Veel voorkomende problemen met Volkswagen T6

Volkswagen T6 problemen

De Volkswagen Transporter staat over de hele wereld bekend om zijn betrouwbaarheid en stevigheid en daarom zie je vaak een Transporter doen waar hij voor bedoeld is, spullen en mensen vervoeren. De meeste online bronnen en veel VW experts stellen dat de Transporter een redelijk betrouwbare auto is, maar er zijn een aantal zaken die de moeite waard zijn om over te praten.

De Transporter T6 vertegenwoordigt de 6e iteratie van de Transporter die sinds 2015 in productie is. De T6 is de meest populaire VW bestelwagen en het slots tussen de kleinere Caddy en de grotere Crafter. De meest voorkomende problemen met de T6 Transporter hebben te maken met de motor, het motormanagementsysteem, de EGR-klep, problemen met remaps en problemen met de uitrusting.

De meeste hiervan zijn repareerbaar door middel van preventief onderhoud, wat betekent dat de T6 het gemakkelijk kan uithouden als je hem goed genoeg onderhoudt. Als je dat niet doet, zullen sommige van deze problemen zich opstapelen en uiteindelijk kunnen leiden tot hoge reparatiekosten langs de lijn.

Volkswagen Transporter T6 – Motor problemen

De meest lastige VW Transporter T6 motor probleem is geassocieerd met de meest populaire 2.0L TDI optie met zowel 180 en 205pk. Deze storingen kunnen er mogelijk toe leiden dat de motor volledig onbruikbaar wordt en dat is inderdaad iets om over te praten. Volkswagen heeft niet gereageerd op deze problemen, wat betekent dat er geen officiële terugroepacties zijn gedaan.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van deze motorproblemen en hoe men ze moet oplossen, behalve wat een ervaren VW monteur weet. Al met al, moet je deze motor en alle andere VW-motoren te onderhouden als ze bekend zijn om te falen als ze niet goed onderhouden. De meest problematische VW motoren problemen worden geassocieerd met de bobines en de distributieketting spanner.

  Is de Volkswagen Golf een goede auto?

Volkswagen Transporter T6 – Motor management systeem problemen

De Volkswagen Transporter T6 is bekend om te lijden aan frequente motor management waarschuwingslampjes opkomen die kunnen leiden tot echt ernstige problemen indien niet goed gediagnosticeerd en behandeld. De P0401 code is meestal de oorzaak van deze problemen en wordt geassocieerd met de motorstroom. Er zijn ook enkele rapporten die stellen dat deze problemen worden geassocieerd met het brandstofsysteem, mogelijk de brandstofpomp.

Gezien het feit dat de meeste Transporters worden gebruikt voor commerciële doeleinden, mensen die ze rijden zijn niet allemaal zo hard geslagen over de vaststelling van hen wanneer problemen zoals deze zich voordoen. Dat is echter een heel slecht idee, want er zijn veel gevallen waarin deze en soortgelijke problemen ertoe hebben geleid dat de T6 een geheel nieuwe motor nodig had.

Volkswagen Transporter T6 – EGR (Exhaust gas recirculation) klep problemen

De EGR klep heeft als taak om een consistente uitlaatgas recirculatie flow in het motorsysteem te controleren en te behouden. Het probleem is hier wanneer de EGR klep niet in staat is om de gasstroom in stand te houden, wat het hele systeem ontregelt en meestal leidt tot ernstige koolaanslag. Om dit te verhelpen, moet u een spoelset kopen die de koolstofafzetting effectief kan verwijderen.

Sommige eigenaren hebben verklaard dat het probleem blijft terugkeren na het spoelen van de klep een paar keer, wat betekent dat het vervangen van de EGR-koeler helemaal is de beste manier van handelen. Zorg ervoor dat je een VW technicus raadpleegt voordat je besluit om dit te doen.

  Is de Volkswagen Touareg een goede auto?

Volkswagen Transporter T6 – Remap problemen

Remap-gerelateerde problemen zijn niets bijzonders, omdat je in wezen het veranderen van de zeer essentiële setup van de motor en vele andere vitale auto-onderdelen. Deze componenten en software codes zijn ingesteld op een manier om een perfecte balans te creëren tussen regulerende behoeften, vermogen, comfort, en vele andere factoren.

Wanneer u probeert om dit te veranderen, zou u diverse problemen kunnen onder ogen zien. Voordat u een remap doet, zorg ervoor dat u contact opneemt met een VW-specialist en voer altijd een grondige diagnostische run uit voordat u de auto remapt. Het punt hier is dat de T6 een grondige diagnose nodig heeft omdat het lijkt te ontwikkelen remap-veroorzaakte problemen vaker dan de meeste auto’s.

Volkswagen Transporter T6 – Problemen met de uitrusting

De Transporter wordt vaak gebruikt voor het vervoer van mensen en spullen, wat betekent dat er meestal niet goed voor wordt gezorgd. Dit betekent dat elk onderdeel van de Transporter net iets beter zou moeten worden vastgeschroefd in vergelijking met auto’s die dagelijks worden vertroeteld, zoals de meeste dagelijkse bestuurders zijn.

Dit alles leidt meestal tot diverse problemen met de uitrusting, zoals problemen met de elektrische ramen en andere elektrische functies, en problemen met andere elektrische onderdelen, zoals verlichting, meters, en het infotainment scherm.

FAQ Sectie

Is de Volkswagen Transporter T6 de moeite waard?

De Volkswagen Transporter T6 is een van de populairste middelgrote bestelwagens/mensendragers die er zijn. Mensen vertrouwen de Transporter voor zowel hun persoonlijke als commerciële behoeften omdat de Transporter het type auto is dat altijd achter je staat en je nooit laat stranden als je er goed voor zorgt.

  BMW VS Volkswagen betrouwbaarheid - wat is beter?

Als zodanig, de Transporter is zeker de moeite waard als je de behoefte aan een dergelijke auto. De Transporter is ook een vrij populaire optie voor avontuurlijke mensen zoals kampeerders en andere soortgelijke outdoor groepen.

Welke Volkswagen Transporter is het beste?

De Volkswagen Transporter T5 en de T6 zijn de twee beste Transporter modellen die u kunt kopen omdat ze nieuw genoeg zijn en betrouwbaar zijn. De T6 kan meer als een grondige upgrade ten opzichte van de T5 worden beschouwd, wat betekent dat hij inderdaad beter is, maar niet zo veel als u zou denken.

Als u dus slechts af en toe een Transporter nodig hebt en het allemaal niet zo serieus neemt, zal de T5 u wat geld besparen terwijl hij toch meer dan goed genoeg is. Als u echter op de een of andere manier in het Transporter-leven geïnvesteerd bent, is de T6 de betere optie.

Wat zijn de alternatieven voor een VW Transporter?

De twee populairste concurrenten van de Volkswagen Transporter zijn de Mercedes Benz Vito en de Ford Transit Custom. De Transit wordt meestal gekocht omdat hij in de industrie gebruikelijk is en omdat hij goedkoper is. De Mercedes is duurder, maar slaagt erin dat te rechtvaardigen met meer van alles.

Het beste wat u kunt doen is nagaan wat u het meest waardeert aan een bestelwagen, en proberen uw prioriteiten te gebruiken om te beslissen welke van deze drie het beste bij u past.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts