Veelvoorkomende problemen met Audi SQ7

Audi SQ7 problemen

De Audi SQ7 is de top-of-the-line Audi familie 7-zits SUV gemaakt voor degenen die niet bereid zijn om compromissen te sluiten op het gebied van comfort, luxe, bruikbaarheid, en zelfs prestaties. Het is niet gebruikelijk voor een bijna 5.000 pond zeven-zits familie SUV te doen 0-60mph in zo weinig als vier seconden, maar de SQ7 kan doen het keer op keer.

Dergelijke niveaus van prestaties, luxe en stijl vereisen extreem duurzame componenten, grote motoren en een ophangingssysteem dat tegen een stootje kan. Gelukkig heeft de SQ7 dit allemaal en is het over het algemeen een redelijk betrouwbare auto. Er zijn echter een aantal problemen die de moeite waard zijn om over te praten, omdat de SQ7 niet perfect is.

De meest voorkomende Audi SQ7 problemen worden geassocieerd met de klopsensor, gescheurde CV laarzen en gewrichten, versleten bussen, bobine problemen, en N80 klep-gerelateerde problemen. De meeste van deze problemen worden vaak aangetroffen bij zowel de SQ7 als de Q7, wat betekent dat de motoren relatief betrouwbaar zijn.

Hoe dan ook, als u op zoek bent naar een SQ7, moet u zich ervan bewust zijn dat een auto als deze de bank gaat breken op een bepaald punt. De beste manier van handelen zou zijn om wat geld opzij te zetten voor eventuele reparaties die zich kunnen voordoen, want sommige van hen kunnen pijn doen je portemonnee veel.

Audi SQ7 – Klopsensor probleem

De klopsensor is een slim stukje technologie dat ontworpen is om detonaties in de motor te controleren. Het doel is om de PCM (Power control module) in staat te stellen een agressieve bougie timing uit te voeren zodat de motor veel vermogen produceert. Deze sensoren bevinden zich meestal rond het inlaatspruitstuk of zijn op het motorblok geschroefd.

  Audi A4 B8 - alles wat u moet weten

De meest voorkomende problemen met de klopsensor worden in verband gebracht met het motorcontrolelampje, slechte brandstofefficiëntie, ernstig gebrek aan vermogen en verhoogde emissies. Zorg ervoor dat de kloppende sensor te inspecteren wanneer u merkt dat een van deze plaatsvinden als deze moeten worden opgelost zo vroeg mogelijk niet om meer ernstige problemen te creëren langs de lijn.

Audi SQ7 – Gebarsten CV laarzen en gewrichten probleem

Een CV (Constant velocity) laars herbergt het vet dat nodig is voor de as gewricht. Het doel van dit vet is om het gewricht goed te smeren, zodat de aandrijflijn altijd optimaal presteert. Als dit vet om de een of andere reden niet bij het gewricht wordt afgeleverd, kan dit een catastrofe voor de aandrijflijn veroorzaken en daarbij een heleboel dingen breken.

Deze kunnen voortijdig barsten en er kan veel vuil in de asverbinding terechtkomen. Dit kan meestal worden opgemerkt door krakende geluiden die uit de assen komen tijdens het draaien. U kunt echter ook controleren om te zien of er zichtbare tekenen van vet lekt, dat is een duidelijk teken dat er iets mis is gegaan.

Audi SQ7 – versleten bussen

We hebben al gezegd dat de SQ7 een erg zware auto is, wat betekent dat het veersysteem van de SQ7 veel belastingen moet kunnen weerstaan tijdens hard remmen en optrekken. De realiteit is dat de bussen de onderdelen zijn die het meest te lijden hebben onder de stress tijdens deze verkrachtende gewichtsoverdrachten, waardoor ze voortijdig slijten.

Als u trillingen en schokken voelt, moet u de bussen visueel inspecteren om te zien of ze versleten zijn. Als ze dat zijn, zult u ze volledig moeten vervangen.

  Beste motorolie voor Audi Q5

Audi SQ7 – bobine problemen

Audi en Volkswagen motoren zijn bekend om problemen te ervaren met zowel bobines en bougies, vooral hogere-end motoren met veel koppel. De bobines zijn belast met het brengen van spanning van de accu om voor de bougies om hun werk te doen. Dit brengt het verbrandingsproces van de motor op gang en zorgt ervoor dat de motor de auto kan aandrijven.

Als deze falen, zult u te maken krijgen met motor hapert, ruw stationair draaien, verminderde prestaties, motor schommelingen, en problemen met het starten van de motor. Al met al, dit zijn een gemeenschappelijk optreden op veel Audi SUV’s en het beste ding om te doen is om alle vier van hen te vervangen.

Audi SQ7 – N80 spoelklep problemen

De N80 (purge solenoid) klep is belast met het controleren van de brandstofdampen en dampen en het omleiden van hen in het inlaatspruitstuk om te worden gebruikt als extra brandstof. Als de N80 klep defect raakt, zal het motorcontrolelampje gaan branden en een aantal codes oproepen, waardoor de prestaties van de motor eronder zullen lijden. Deze kleppen gaan meestal niet kapot bij de meeste auto’s, maar VAG auto’s zijn anders gebouwd.

De meest voorkomende symptomen van defecten aan de spoelklep zijn ruw stationair draaien, minder brandstofverbruik, een lampje dat gaat branden en een heleboel codes. Het beste zou zijn om de klep helemaal te vervangen. Gelukkig zijn deze niet zo duur om te vervangen, zeker niet bij een auto als de SQ7.

FAQ Sectie

Welke Audi SQ7 is de beste?

Het beste Audi SQ7-model is ongetwijfeld het nieuwste model, omdat het een 4.0L V8 krijgt met meer dan 500pk en een 0-60mph tijd van ongeveer 4 seconden, wat waanzinnig is voor zo’n enorme SUV. De nieuwste SQ7 lijkt ook een van de meer betrouwbare die er zijn, waardoor het verder een betere keuze dan de meeste andere SQ7s.

  Beste jaar voor de Audi S4

Echter, moet u voorkomen dat de eerste 2e generatie SQ7 modellen, omdat ze bekend zijn notoir onbetrouwbaar en zijn tikkende tijdbommen wachten om te gebeuren. Als u toch beslist om die weg in te slaan, zorg er dan voor dat u een exemplaar vindt met alle onderhoudshistoriek direct bij de hand.

Maakt Audi nog diesel SQ7 modellen?

Audi heeft een tijdje beslist om een grote dieselmotor in de SQ7 te steken. Dat viel niet in goede aarde bij de meeste autoliefhebbers, want dieselmotoren zijn lang niet zo opwindend als benzinemotoren. Audi liet de dieselmotor echter achterwege ten gunste van de glorieuze 4.0 twin-turbo V8 met meer dan 500 pk.

De SQ7 is nu een van de krachtigste S-modellen van Audi, die alleen onderdoet voor het vlaggenschip Audi S8. Al bij al zijn diesel SQ7’s heel zinvol vanuit het oogpunt van efficiëntie, maar niet zozeer vanuit het oogpunt van prestaties.

Wat is het beste Audi Q7 model?

Het beste Audi Q7-model aller tijden is de Audi Q7 6.0 V12 TDI uit 2009. Ja, u leest het goed, een 6.0L turbodiesel V12 motor was ooit onderdeel van een Audi Q7 en Audi stelde hem beschikbaar voor het publiek om te kopen. Deze Q7 kreeg zijn motor uit een Audi Le Man’s racewagen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts