Veel voorkomende problemen met Suzuki Jimny

Suzuki Jimny

De Suzuki Jimny is een van de beste compacte SUV’s voor alle terreinen. Dit komt omdat hij duurzaam is met uitstekende bodemvrijheid en prestaties. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen met de Suzuki Jimny?

Veel voorkomende problemen met de Suzuki Jimny zijn een defecte brandstofpomp, beschadigde draden in het deurharnas, defect ABS, roest, en dood wiebelen trillingen. Verder hebben eigenaren van de Suzuki Jimny melding gemaakt van vacuüm lekkages, versnellingsbak defecten, versleten fuseepen lagers en slijtage van constante snelheid gewrichten.

Wat zijn de gemeenschappelijke problemen met Suzuki Jimny?

Defecte brandstofpomp

De Suzuki Jimny heeft verschillende problemen gehad waardoor de fabrikant sommige modellen moest terugroepen. Zo moest de fabrikant sommige 2018 Suzuki Jimny terugroepen vanwege een defecte brandstofpomp.

De brandstoftoevoerwaaier in de brandstofpomp, die is gemaakt van harsmateriaal, kan zijn opgezwollen en beschadigd vanwege onvoldoende materiaaldichtheid veroorzaakt door onjuiste spuitgietprocedure. Als gevolg daarvan kan de waaier de behuizing van de brandstofpomp aantasten, waardoor de brandstofpomp defect raakt.

Dit is zo gevaarlijk omdat de motor hierdoor kan gaan werken en een ongeluk kan veroorzaken.

Beschadigde draden in het deurharnas

Dit probleem trof verschillende modeljaren 2018 tot 2020 van de Suzuki Jimny. De fabrikant moest de getroffen auto’s terugroepen en repareren. Door een slecht ontwerp kunnen de draden in de kabelboom van de portieren aan de bestuurders- en passagierszijde beschadigd raken of doorgesneden worden door de herhaalde beweging van het openen en sluiten van de portieren.

Dit kan ertoe leiden dat de gordijn- en zijairbags bij een ongeval niet naar behoren werken, waardoor het risico op letsel toeneemt.

Defect ABS-systeem

Een ander probleem dat de fabrikant dwong om verschillende Suzuki Jimny-modellen van 2014 tot 2015 terug te roepen, was een defect ABS-systeem. De fabrikant merkte op dat de harsfragmenten in de hydraulische remregeleenheid die vast komen te zitten in de hydraulische regelklep, ervoor kunnen zorgen dat het antiblokkeerremsysteem (ABS) niet goed werkt.

  Veel voorkomende problemen met Suzuki Alto

Roest

Afgezien van fabrieksfouten, is het belangrijkste probleem waar Suzuki Jimny gebruikers over hebben geklaagd roestproblemen. Dit komt hoofdzakelijk omdat de Suzuki Jimny een slechte roestwerende behandeling heeft ondergaan vanaf de fabriek. Sommige van de gebieden om op roest te letten zijn de bagageruimte of de kofferbak vloer, de carrosserie of de cabine, de binnenste wielkasten, onder de achterbank, de carrosserie achter de koplampen en de carrosserie achter de plastic sierlijsten aan de zijkant.

Om dit probleem te verhelpen, moet u de verroeste zones herstellen of vervangen, afhankelijk van de omvang van de schade.

Dood wiebeltrillingen

Dodelijke wiebeltrillingen komen vaak voor bij de Suzuki Jimny 3. Dodelijke wiebel betekent dat het stuur en zelfs de hele voorste helft van de auto hevig trilt in een bepaald snelheidsbereik. Toch kan het verhelpen van dit probleem gemakkelijk of moeilijk zijn, afhankelijk van de ernst van het probleem. Ga naar een professionele monteur om het probleem op te lossen.

Vacuümlek

Dit probleem doet zich meestal voor bij oudere Suzuki Jimny-modellen. Omdat de Jimny meestal off-road wordt gereden, heeft hij een grote neiging om vacuümlekken te ontwikkelen in het vacuümsysteem voor de naafdoppen van de voorwielen. Het lek wordt normaal gesproken veroorzaakt door het losraken van de voorste wielnaafdoppen. Om dit probleem op te lossen, moet je dus zijn probleem oplossen.

Versnellingsbak storing

Dit probleem komt vaak voor bij Suzuki Jimnys van midden tot eind 2000. De meeste van deze modellen zijn uitgerust met een R72 versnellingsbak die de neiging heeft om voortijdig defect te raken. De hoofdoorzaak van dit versnellingsbak defect is een aantal lagers in de versnellingsbak. Om dit probleem te verhelpen, laat je de monteur de defecte lagers vervangen.

  Veel voorkomende problemen met Suzuki Celerio

Versleten fuseepenlager

Net als het death wobble probleem, komt dit probleem ook vaak voor bij de Suzuki Jimny 3. Het wordt veroorzaakt door het slechte ontwerp van de fusee assemblage. Door het slechte ontwerp, komt er stof, water, modder en gruis in de fusees, en vervolgens in de fusee lagers. Hierdoor versnelt de slijtage van de fuseepenlagers.

Om dit probleem op te lossen, moet je de versleten fuseepenlagers vervangen.

Constant snelheidskoppeling slijt

Ook al komt dit probleem niet vaak voor bij Suzuki Jimnys, verschillende Suzuki Jimny 3 gebruikers hebben het gemeld. De constante snelheidskoppeling slijt door onjuist gebruik van de 4WD transmissie van de Jimny. Merk op dat het repareren van deze CV-verbinding niet alleen omslachtig is, maar ook kostbaar.

Een vergelijkbare auto is de Jeep Wrangler. Dit zijn de veelvoorkomende problemen met Jeep Wrangler.

FAQ

Is Suzuki Jimny betrouwbaar?

Ja, de Suzuki Jimny is altijd een betrouwbare auto geweest. Het mag dan een kleine terreinauto zijn met diverse problemen, maar hij is betrouwbaarder dan de meeste van zijn rivalen zoals de Jeep Wrangler. Aan de andere kant is het een van de minst betrouwbare Suzuki modellen, hoewel de meeste betrouwbaarheidsinstanties hem een bovengemiddelde betrouwbaarheidsscore hebben gegeven.

Hoe lang gaat de Suzuki Jimny mee?

Zoals de meeste Suzuki-modellen, kan de Suzuki Jimny gemakkelijk meer dan 200.000 kilometer mee. En met de juiste zorg en onderhoud, zou deze auto meer dan 250k of zelfs 300k mijl moeten rijden. Naast het goed onderhouden van de auto, moet de eigenaar ook goede rijgewoonten aanhouden.

Is het duur om de Suzuki Jimny te repareren?

Ondanks dat de Suzuki Jimny duurder in onderhoud is dan andere Suzuki modellen, is hij goedkoper in onderhoud dan de meeste van zijn rivalen. Gemiddeld moet de eigenaar tussen de $400 en $550 uitgeven om deze auto te onderhouden. Bovendien, als je er meestal mee wegrijdt, kan het zijn dat je meer kosten moet maken dan iemand die er meestal mee op de weg rijdt.

  Is de Suzuki SX4 S-Cross een goede auto?

Waarom is Suzuki Jimny beter dan de meeste van zijn rivalen?

Suzuki Jimny is beter dan de meeste van zijn rivalen vanwege zijn bouwkwaliteit en efficiëntie. Deze auto is klein, en lichtgewicht 4WD. Dientengevolge, staat zijn lichtgewichtontwerp het toe om vlot door zand, over modder, en steile gladde hellingen te kruisen waar de zwaardere 4X4s neigen om problemen te hebben.

Is een gebruikte Suzuki Jimny een goede auto?

Het hangt ervan af hoe goed de auto is onderhouden. Elke gebruikte auto kan goed of slecht zijn, afhankelijk van hoe goed hij onderhouden is door de vorige eigenaar. Maar dat gezegd hebbende, is de Suzuki Jimny een van de minst betrouwbare Suzuki modellen. Je moet dus de geschiedenis en staat van de gebruikte Suzuki Jimny dubbelchecken voordat je hem koopt.

Conclusie

Suzuki Jimny is een van de beste compacte SUV’s voor off-road rijden op de markt. Deze auto wordt geleverd met een uitstekende bodemvrijheid en een goed selecteerbare vierwielaandrijving met low-ratio overbrenging. Hij is ook efficiënt, betrouwbaar en leuk om mee te rijden. Maar om deze auto lang mee te laten gaan, is goed onderhoud nodig.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts