van deze problemen tegenkomt terwijl uw auto nog onder garantie is, zal BMW de problemen aanpakken.

Olielekken

Olielekkage komt bij veel BMW modellen voor. De BMW 530e is daarop geen uitzondering. Olielekkage bij deze auto wordt toegeschreven aan het breken van de afdichting. Voordat u tot een conclusie komt waarom uw auto olie lekt, moet u dus eerst de afdichting controleren.

Als uw BMW 530e lekt door een gebroken oliekeerring, moet u deze vervangen door een nieuwe. Dit probleem is echter zeer frustrerend, want een auto van deze omvang zou dergelijke problemen niet mogen hebben.

  Passen Mercedes-wielen op een BMW?

LED dagrijverlichting geelachtige verkleuring

Een ander veel voorkomend probleem dat BMW 530e gebruikers hebben gemeld, is de geelachtige verkleuring van de LED-dagrijverlichting. Na gebruik van deze plug-in hybride sedan voor enige tijd, worden de dagrijlichten meestal vrij zwak, of zie je er verkleuring op. Dit komt normaal gesproken door een defecte moduleverbinding met de lichtbuis.

Toch is het verhelpen van dit probleem eenvoudig, omdat u gewoon de LED-module moet vervangen. Als het probleem echter niet is opgelost na het vervangen van de defecte LED-module, moet u mogelijk de interne lichtbuis inspecteren omdat deze beschadigd kan zijn.

Hybride problemen

Er zijn verschillende hybride problemen die gebruikers van de BMW 530e ondervinden. De meest voorkomende zijn problemen met de accuontlading en de acculaadkabel. Als de 48V batterij volledig ontlaadt, zult u deze moeten vervangen. Maar als u nog onder garantie valt, dekt BMW de kosten van de vervanging.

Het probleem van de batterijontlading komt niet alleen voor bij de BMW 530e, maar bij bijna alle BMW EV’s en hybrides. Wat het probleem met de laadkabel betreft, heeft BMW een terugroepactie gehouden. Dit komt omdat de TurboCord draagbare laders een condensator hebben die het begeeft en een potentieel brandgevaar veroorzaakt.

Controleer dus voordat u een tweedehands BMW 530e koopt of de oorspronkelijke eigenaar het probleem heeft verholpen of de gevaarlijke lader heeft vervangen.

Elektronische problemen

De BMW 530 ondervindt ook elektrische problemen, zoals de achteruitrijcamera die onregelmatig werkt, spookgas of het vastlopen van het gaspedaal en het uitvallen van de cruise control. Het goede nieuws is dat de meeste van deze problemen aangepakt kunnen worden door een professionele monteur of door uw BMW naar een BMW service center te brengen.

  Alles over de betrouwbaarheid van de BMW 335i

Problemen met de EGR-klep

De EGR-klep of uitlaatgasrecirculatieklep is een onderdeel van de auto dat helpt om de uitstoot te verminderen. Wanneer de EGR-klep optimaal werkt, kan ze helpen om de vervuiling van het milieu te verminderen. Als de EGR-klep echter slecht is en lekt, kan dit ernstige schade veroorzaken. Dit komt omdat de koeler gevoelig is voor lekken en gemakkelijk vlam kan vatten.

Neem uw auto altijd mee voor inspectie en gepland onderhoud om dergelijke gevaarlijke gebreken aan uw auto te voorkomen. Het opsporen van een slechte EGR-klep is niet eenvoudig en kan fataal zijn. Repareer het lek of vervang de beschadigde EGR-klep om verdere schade of dure reparaties te voorkomen.

FAQ

Is de BMW 530e betrouwbaar?

Nee, de BMW 530e is niet betrouwbaar. Dat komt omdat de meeste eigenaars een probleem hebben gemeld in het eerste jaar dat ze hem bezitten. Dus ook al is het een hybride sedan, hij is nog steeds niet zo betrouwbaar als hybride sedans van Mercedes, Audi of Lexus. Daarom moet u bereid zijn meer uit te geven aan reparatie en onderhoud.

Is het onderhoud van de BMW 530e duur?

Ja, het onderhoud van de BMW 530e is vrij duur in vergelijking met andere luxe hybride sedans. Gemiddeld kost het u tussen 100 en 1800 dollar om deze auto te onderhouden en te repareren. Als u hem echter vergelijkt met andere BMW 5-serie modellen, is hij veel goedkoper in onderhoud.

  BMW X5 VS BMW X6 - Wat is beter?

Hoe snel is de BMW 530e?

De BMW 530e heeft een topsnelheid van 146 mph en kan in 6,2 seconden van 0 naar 62 mph accelereren. Daarentegen kan de BMW 530e xDrive in 5,7 seconden van 0 naar 60 mph accelereren met een topsnelheid van 130 mph. Wanneer hij echter is uitgerust met performance banden, haalt hij 146 mph.

Hoe lang gaat een BMW 530e batterij mee?

Gemiddeld gaat de batterij van de BMW 530e tussen 3 en 5 jaar mee. Dit hangt echter af van de weersomstandigheden in uw regio, het type batterij, de grootte van de batterij en natuurlijk uw rijgewoonten. Daarom is de installatie van een betrouwbare en duurzame batterij zeer belangrijk.

Hoeveel kilometer legt de BMW 530e elektrisch af?

Zoals de meeste BMW hybride modellen heeft de BMW 530e geen lange actieradius wanneer de bestuurder hem op elektrisch zet. De 530e sedan biedt een maximale actieradius van 21 mijl op alleen elektrisch. Het bereik van de 530e xDrive is echter nog kleiner, namelijk 18 mijl. Daarom is elektriciteit alleen ideaal voor kortere ritten of woon-werkverkeer.

Conclusie

De BMW 530e plug-in hybride sedan is een luxe, goed presterende, veilige en zuinige auto, maar hij is niet erg betrouwbaar. De meeste eigenaren van deze auto hebben problemen gemeld in het eerste jaar. En naarmate de auto meer kilometers maakt, zullen meer problemen worden geregistreerd.

Ongeacht de problemen met de BMW 530e, kunnen de meeste worden voorkomen door goed voor de auto te zorgen. Over het geheel genomen is het een uitstekende auto die gebruikers zal helpen hun uitgaven voor brandstof te verminderen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts